Voorbeschouwing RBC-FC Zwolle

Gepost door:Remy // 2007-09-16 00:00:00 // 2709 keer bekeken

De 2-2 tegen Cambuur Leeuwarden maakte een einde aan een reeks verloren wedstrijden. Desondanks zakte RBC naar de twintigste en laatste plaats in de Jupiler League. Maandag krijgen de Roosendalers tegen FC Zwolle de kans om die positie zo snel mogelijk te verlaten.

Terwijl RBC een dramatische serie heeft weggezet, is FC Zwolle de ploeg in vorm. De ploeg van trainer Jan Everse verloor deze competitie zelfs nog geen wedstrijd. Na vier gelijke spelen, werden de laatste drie duels winnend afgesloten. FC Den Bosch ging met 4-1 onderuit bij de Zwollenaren en RKC (de enige andere nog ongeslagen club) kwam niet verder dan 0-0. FC Zwolle staat na zeven duels vierde op de ranglijst. De nieuwe Portugese spits Toz en Anton Jongsma zijn vooralsnog de smaakmakers bij de Zwolse club.

Bij RBC is de situatie heel anders. De laatste plaats doet zeer aan de ogen en past niet bij de begroting en ambities van de club. Trainer Rob Meppelink spreekt van hele kleine stapjes, maar ook voor hem is het beter dat RBC snel reuzensprongen gaat maken. De in Roosendaal zowat heilige Robert Maaskant mocht vorig seizoen zeven wedstrijden op rij niet winnen (3 nederlagen, vier keer gelijkspel), voordat hij aan de kant werd gezet. De teller van Meppelink staat inmiddels op zes (vier nederlagen, twee keer gelijkspel)

Saillant detail is dat de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle vorig seizoen de eerste was nadat Meppelink het overnam van Maaskant. Het werd destijds 3-0. De doelpunten kwamen van Ten Heuvel, Guijt en Kwakman. Ook in Zwolle pakte RBC de punten. Ver in blessuretijd scoorde Kwakman de bevrijdende 1-2.

RBC Roosendaal-FC Zwolle
Datum:17 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Assistent-scheidsrechters: De Graaf en Wassink
Vierde official: Souwen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd