Voorbeschouwing RBC-Helmond Sport

Gepost door:Remy // 2007-11-29 00:00:00 // 2799 keer bekeken

RBC won de laatste vier thuiswedstrijden en kreeg daarin slechts n doelpunt tegen. De Roosendalers kunnen de wedstrijd in het Rosada Stadion tegen Helmond Sport dan ook met vertrouwen tegemoet zien. In punten staan beide ploegen gelijk (26 na achttien wedstrijden).

Helmond Sport wordt getraind door Jan Poortvliet. De Zeeuw was in het verleden nog 1,5 jaar trainer van RBC. 'Onderdeel van mijn onbezonnen jaren', zegt Poortvliet in BN/DeStem. De oefenmeester werd regelmatig als levensgenieter bestempeld. 'Dat imago heeft me belet om bepaalde zaken te bereiken, dat is gewoon zo. Zoals mijn ontslag bij RBC ook wel mijn eigen schuld was. Ik zal het er zelf wel naar gemaakt hebben, mede omdat ik van mijn hart geen moordkuil maakte.' Eind 1997 kondigde Poortvliet aan s zomers te vertrekken, vervolgens werd hij door voorzitter Jan Pollemans ontslagen. 'Hoort erbij. Oh, legt Jan de hamer straks neer? Maar ik kan me niet voorstellen dat hij niet bij RBC betrokken blijft.'

Poortvliet heeft geen speciaal gevoel meer bij RBC. 'Het RBC van toen is niet dat van nu. Met Stormvogels ben ik een keer in het nieuwe stadion geweest. Mooi, een compliment waard. De Luiten had ook zijn charme. RBC is net als Helmond Sport een gezellige club met vooral plaatselijke aanhang.' Ook de Poortvliet van toen is niet die van nu. 'Natuurlijk ben ik veranderd, wijzer geworden. Ik geniet nog van het leven, en van voetbal, maar rustiger aan. Zoals het hoort.'


Slideshow image
Jan Poortvliet tijdens de training bij Helmond Sport (Foto: BN/DeStem)

Behalve de trainer heeft ook rechtsback Sidney Lammens een verleden bij RBC. De Belg speelde drie seizoenen in Roosendaal en kwam via Oostende bij Helmond Sport terecht. Lammens is echter geschorst. Vorige week kreeg hij tegen MVV een rode kaart wegens natrappen. In die wedstrijd hielden de Helmonders de ploeg van Robert Maaskant wl op een gelijkspel (2-2), waardoor de periodetitel alsnog naar Go Ahead Eagles ging.

Helmond Sport begon het seizoen uitstekend. Er werd onder andere een ruime overwinning (3-0) behaald op de Eagles, die nu medekoploper zijn. Daarna kwam echter het verval en dat zag Poortvliet ook. 'De start was goed dit seizoen, maar zo ontstond er ook druk. Daar ging onze jonge ploeg niet zo makkelijk mee om. Na het drama tegen Eindhoven (3-0 nederlaag) heb ik vijf wissels toegepast en nu zijn de beleving en motivatie optimaal.'

Vorig seizoen speelde RBC een perfecte thuiswedstrijd tegen de Oost-Brabanders. Het werd maar liefst 5-0. Er volgde nog een 3-1 zege in het bekertoernooi, maar in Helmond ging het mis. RBC verloor met 2-0 en kon voor de zevende wedstrijd op rij niet winnen. De nederlaag luidde bovendien het ontslag in van Robert Maaskant.

Vrijdagavond kan trainer Rob Meppelink niet beschikken over Peter Jungschlger. De aanvoerder heeft last van een hamstringblessure. Daarnaast zijn Sjack van Rijsbergen (enkel), Petr Dragoun (lies) en Henk Vos (rug) nog steeds niet fit genoeg om in actie te komen. Melvin Fleur (knie) is nog zeker enkele maanden uit de roulatie. Voor Arin Pietersma is het einde van zijn revalidatieproces in zicht. De doelman brak vier maanden geleden zijn kuitbeen en scheurde zijn enkelbanden.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport zal een minuut stilte in acht worden genomen om stil te staan bij het overlijden van Kees Cools (zie ook: Oud-RBC-verdediger Kees Cools overleden). Daarnaast speelt de thuisploeg met rouwbanden.

RBC Roosendaal-Helmond Sport
Datum:30 november 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Steegstra
Assistent-scheidsrechters: Schenkels en Zuidema
Vierde official: Cox




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd