Voorbeschouwing Volendam-RBC

Gepost door:Remy // 2007-11-22 00:00:00 // 2689 keer bekeken

RBC won dit seizoen pas n uitwedstrijd. FC Volendam verloor thuis alleen van AGOVV. Dat de Roosendalers geen gemakkelijke avond krijgen in het palingdorp is duidelijk.

Vier minuten De RBCers mogen zich wel even achter de oren krabben. In vier minuten van onoplettendheid kwam de ploeg van Rob Meppelink in Oss op een 3-0 achterstand. RBC knokte nog terug tot 3-3, maar als het vanaf het begin scherp was geweest en gewoon had gewonnen, was de derde periodetitel nu binnen handbereik. Met nog n duel voor de boeg staat RBC vierde en is er eigenlijk alleen nog een theoretische kans op het periodekampioenschap.


Stand derde periode na 5 wedstrijden:

#

Club

Punten

Doelsaldo

1.

MVV

12

+4

2.

Go Ahead Eagles

12

+2

3.

FC Zwolle

11

+6

4.

RBC Roosendaal

10

+7

5.

FC Volendam

9

+5

6.

RKC Waalwijk

9

+5

7.

ADO Den Haag

9

+5

8.

FC Eindhoven

9

+2


RBC is dus erg afhankelijk van andere wedstrijden. Daarnaast zal er sowieso gewonnen moeten worden van FC Volendam en dat is geen gemakkelijke opgave. De Volendammers staan ook in het algemene klassement op de vijfde plaats, RBC is nog steeds tiende. Volendam wist bovendien een aantal mooie overwinningen te boeken in eigen huis. Go Ahead Eagles (5-1), FC Den Bosch (4-1) en FC Emmen (5-1) keerden met zware nederlagen terug van het Kras Stadion. Sparta had in het bekerduel (4-4) strafschoppen nodig om de thuisploeg van zich af te schudden.

Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar maar liefst vier keer tegen. In Roosendaal raakte RBC meerdere malen de lat, maar bleef het bij 1-1. Die stand stond na 92 minuten ook in Volendam op het bord, omdat Van Zaanen op het laatste moment de gelijkmaker liet noteren. Na de reguliere competitie troffen Volendam en RBC elkaar ook in de play-offs. De uitwedstrijd eindigde in een spectaculaire 3-5. Scheidsrechter Van Boekel kende maar liefst drie strafschoppen toe (waarvan twee aan RBC) en Paul de Lange scoorde drie keer namens de Roosendalers. Een paar dagen later was RBC opnieuw te sterk. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam wederom van de voet van de middenvelder die nu onder contract staat bij het Griekse Veria.

Vrijdag moet Rob Meppelink het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Petr Dragoun en Henk Vos. Zij zullen opnieuw vervangen worden door Sjoerd Schrier en Laurens ten Heuvel.


Slideshow image
Paul de Lange heeft gescoord, op de achtergrond
Volendammer Kees Kwakman (Foto: BN/DeStem)


FC Volendam-RBC Roosendaal
Datum:23 november 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Kras Stadion
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Janson
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd