De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC en Moerse Boys morgen tegen elkaar in actie

Gepost door:Dennis // 2024-04-27 10:34:17 // 456 keer bekeken

RBC gaat morgen aan de streekderby tegen Moerse Boys beginnen. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel is al kampioen, maar wil graag ongeslagen de competitie eindigen. Moerse Boys daarentegen is vooral bezig om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Omdat het een derby is komen er een aantal supporters van Moerse Boys op de fiets naar het Atik Stadion.

"We hoorden dat er supporters van Moerse Boys op de fiets willen komen, dat tekent hun betrokkenheid bij de club en is gelijk het mooie aan een derby. Uit hebben we het behoorlijk lastig gehad, enerzijds door hun speelwijze door hoog druk te zetten en anderzijds door het moeizaam bespeelbare veld. Spelers en staf willen het seizoen goed afsluiten en zullen wederom proberen om met aanvallend voetbal de overwinning veilig te stellen. We zijn dat ook verplicht aan supporters, competitiegenoten en uiteraard ook aan onszelf als sportmensen," zo stelt Klippel. Bij de tegenstander van zondag speelt momenteel een speler die komend seizoen voor RBC in de Vierde Divisie in actie komt: Cas van den Broek. "Een leuke bijkomstigheid daarbij is inderdaad de aanwezigheid van Cas die volgend seizoen voor het andere oranje gaat spelen."

Vanuit de ziekenboeg is er nog geen witte rook over Marwin Reuvers. De verwachting is dat hij in de week van 7 mei weer kan aansluiten. Ditzelfde geldt voor Emile Linkers en Zé Lucas. "Naast de blessures is verder Randy Elst afwezig. Hij heeft vanwege werkzaamheden deze week niet kunnen trainen en is vanaf zondag met vakantie. Daarnaast is Glaucio Tiago geschorst, Matthias Deleij nog geblesseerd en is de inzet van Perry Bierkens (enkel) en Jordi Ewanena(ziek) twijfelachtig. Gelukkig hebben we een brede, kwalitatief goede groep en sluit naast de terugkerende Vincent van Hoof ook Harald Baartmans van de 023 aan."

RBC en Moerse Boys ontmoeten elkaar morgenmiddag om 14:00 uur in het Atik Stadion. 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd