Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verslaat TOP Oss met zevenklapper

Gepost door:Dennis // 2024-04-14 20:17:26 // 1162 keer bekeken

RBC – dat afgelopen zondag kampioen werd in Den Bosch – wist in het thuisduel als kersverse titelhouder met 7-0 te winnen van de amateurs van TOP Oss. In de heenwedstrijd ging het ook al makkelijk, maar deze middag leek de tien te kunnen halen. Dat gebeurde uiteindelijk niet, al waren de kans er wel.

Bij RBC waren enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Zé Lucas begon in de punt en Roy de Weert stond weer onder lat. Jordi Ewanena keerde weer terug in het elftal. Vincent van Hoof was absent vanwege een voetblessure.

De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel liet de teugels niet vieren na het behaalde kampioenschap. Tweeling Sander Wirix en Jens Wirix lieten na afloop van vorige week voor de camera al optekenen dat RBC ook ongeslagen de competitie wilde eindigen. Dat werd in de eerste helft meteen kracht bijgezet, want tijdens de rust was het al 5-0. Lucas tikte een voorzet van Jelte Pal binnen na enkele minuten spelen. Daarna was topscorer Jens Wirix die met de punt van de schoen voor 2-0 wist te zorgen na opnieuw een assist van Pal. De rechtsbuiten van RBC was na de 2-0 zelf aan de beurt op aangeven van Lucas, 3-0. Moustafa Mohammad bracht de stand naar 4-0 en de 5-0 was een parel toen Ewanena de aanval zelf opzette, Jens Wirix als draaideur gebruikte en alleen voor de keeper kwam. De linksback schoot in de verre hoek raak.

In de tweede helft leek RBC richting de tien te gaan toen al snel Jens Wirix met een schot raak schoot en  niet veel later Tiago met een snoeiharde kopbal de stand naar 7-0 bracht. Na het inbrengen van de wissels kreeg RBC nog kansen via Bierkens (kopbal van de lijn) en Tarfit die zijn schot tegen een tegenstander zag gaan. In de slotfase leek TOP Oss nog een eretreffer te maken, maar twee maal stond De Weert in de weg.

Na afloop werden de kampioenen nog eenmaal gehuldigd, nu in het eigen Atik Stadion. En na afloop was er feest in de sponsorruimte bovenin het stadion. RBC komt uiteraard volgende week weer in actie als het de reis vervolgd richting Tilburg.  SC ’t Zand is dan de tegenstander, deze wedstrijd wordt zaterdagavond afgewerkt.

RBC - sv TOP Oss 7-0 (5-0)
1-0 Zé Lucas
2-0 J. Wirix
3-0 Pal
4-0 Mohammad
5-0 Ewanena
6-0 J. Wirix
7-0 Tiago

Opstelling RBC: De Weert; Said (El Gamali), Bierkens (c), Tiago, Ewanena (Berdai); S. Wirix, Boudzra, J. Wirix; Pal (De Bonte), Zé Lucas (Tarfit), Mohammad (Elst)
 




Reacties

Adje

2024-04-14 20:29:55

Was 'n mooie middag mede door toedoen van de gasten uit Oss, die ondanks hun beroerde positie op de ranglijst, er toch een wedstrijd van probeerde te maken al waren ze meer dan kansloos. 7-0 was nog 'n magere afspiegeling van het krachtsverschil op het veld.

Huldiging na afloop was leuk voor de sponsoren, voor de supporters lag de climax vorige week bij de echte kampioenswedstrijd, maar toch het was wel geslaagd vanmiddag.

Ik teken volgend seizoen voor dit toeschouwersaantal in de 4e divisie. Her elftal verdient dit om elke thuiswedstrijd voor meer dan 1000 toeschouwers te spelen zoals vandaag.

 

Ouwegetrouwe

2024-04-14 21:19:49

 

De foto's van een mooie midda

https://myalbum.com/album/gC6aZUeMcXLQ/?redirect=1&coverFocus=1

Zuidzijde

2024-04-16 13:16:55

Wie komt RBC  nog versterken ? Nu er toch weer een aantal spelers afhaken of vertrekken. 

Zuidzijde

2024-04-16 13:16:58

Wie komt RBC  nog versterken ? Nu er toch weer een aantal spelers afhaken of vertrekken. 

Zuidzijde

2024-04-16 13:27:56

Wie komt RBC  nog versterken ? Nu er toch weer een aantal spelers afhaken of vertrekken. 

Mr.RBC

2024-04-17 07:14:10

Wie? Hoor nog enkele (veelbelovende) namen dus dat zal de komende weken of misschien dagen wel goed gaan komen Zelfs nog een ex-RBC'er van een prima niveau Veel belovend mocht het allemaal doorgaan met een hoge inzet op volgend seizoen divisie niveau

Gewoon even afwachten dus