Voorbeschouwing RKC-RBC

Gepost door:Remy // 2007-11-03 00:00:00 // 2571 keer bekeken

Om uitzicht te houden op de derde periodetitel, en misschien zelfs wel het kampioenschap, is de wedstrijd tegen RKC Waalwijk cruciaal. Het duel in het Mandemakers Stadion begint om 14:30 uur.

Zondag is alweer de derde keer dat RKC en RBC elkaar treffen dit seizoen. Bij het Spanjaardsgattoernooi in Breda bleef het 0-0 en bereikte RBC via strafschoppen de finale. In de strijd om de KNVB Beker trokken de Waalwijkers aan het langste eind. De spectaculaire wedstrijd eindigde in 4-3. Terwijl RBC de grootste kansen onbenut liet, scoorde de thuisploeg drie keer binnen een tijdsbestek van tien minuten. De Roosendalers kwamen nog in de buurt, maar wisten het gat nooit helemaal te dichten.

RKC bereikte afgelopen week ook de laatste zestien van het bekertoernooi. BV Veendam werd overtuigend met 4-0 aan de kant gezet. Daarnaast verloopt de competitie tot dusverre uitstekend voor de ploeg van trainer Zeljko Petrovic. Slechts n wedstrijd ging verloren (2-0 tegen Go Ahead Eagles) en er werd vier keer gelijk gespeeld. Op eigen veld liet RKC alleen punten liggen tegen ADO Den Haag (2-2). Het makkelijk scorende elftal gaat dan ook aan kop en won de tweede periode.

De man in vorm bij RKC is Luwamo Garcia. De aanvaller scoorde al tien keer in veertien competitieduels. Garcia ontbrak woensdag tegen Veendam, maar is fit voor de wedstrijd tegen RBC. Ook Fuchs en Vink zijn er weer bij.

RBC moet het mogelijk stellen zonder topscorer Sasa Stojanovic en Kees Kwakman. Kees Kwakman is grieperig, Sasa Stojanovic heeft wat last van zijn lies. Het is nog even afwachten hoe fit ze zullen zijn., zegt trainer Rob Meppelink in BN/DeStem. Daarnaast ontbreken Sjack van Rijsbergen (enkel), mer zpoyraz (knie) en de langdurig geblesseerden Melvin Fleur en Arin Pietersma. Daartegenover staat de terugkeer van Danny Guijt. De Katwijker miste wegens een schorsing het duel tegen Telstar.

RB_070925_RBC05.jpg
Benjamin Martha scoort de 3-2 tegen RKC. De wedstrijd zou eindigen in 4-3. (Foto: BN/DeStem)

RKC Waalwijk-RBC Roosendaal
Datum:4 november 2007
Tijd:14:30 uur
Plaats: Mandemakers Stadion
Scheidsrechter: Liesveld
Assistent-scheidsrechters: Boonman en Jansen
Vierde official: Cox




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd