De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft slechte generale in stadsderby

Gepost door:Dennis // 2024-05-15 06:42:45 // 1330 keer bekeken

RBC is de voorbereiding op het duel met TSC van aanstaande zaterdagavond niet goed begonnen. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel verloor thuis van stadsgenoot RKVV Roosendaal met 0-2.

Bij RBC waren de weer herstelden Marwin Reuvers en Emile Linkers weer present. Zij zaten op de bank. Jordi Ewanena is nog steeds geblesseerd aan de lies, al hoopt hij zaterdag wel weer van de partij te zijn.
In de eerste helft gebeurde er niet heel veel. De grootste kans voor RBC was voor Tom de Bonte, maar van dichtbij schoot hij hoog over. Daarvoor vond Moustafa Mohammad nog de handen van de keeper na een hard schot. Tussendoor was de stadsgenoot op voorsprong gekomen. Uit een counter schoot de buitenspeler raak.

In de tweede helft voerde RBC het tempo even flink op, maar tot scoren kwam het niet. Roosendaal wist ondertussen wel tot scoren te komen en liep uit naar 0-2. Na het kwartier na de rust verslapten de oranje-witten opnieuw. Jens Wirix was nog dichtbij, maar ook RBC’s topscorer kon de nederlaag niet voorkomen.
Aanstaande zaterdag gaat RBC aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen beginnen. Dan is TSC de tegenstander. Zij werden eerder in het uitduel (1-3) en thuis in de beker (6-1) verslagen. RBC strijd nog om ongeslagen de competitie te eindigen. Na TSC volgt nog een uitduel tegen runner up WNC.

RBC – RKVV Roosendaal 0-2 (0-1)
0-1
0-2
Reacties

Kalsdonk

2024-05-15 06:49:25

Jammer om te zien dat vrijwel iedereen door het ijs zakte gisteravond. We zijn in iedergeval weer scherp voor zaterdag. 

Enige positieve wat ik uit de wedstrijd kan halen is dat er voor het seizoen '25/26 bij rkvv gescout mag worden. Zaten best wat goede (jonge) spelers bij. Zo is hun linksvoor 18 jaar en was de gehele eerste helft een plaag voor onze verdediging (beloonde dat met een doelpunt). 

Adje

2024-05-15 08:18:00

Verdiende overwinning voor Roosendaal. Bij RBC zat niks geen beleving in de wedstrijd. Zaten 'n paar leuke spelers in dat elftal.

Zal zaterdag anders moeten  wil het in competitieverband niet tegen de 1e nederlaag aanlopen Ik moet het nog zien, uitgaande van gisteravond lijkt het helige vuur bij het teem 'n beetje uitgedooft te zijn.

Mr.RBC

2024-05-15 09:28:51

Oefenpot vergeten en door, wil je de ongeslagen status behouden dan zal je zaterdag aan de bak mogen. Is het vuur er echt uit voor dit seizoen dan is dat ook begrijpelijk na de topprestatie en ongeslagen reeks tot nu toe in de competitie.

IvoZ

2024-05-15 16:47:22

De druk is er natuurlijk al een tijdje vanaf. Gewoon het seizoen afmaken en de vakantie in. Extra oefenpotten zie ik nu het nut niet zo meer van in, dat kan alleen maar blessures opleveren. 

RBCdeLuiten

2024-05-15 21:43:35

Iedereen weer op scherp na deze wedstrijd denk ik. Zwak afronden en veel te veel afvallende ballen voor de tegenstander.