De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC trekt Mathilda aan

Gepost door:Dennis // 2024-06-07 13:03:27 // 879 keer bekeken

RBC heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe keeper vrij snel weer beet. Na het plotselinge vertrek van de aangetrokken Dhanesh Ghiraw is de Roosendaalse ploeg er snel in geslaagd om een vervanger aan te trekken. Angelo Mathilda wordt voor één jaar gehuurd van Kozakken Boys, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Mathilda komt uit de jeugdopleiding van FC Dordrecht en wist daar uiteindelijk JO19 te halen. Daarna maakte hij de overstap richting Kozakken Boys. In het seizoen 2021-2022 tekende hij daar zijn eerste contract. In maart werd de 22-jarige doelman nog opgeroepen voor het nationaal elftal van Aruba voor een stage en een oefenwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek. 

Mathilda is blij met zijn kans bij RBC: "Ik leer bij Kozakken Boys op de trainingen nog altijd veel, maar natuurlijk wil ik ergens op goed niveau een plek in een eerste elftal afdwingen. RBC is een warme, ambitieuze club en alles is perfect geregeld. Ik heb er enorm veel zin in om me komend seizoen bij RBC te bewijzen."

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is opgelucht dat hij vrij snel een goede vervanger heeft gevonden voor Dhanesh Ghiraw: "We hebben al eerder dit seizoen met Angelo samengezeten om de mogelijkheid te bekijken hem naar RBC te halen. Echter dat is destijds niet gelukt. Met het vertrek van Dhanesh heb ik direct opnieuw contact gezocht met Angelo, die erg enthousiast was om de stap naar RBC te maken. Dankzij de bereidwillige medewerking van Kozakken Boys is alles in een stroomversnelling gekomen met als resultaat dat Angelo komend seizoen mee zal werken aan ons project om samen de stap."
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd