Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Cambuur

Gepost door:Remy // 2008-01-16 00:00:00 // 2697 keer bekeken

Aanstaande vrijdag staat voor RBC de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. SC Cambuur-Leeuwarden is de tegenstander.

Het is momenteel onrustig bij Cambuur. De club ging als nummer laatst de winterstop in. Daarnaast schrijft Voetbal International woensdag dat de selectie van de Friese club geen vertrouwen meer heeft in trainer Jurrie Koolhof. De spelers zouden liever getraind worden door assistent Alfons Arts.

Deze week was er ook goed nieuws voor Cambuur. Het contract van Marc Mboua werd opengebroken en verlengd. De 20-jarige jeugdinternational van Kameroen, die zich onlangs met zijn land plaatste voor de Olympische Spelen in China, ligt nu vast tot 2011. Mbou scoorde dit seizoen zes keer in twaalf duels. Hij was onder andere twee keer trefzeker tegen RBC. De Roosendalers konden echter nog gelijkmaken via Jeffrey Vlug en Benjamin Martha. Toch zakte het team van Meppelink na het gelijkspel in Leeuwarden naar de laatste plaats.

Cambuur draaide destijds nog redelijk. Toen Mboua twee maanden ontbrak door een liesblessure, viel de ploeg van Koolhof echter terug. Afgelopen vrijdag was het talent er weer bij tegen FC Omniworld. Hij werd na een uur vervangen door Van der Weij, die net voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. De rode lantaarn is inmiddels afgestaan aan Fortuna Sittard.

RBC staat achtste en hoopt aansluiting te vinden bij de top vijf. Vorig seizoen stond er nog een periodetitel op het spel. Door een 2-0 overwinning op de Friezen (twee goals van Danny Guijt) pakte RBC zonder puntverlies de tweede periode. Bovendien werd het gat met nummer twee op de ranglijst, Stormvogels Telstar, zeven punten. Het succes werd echter ingetogen gevierd, omdat RBC zich op het kampioenschap wilde richten. Dit seizoen is alles anders. De Roosendalers hebben, net als Cambuur, geen kans meer op de vierde periode. De titel is al lange tijd uit het zicht verdwenen.

RBC Roosendaal - SC Cambuur-Leeuwarden
Datum:18 januari 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van der Roest
Assistent-scheidsrechters: Buijk en Van der Pas
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd