Voorbeschouwing RBC-Veendam

Gepost door:Remy // 2007-10-11 00:00:00 // 2770 keer bekeken

De laatste wedstrijd om de tweede periode speelt RBC in het eigen Rosada Stadion tegen BV Veendam. Beide ploegen hebben in de voorgaande vijf duels acht punten behaald en hebben daarom geen kans meer op de periodetitel. De Groningers zullen echter hun goede positie op de ranglijst willen vasthouden. Na elf wedstrijden deelt de ploeg van Joop Gall de derde plaats met FC Dordrecht.

BV Veendam is een lastig te kloppen ploeg. Alleen Fortuna Sittard en FC Zwolle slaagden er tot dusver in drie punten te pakken. Veendam is vooral sterk in thuiswedstrijden. In stadion De Langeleegte is de ploeg nog ongeslagen, maar op vreemde bodem hebben de Groningers het doorgaans wat lastiger. Veendam was alleen twee keer te sterk voor TOP Oss. In Oss werd het beide keren (n wedstrijd in het bekertoernooi) 1-2.

Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar twee keer in evenwicht. In Veendam nam RBC de leiding met een goal van Henk Vos, maar de voorsprong werd twee minuten later alweer weggegeven. Niek Loohuis (nu SC Heerenveen) maakte de gelijkmaker. In februari van dit jaar werd het ook in Brabant 1-1. Gerard Wiekens scoorde de openingstreffer, Laurens ten Heuvel trok de stand weer gelijk met een merkwaardige vrije trap. Scheidsrechter Wiedemeijer had niet aangegeven dat RBC moest wachten op zijn fluitsignaal. Ten Heuvel kon daardoor scoren, terwijl Veendam-keeper Ditewig zich nog bezighield met het wegzetten van de muur. In beide wedstrijden kwam RBC echter nog goed weg met een punt tegen de nummer acht van de vorige competitie.

Nick de Jong, keeper van de A-jeugd, zal ook deze week op de bank plaatsnemen. Tweede doelman Rodney Ubbergen zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit, terwijl derde keus Arin Pietersma nog herstelt van een gebroken kuitbeen en gescheurde enkelbanden. Daarnaast ontbreekt alleen de eveneens langdurig geblesseerde Melvin Fleur.

RBC Roosendaal-BV Veendam
Datum:12 oktober 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Diks
Assistent-scheidsrechters: De Graaf en De Vree
Vierde official: Eickelmann




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd