De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heer, meester, vlag en wimpel: beste van Nederland

Gepost door:Dennis // 2024-05-25 22:16:31 // 1153 keer bekeken

RBC is er in geslaagd om de competitie uit te spelen zonder een duel te verliezen. Ook vanavond kon nummer twee WNC, dat thuis nog niet verloren had, daar geen verandering in brengen. De Roosendalers wonnen met 1-3. Er zijn twee clubs die punten wisten af te snoepen van RBC. Erp (2-2) en Almkerk (1-1) wisten een punt veilig te stellen. Alle andere clubs moesten het volle pond inleveren.

Bij RBC moest een enkele wijziging doorgevoerd worden. Door de absenties van Marwin Reuvers (lies) en Assim Said (afwezig) werden Sander Wirix (rechtsback) en Anass el Gamali (middenveld) in de basisopstelling opgenomen.

RBC, al een tijdje kampioen, had het lastig in de eerste helft. Niet alleen is WNC de sterkste tegenstander in de competitie, maar was RBC in de eerste helft ook vrij tam. Het zorgde er veelal voor dat hoofdtrainer Mark Klippel langs de lijn stond met aanwijzingen. Hij kon echter ook niet voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Uit een indraaiende voorzet werd in de verre hoek raak gekopt. Bij de rust had het ook 3-0 kunnen staan, maar twee maal gin de bal voorlangs. RBC kon daar tegenover echter niet veel tegenover stellen. Een kansje voor Perry Bierkens (kopbal) in het begin van het duel en halverwege een schotje van Jelte Pal waren de enige noemenswaardige wapenfeiten.

De slappe vertoning van RBC werd in de tweede helft helemaal weggepoetst. Het gaspedaal werd flink ingedrukt en binnen een mum van tijd stond het 1-3. Jens Wirix wist na een goede aanval de gelijkmaker te maken binnen zes minuten na de start van het tweede bedrijf. WNC had daarvoor echter een grote kans laten liggen. Oog-in-oog met doelman Roy de Weert kwam die laatste als winnaar uit de strijd. In de tegenaanval deelde Jens Wirix meteen een gevoelige tik uit. RBC trok de teugels nog verder aan en kwam via Moustafa Mohammad op 1-2 en de mooiste van de avond was voor Jelte Pal. Vanuit een onmogelijke hoek wist hij achter zijn standbeen de bal in de verre hoek te krullen. 

Door de 1-3 overwinning is RBC niet alleen ongeslagen de competitie doorgekomen, maar is het best ook in de ranglijst van alle Nederlandse competities de beste. 

Is het seizoen helemaal voorbij? Nee, RBC heeft nog kans om een ticket te krijgen voor de kwalificatieronde van de KNVB Beker. Daarvoor is het afhankelijk van een eventuele promotie van Achilles Veen. Zij pakten vandaag de derde periodetitel en kunnen via de nacompetitie nog promoveren. Mochten zij de finale halen dan zijn er twee kansen, want Oss’20 trekt zich terug uit de Derde Divisie.

WNC – RBC 1-3 (1-0)
1-0
1-1 J. Wirix
1-2 Mohammad
1-3 Pal

Opstelling RBC: De Weert; S. Wirix (Van Hoof), Bierkens, Tiago, Ewanena; Boudzra (Elst), El Gamali, J. Wirix; Pal (Elst), De Bonte (Linkers), Mohammad (Meierdres)
 
Reacties

Kalsdonk

2024-05-26 01:24:59

Deze reactie verwijderd door een moderator

Ad P

2024-05-26 16:00:25

Grote klasse. Al zo lang 'klaar' en elke week opgeladen. Wat een seizoen. Klasse mannen! ????