Voorbeschouwing Omniworld-RBC

Gepost door:Remy // 2007-10-04 00:00:00 // 2554 keer bekeken

De wedstrijd tegen FC Omniworld is een confrontatie tussen twee staartploegen. RBC staat na tien duels achttiende met negen punten. Omniworld heeft n punt minder en bezet de negentiende plaats.

De club uit Almere verraste met een gelijkspel (2-2) tegen RKC in de eerste speelronde, maar daarna werd alleen nog van TOP Oss (4-0) gewonnen. Hetgaat dus nog niet zoals gewenst onder de nieuwe trainer Peter Boeve. Toch lopen er enkele opvallende spelers rond bij FC Omniworld. Zo beschikt Boeve over Ousama Assaidi. In Almere zijn ze ervan overtuigd dat het talent over vijf jaar in het Nederlands elftal speelt. Daarnaast gingen er al geruchten dat er interesse zou zijn van Newcastle United. Andere aansprekende namen zijn Jatto Ceesay en de deze week gecontracteerde Yannis Anastasiou. Ook Remco Heerkens staat onder contract bij FC Omniworld. De ex-RBCer scoorde dit seizoen als invaller al twee goals. Een andere oude bekende is Jeffrey Kooistra, tegenwoordig technisch manager.

Vorig seizoen werd het 1-4 in het Mitsubishi Forklift-Stadion. Danny Guijt, Tyrone Loran, Hans Denissen en Benjamin Martha bezorgden RBC destijds de winst, nadat Amrabat de thuisclub op een voorsprong had gezet. In Roosendaal werd het 2-0 door goals van Kees Kwakman en wederom Guijt. Beide ploegen kwamen elkaar ook tegen tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen. Sven Delanoy maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in Heerle.

De kans is groot dat Anastasiou direct in de basis zal starten bij de thuisclub. De Griekse spits moet voor extra ervaring en stootkracht gaan zorgen. Bij RBC is keeper Rodney Ubbergen geschorst. Eerste doelman Erwin Friebel is echter voldoende hersteld van een schouderblessure en zal de plaats onder de lat weer innemen.

FC Omniworld-RBC Roosendaal
Datum:5 oktober 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Mitsubishi Forklift-Stadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Rozeboom en Schaap
Vierde official: Ooijkaas




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd