De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Topamateurs doen Atik Stadion aan in voorbereiding

Gepost door:Dennis // 2024-06-01 08:11:18 // 627 keer bekeken

RBC heeft gistermiddag haar voorbereidingsschema bekend gemaakt voor het seizoen 2024/2025. Komend jaar speelt RBC sinds lange tijd weer in een landelijke competitie, de vierde divisie. Het is dit seizoen tevens voor het eerst dat RBC tegen clubs uit de Derde Divisie gaat spelen.

De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel wist dit seizoen in de voorbereiding ongeslagen te blijven. Onder andere de Vierde Divisie-clubs LRC Leerdam (2-3), Wittenhorst (1-2) en Unitas'30 (5-2) werden verslagen. RBC start haar voorbereiding ditmaal op 25 juni. Op 4 juli speelt het de eerste oefenwedstrijd. In Tilburg staat het dan tegenover Willem II O21. RBC kwam al eerder tegen de Tricolores in actie. Twee jaar geleden werd het toen 4-1 voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van RBC kwam op naam van Anwar Tarfit. 

De voorbereiding is in twee blokken verdeeld, de wedstrijd tegen Willem II O21 is het klapstuk van het eerste gedeelte. Het tweede blok van de oefencampagne begint op dinsdag 23 juli. Zeven dagen later komt de eerste Derde Divisie-club op Roosendaals grond. In het eigen Atik Stadion staat dan de wedstrijd tegen HSV Hoek op het programma. Hoek eindigde dit seizoen op de negende plek in de Derde Divisie B, nog net in het linkerrijtje. Op 6 augustus doet nogmaals een Zeeuwse tegenstander het Atik Stadion aan. Dan is nieuwbakken Derdedivisionist Goes de tegenstander, zij werden dit jaar kampioen van de Vierde Divisie C. Tussendoor ontvangt RBC ook nog een samengesteld team uit Amsterdam (HB Amsterdam). 

Richting de competitiestart zijn er nog drie oefenduels. RBC gaat op 13 augustus op bezoek bij SV Poortugaal, een club uit de Vierde Divisie B die dit seizoen de achtste stek wisten te bemachtigen. Daarna speelt RBC nog twee maal thuis. Eerst tegen eersteklasse SHO en het sluitstuk is op 17 augustus tegen Capelle, dat dit seizoen derde werd in de Vierde Divisie B maar misgreep bij de verdeling van de periodes en daarom niet meedoet in de strijd om een ticket voor de Derde Divisie. 

Er staan veel wedstrijden op het programma, maar dit was vorig seizoen niet anders. "Ik vind het belangrijk dat we veel wedstrijden in de benen hebben voordat de competitie start en iedereen voldoende aan het werk te zien. Dit aantal wedstrijden is ook mogelijk vanwege de grootte van de groep," zo stelt RBC's hoofdcoach.

RBC begint tegen de sterke tegenstanders en eindigt tegen op papier iewat zwakkere. Liefst zou dit omgedraaid zijn, maar RBC is afhankelijk van de beschikbaarheid van tegenstanders en het was niet mogelijk om clubs als Hoek en Goes aan het eind van de voorbereiding te krijgen. Desalniettemin is er maar een doel in de weken voor de competitiestart: "De voorbereiding staat in teken van fitter worden en blijven en tevens het ontwikkelen van de speelwijze en het toewerken naar een ‘basis’, al is dat laatste een continue proces."

RBC start de competitie in het weekend van 24 en 25 augustus. Op 5 juli wordt de competitieindeling bekend gemaakt. Tevens is RBC nog in de race voor een ticket voor de kwalificatieronde van de KNVB Beker. Daarbij is het afhankelijk van de eventuele promotie van Achilles Veen. In de eerste halve finale wonnen zij met 0-3 bij Westlandia. Mochten zij dit weekend de finale halen dan hebben zij twee kansen om te promoveren. Bij verlies in de eerste finale is er een herkansingsronde en spelen zij tegen de verliezer van de andere finale. De winnaar van dat duel promoveert ook naar de Derde Divisie. Zodra Achilles Veen promoveert krijgt RBC het ticket dat vrijkomt voor de kwalificatieronde van het hoofdtoernooi van de beker.

Hieronder het volledige schema van de voorbereiding:

04-07-2024  19:30 uur  Willem II O21 - RBC
30-07-2024  20:00 uur  RBC - HSV Hoek
03-08-2024  18:30 uur  RBC - HB Amsterdam
06-08-2024  20:00 uur  RBC - GOES
10-08-2024  16:00 uur  SV Poortugaal - RBC
13-08-2024  20:00 uur  RBC - SHO
17-08-2024  15:00 uur  RBC - Capelle
Reacties

Adje

2024-06-01 10:39:36

Mooie sterke tegenstanders in de voorbereiding. Afgelopen seizoen pakte dat zeer goed uit voor RBC, ben benieuwd hoe het deze keer zal gaan tegen ploegen uit een hogere divisie, waar RBC uiteindelijk ook graag naartoe wil.

Vraag me wel af of we de 1e training op 25 juni niet in het stadion kunnen afwerken, nu de festivals op 22 en 23 juni in het Atik stadion niet doorgaan, i.p.v. naar NSV uit te wijken.