RBC goed in het laatste kwartier

Gepost door:Remy // 2007-10-17 00:00:00 // 2765 keer bekeken

RBCfans.nl houdt dit seizoen enkele statistieken bij. Na afloop van de tweede periode maken we de balans op en komen we tot een paar opvallende conclusies.

Na twaalf wedstrijden heeft RBC samen met Helmond Sport, MVV enFC Dordrecht de minst gepasseerde defensie (vijftien tegendoelpunten). De Roosendalers scoorden zelf ook vijftien keer en deden dat vooral net na de rust. Eenderde van de doelpunten werd gemaakt in het eerste kwartier na rust, vier treffers vielen in het laatste kwartier. Zo schoot Benjamin Martha RBC in blessuretijd naar een gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden enstelde Peter Jungschlger de zege tegen FC Omniworld in de slotfase veilig.

In het tussenliggende kwartier loopt de ploeg van Rob Meppelink behoorlijk wat schade op. Tussen de 61e en 75e minuut wist RBC het net nog niet te vinden en kreeg het maar liefst vijf doelpunten om de oren.

Daarnaast is duidelijk zichtbaar dat RBC zich inmiddels heeft hersteld van een zeer slechte start. De tweede periode leverde elf punten op en er werd maar n keer verloren. In de eerste zes duels kwamen de Roosendalers slechts twee keer tot scoren (waaronder een eigen doelpunt van de tegenstander)! RBC pakte toen dan ook maar vier punten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd