De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC vanavond in actie tegen TSC

Gepost door:Dennis // 2024-05-18 11:28:29 // 347 keer bekeken

Na enkele weken geen officieel duel te hebben gespeeld komt RBC vanavond weer in competitieverband in actie. Tegenstander is TSC, dat dit seizoen al twee maal eerder tegenover RBC stond. In het uitduel werd het 1-3 en tijdens de achtste finale van de beker werd met 6-1 gewonnen.

Afgelopen dinsdag begon de voorbereiding op dit duel met een oefenduel thuis tegen RKVV Roosendaal. Het werd een deceptie, want er werd met 0-2 verloren van de stadsgenoot. Geen goede generale, maar hoofdtrainer Mark Klippel zag wel andere positieve dingen. "Fijn dat we weer voor het echie mogen spelen, zeker na de wedstrijd van afgelopen dinsdag. Dat is een hele nuttige wedstrijd geweest, puur om wedstrijdminuten in de benen te hebben voor aanstaande zaterdag. Het is altijd even wennen als je een paar weken niet hebt gespeeld en wat minder hebt getraind. Die rust maakt wel dat we weer de energie hebben om in de laatste twee wedstrijden van het seizoen een goede pot op de mat te leggen. Dat is tevens wat ik van mijn team verwacht zaterdag: als team voetballen met veel energie en onze supporters een laatste mooie thuiswedstrijd voorschotelen," zo stelt de coach.

RBC heeft wel enkele mankementen. Jordi Ewanena, Perry Bierkens, Matthias Deleij  en Jelte Pal zijn niet beschikbaar vanwege blessures. Jay-Jay Meierdres is absent vanwege een bruiloft.

Waar RBC al een tijdje kampioen is en eigenlijk nergens meer voor speelt, is dat bij de Oosterhouters een ander verhaal. TSC heeft zich nog niet veilig gespeeld. Sterker nog: TSC heeft momenteel een nacompetitieplaats in handen om er in te blijven. Niet is nog zeker onderin, want ook de huidige nummer vier zou theoretisch nog negende kunnen eindigen. Van nummer negen tot nummer vier is het gat slechts vier punten. De nummer negen t/m nummer elf spelen nacompetitie.

RBC en TSC komen vanavond om 18:00 uur in actie in het Atik Stadion. 
Reacties

Adje

2024-05-18 13:04:57

Pff, Jordi, Perry, Jelte, het zijn nou niet bepaald de minsten die er vanavond niet bij zijn, maar goed met deze selectie zou dat niet zo'n probleem mogen zijn al lever je wel veel kwaliteit in. We gaan het zien.