Voorbeschouwing RBC-Go Ahead Eagles

Gepost door:Remy // 2007-09-05 00:00:00 // 2720 keer bekeken

Er zijn nu alweer vijf wedstrijden gespeeld en RBC is terug te vinden in de kelder van het betaalde voetbal. Alleen TOP Oss en FC Omniworld presteren slechter, Fortuna Sittard en Cambuur hebben evenals de Roosendalers vier punten. Vrijdag neemt de ploeg van trainer Rob Meppelink het op tegen Go Ahead Eagles, de nummer tien in de Jupiler League.

Eens moet toch de ommekeer komen. Dat zou zomaar kunnen tegen de Eagles, die uiterst wisselvallige resultaten hebben neergezet dit seizoen. De club uit Deventer startte de competitie met een ruime overwinning op FC Emmen. In de eigen Adelaarshorst werd het 6-0, waardoor de ploeg van trainer Mike Snoei (foto) na de eerste speelronde de ranglijst aanvoerde. Er volgde echter een serie van drie verloren wedstrijden. Helmond Sport (3-0), Stormvogels Telstar (1-2) en BV Veendam (4-2) waren te sterk. Vorige week wist Go Ahead eindelijk weer punten te pakken. Het werd zelfs 4-0 tegen AGOVV.

De tiende plaats valt echter een beetje tegen. Go Ahead Eagles werd door meerdere trainers zelfs als outsider voor het kampioenschap gezien. Na een paar magere jaren werd de club vorig seizoen zevende en werd een periodetitel gewonnen. In de eerste ronde van de play-offs trok BV Veendam aan het langste eind. Afgelopen zomer werd bovendien de selectie flink versterkt. Vooral de voorhoede heeft aan kwaliteit gewonnen, met de komst van Achmed Ahahaoui, Rik Platvoet, Orlando Smeekes en Dominique van Dijk. Met Sjoerd Ars beschikte Snoei al over een gemakkelijk scorende spits. Dit seizoen staat de teller van Ars alweer op drie.

Wedstrijden van Go Ahead Eagles lijken dus garant te staan voor veel goals. De doelcijfers van de Eagles (13 voor, 9 tegen) staan echter in schril contrast met die van RBC (2-4). Vorig seizoen hielden beide clubs elkaar in evenwicht tijdens de onderlinge confrontaties. RBC-Go Ahead eindigde in een spectaculaire 3-3. Bij een 0-2 ruststand gooide de thuisploeg alles op de aanval en dat leverde nog een gelijkspel op. In Deventer werd het 1-1. Voor RBC scoorde toen Edouard Duplan. Na afloop van de wedstrijd in de Adelaarshorst ontstond een opstootje tussen Henk Vos en Marco Parnela. Vos zou hebben gespuugd naar de Finse verdediger. De tuchtcommissie keek de beelden terug, nam slechts 'een achterwaartse hoofdbeweging van Parnela' waar, maar vond dat voldoende om de spits voor drie wedstrijden te schorsen.


(Foto: BN/DeStem)

Dergelijke taferelen zijn vrijdag uitgesloten. Vos is namelijk nog geschorst in verband met een ander 'incident'. Tegen de ploeg van Snoei zal hij nog n keer vanaf de tribune moeten toekijken, daarna zit zijn schorsing er op. Rob Meppelink kan wel beschikken over Jeffrey Vlug, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Sparta.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles
Datum:7 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van der Roest
Assistent-scheidsrechters: Buiting en Olde Olthof
Vierde official: Cox

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Van Rijsbergen, Stojanovic; Vlug, Guijt en Martha.

Go Ahead Eagles: Moeliker; Bakkati, Maruanaya, Schoenmakers, Vosselman; Schotman, Wissink, Trk; Ahahaoui, Ars en Van Dijk.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd