Voorbeschouwing RBC-Omniworld

Gepost door:Remy // 2007-12-13 00:00:00 // 2659 keer bekeken

Op papier leek de vierde periode de gemakkelijkste voor RBC. Helmond Sport, Fortuna Sittard, FC Omniworld, BV Veendam, FC Zwolle en Cambuur Leeuwarden mogen normaal gezien niet al te veel problemen opleveren. Dit seizoen is echter niet normaal. RBC staat elfde en lijkt de kansen op de periodetitel alweer verspeeld te hebben. De Roosendalers werden afgeslacht door Helmond Sport en kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Fortuna Sittard. Vrijdag komt nummer achttien FC Omniworld op bezoek.

De club uit Almere zette een knappe reeks neer. Er werd al vier wedstrijden op rij niet meer verloren. Volendam werd thuis op 1-1 gehouden en de ploeg van trainer Peter Boeve stuurde ADO Den Haag met een zware 4-0 nederlaag naar huis. Op vreemde bodem werd gelijkgespeeld tegen Haarlem (2-2) en RKC (1-1). De grote uitblinker dit seizoen is Sander Duits. Hij scoorde al negen goals, waarvan liefst zes strafschoppen. RBC kreeg tot dusverre nog geen enkele penalty! Daarnaast beschikt Boeve over de routiniers Anastasiou, Ceesay en Wamberto. Mede door blessures heeft het trio echter nog niet veel kunnen laten zien.

Eerder dit seizoen won RBC de uitwedstrijd tegen Omniworld met 2-3. Het was bovendien de enige uitzege tot nu toe. Jeffrey Vlug maakte destijds al na 35 seconden de 0-1. Kort na de gelijkmaker van Van Toor zette Sasa Stojanovic RBC weer op voorsprong, maar net na de rust bracht Anastasiou de stand wederom in evenwicht. Zeven minuten voor tijd bezorgde Peter Jungschlger de Roosendalers de winst. De middenvelder, die toen voor het eerst de aanvoerdersband droeg, werd de laatste weken node gemist. Ook vrijdag zal hij er nog niet bij zijn. Petr Dragoun en Henk Vos zijn wel weer inzetbaar. Bij Omniworld zal talent Ousama Assaidi ontbreken. Hij brak deze week een sleutelbeen.

RB_071005_RBC05.jpg
De oude aanvoerder Kees Kwakman feliciteert de nieuwe captain Peter Jungschlger met zijn doelpunt in Almere (Foto: BN/DeStem)

RBC Roosendaal-FC Omniworld
Datum:14 december 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Hoopman
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en Meints
Vierde official: Cairo




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd