Blessures bij tegenstander Helmond Sport

Gepost door:Remy // 2006-08-25 00:00:00 // 2661 keer bekeken

Liefst drie keer trof RBC de lat in de wedstrijd tegen FC Volendam. Het spel was goed, er werden kansen gecreerd, maar geluk ontbrak. Het gelijkspel zorgde er wel voor dat de Roosendalers al vier punten hebben laten liggen in drie wedstrijden. Winst tegen Helmond Sport is dus wenselijk.

De Helmonders vertoeven al jaren in de eerste divisie, met wisselende prestaties. Na de vijftiende plaats in het seizoen 2001/2002 werd de Brabantse club het jaar erna derde. Afgelopen jaargang eindigde men als vierde, een plaats die rechtgaf op het spelen van play-offs. Daarin werd Helmond Sport in de tweede ronde uitgeschakeld door FC Volendam.

Om bovenin mee te blijven draaien versterkte de club zich in de zomerstop met onder andere John Nieuwenburg, Driss El-Akchaoui, Martijn Bartoen keeper Kevin Begois. Helmond moest wel afscheid nemen van Marcel de Jong, Leon Hese, Mark Zegers, Robert Braber, Daniel Voigt, Jerrel Wolfgang enKarim Bridji. Bovendien werd Gerald Vanenburg aangesteld als nieuwe trainer, na het vertrek van Ruud Brood naar Heracles Almelo. Esad Razic en Roy Hendriksen zijn de ex-RBC'ers in de Helmondse selectie, terwijl Arjan Ebbinge nog een half jaar door Heerenveen werd uitgeleend aan Helmond Sport. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloor Helmond van Lokeren (4-0) en Feyenoord (3-0). De overige duels, tegen amateurclubs en het nationale elftal van Cuba, werden wel in winst omgezet.

De ploeg van Vanenburg is matig gestart aan de Jupiler League. Na gelijke spelen tegen MVV en Cambuur Leeuwarden en een verliespartij bij Stormvogels Telstar bezet men de zestiende plaats op de ranglijst. Ook de bezoekers van vanavond hebben dus een overwinning nodig. Ze moeten het wel doen zonder de geblesseerde spelers El-Akchaoui, Bochem, Smeekes, Vangeffelen en Hobbelen. RBC mist vanavond Robert Molenaar, Paul de Lange en Richie Basoski.

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.

Helmond Sport: Begois; Kawarmala, Hendriksen, Paardekooper, Van der Ven; Nieuwenburg, Barto, Van Dijk; Habraken, Calabro en Van Dinteren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd