Voorbeschouwing RBC-Eindhoven

Gepost door:Remy // 2007-11-07 00:00:00 // 2782 keer bekeken

Na de nederlaag tegen koploper RKC moet RBC zich in het Rosada Stadion zien te herpakken. Vrijdag komt laagvlieger FC Eindhoven op bezoek.

Normaal gezien mag een wedstrijd tegen de nummer zeventien van de Jupiler League niet veel problemen opleveren voor de ploeg van Rob Meppelink. Een overwinning is echter niet vanzelfsprekend. Vorig seizoen werd zelfs maar n punt gepakt over twee wedstrijden tegen de Eindhovenaren. In Eindhoven werd het 2-2, omdat RBC in de laatste minuten een 0-2 voorsprong uit handen gaf. Aan het slot van de competitie won FC Eindhoven, op dat moment hekkensluiter, met 0-2 in het RBC Stadion. Sasa Stojanovic (nu RBCs topscorer) benutte toen nog een strafschop voor de bezoekers. In het bekertoernooi legde RBC de tweede club uit de Lichtstad wel gemakkelijk over de knie (4-0).

Dit seizoen verliep aanvankelijk ook rampzalig voor FC Eindhoven, dat pas twee punten behaalde in uitwedstrijden. Trainer Louis Coolen moest het veld ruimen. Hij wordt tot de winterstop vervangen door voormalig assistent Ernest Faber. Na het ontslag van Coolen werden plots de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen. De ploeg won de Brabantse derbys tegen TOP Oss (4-2) en Helmond Sport (3-0). Tussendoor maakte Haarlem wel een einde aan het bekeravontuur van de Eindhovenaren, die eerder Vitesse hadden uitgeschakeld.

De wedstrijd tegen FC Eindhoven betekent ook het weerzien met Kevin Diaz. De Franse aanvaller was vorig seizoen voornamelijk invaller bij RBC. Tegen Go Ahead Eagles maakte hij zijn enige treffer namens de Roosendalers. Ook in dienst van Eindhoven staat de teller voorlopig op n. Zowel onder Coolen als Faber is Diaz echter een vaste waarde in het basiselftal. De sympathieke aanvaller mist nog redelijk veel kansen, maar hij sticht wel veel gevaar en leverde al zeven assists af. Daarmee is Diaz de beste aangever in de Jupiler League. Onder andere Fabio Caracciolo wist daarvan te profiteren. De Belgische spits scoorde al negen keer.


Diaz namens FC Eindhoven tegen Vitesse (Foto: fc-eindhoven.nl)

RBC Roosendaal-FC Eindhoven
Datum:9 november 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Van der Pas en Van Dijk
Vierde official: De Graaf




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd