De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

71%
Middenmoot

23%
Uitkijken voor degradatie

6%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC met compleet nieuw keepersduo het nieuwe seizoen in

Gepost door:Dennis // 2024-06-11 20:28:46 // 1739 keer bekeken

Naast matthias Deleij vertrek op de valreep ook nog Roy de Weert. Yoeri van Wingerden wordt de nieuwe doelman naast de al aangetrokken Angelo Mathilda, zo meldt RBCvoetbal.nl. Door de nog korte overschrijvingstermijn moest de club snel handelen en kon de 30-jarige doelman overtuigen om voor RBC te kiezen. 

Van Wingerden is 30 jaar en afkomstig van Klundert, alwaar hij meer dan 300 wedstrijden in het 1e elftal keepte. Vorig seizoen verloor hij de concurrentiestrijd en besloot een jaar te stoppen, al trainde hij wel mee bij Internos. Van Wingerden is blij met zijn kans bij RBC, maar keepte al eerder in het Atik Stadion. "Ja, dat klopt," lacht de doelman. "In de C-tjes was ik nog maar net begonnen met keepen en mochten wij met Klundert meedoen aan de shoot outs in de rust van een wedstrijd van RBC. Stond ik daar voor volle tribunes. Maar we wonnen wel!"

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten: "Vorig seizoen waren wij al in onderhandeling met Yoeri. Toen is een overstap er echter niet van gekomen. Afgelopen week hebben we wederom contact met hem gezocht en was Yoeri direct enthousiast om met ons in gesprek te gaan. We zijn er gelukkig snel uitgekomen en Yoeri heeft de ambitie om in ons project te stappen. Yoeri zal samen met Angelo een eerlijke concurrentiestrijd aangaan komend seizoen".
Reacties

Adje

2024-06-11 21:12:07

Roy de Weert is niet zeker van 'n basisplaats volgend seizoen dus kiest meneer de weg van de minste weerstand en neemt de benen. Dan ben je in mijn ogen echt 'n loser omdat je de strijd niet aan durft te gaan.

Nou ben ik zelf geen fan van deze persoon dus zal ik er niet rouwig om zijn, maar door zijn bevoorechte positie afgelopen seizoen, zijn we wel 'n goeie keeper kwijt geraakt, die totaal geen kans heeft gehad, maar wel zich geschikt heeft in zijn rol, daar heb ik meer bewondering voor dan voor weglopers.

RBCdeLuiten

2024-06-11 22:01:13

Benieuwd waar De Weert naar toe gaat. Verrassende stap?

Mr.RBC

2024-06-13 11:24:01

Eens @Adje Matthias was zeker een goede aanvulling geweest bij wat er nu staat en zeer zonde dat Matthias vertrokken is. Snap zijn besluit wel, gezien dit seizoen en beslissingen die daarbij genomen zijn.

De Weert neemt de kuierlatten omdat hij moet vechten om een basisplaats, in mijn ogen de weg van de minste werstand.

RBCdeLuiten

2024-06-15 22:47:00

Kruisland en Halsteren hebben behoorlijk wat spelers aangetrokken. Die komen daar volgens hen altijd voor de lekkere koeken. Best bijzonder hoe lekker die zijn en er geen budget is en niet betaald wordt. Ook bijna nooit een reactie daarover valt me op.