Op het moment dat hét moet lukt het niet bij RBC

Gepost door:Dennis // 2024-04-01 18:25:57 // 2648 keer bekeken

RBC is er vanmiddag niet in geslaagd om de halve finale van de districtsbeker te bereiken en tevens een ticket te bemachtigen voor het hoofdtoernooi van komend seizoen. De Roosendalers werden gesteund door een grote massa RBC-aanhangers, werden gedurende de wedstrijd ook flink vocaal ondersteund, maar uiteindelijk was het niet genoeg om door te gaan. Het is een bittere pil in een feilloos seizoen, maar ditmaal vond de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel haar waterloo. Heerjansdam won thuis met 1-0 en gaat samen met Achilles Veen uitmaken wie naar de finale gaat. 

Bij RBC ontbraken enkele spelers, waardoor er hier en daar ingegrepen moest worden. Marwin Reuvers kon niet deelnemen vanwege een liesblessure. Sander Wirix was geschorst, Anass el Gamali kon niet deelnemen vanwege werkverplichtingen en Emile Linkers zit al enkele weken met een scheurtje in zijn hamstring. Vooral op het middenveld moest vanaf de tekentafel even flink gebogen worden wie het drietal ging vormen. Uiteindelijk viel de keuze op Glaucio Ventura Tiago en niet Jordi Ewanena. “Ewanena is net terug van een blessure en we durfden het enerzijds niet aan, aan de andere kant wilde we het tandem Ewanena-Mohammad niet uit elkaar halen,” zo stelde hoofdtrainer Klippel.

RBC begon wat nerveus aan het duel. Het kenmerkende naar voren was er wel, maar op het middenveld vielen toch de nodige gaten. Dat stelde de thuisploeg in staat om de zo geliefde bal over de laatste lijn te geven. Daarvoor was vooraf zo vaak voor gewaarschuwd. De eerste bal dwars door het centrum kon met een sliding niet gestopt worden door Perry Bierkens, doelman Roy de Weert was ook gezien, maar de bal opzij was zo hard dat deze voorlangs zeilde. De thuisploeg kreeg daarna een kans op een presenteerblaadje toen de bal zo werd ingeleverd door de RBC-goalie. De aanvaller van de thuisploeg schrok daar zo van dat hij de bal over schoot. Daarna was RBC aan zet. Mohammad draaide naar binnen en schoot op de bovenkant van de lat. Vlak daarna leek het raak te worden toen Tiago opstoomde via rechts, het overzicht behield en met een lage voorzet Jens Wirix bereikte. Die schoot de bal in de verre hoek, maar de bal ging net voorlangs. 

Vlak daarna was de volgende boogbal over de verdediging. Na balverlies op het middenveld was dit de inleiding voor de openingstreffer. Vanaf links kwam de aanvaller alleen voor doelman De Weert. Die verkleinde zijn hoek goed, maar de bal ging door zijn benen in het doel. RBC, even van slag, kreeg bijna meteen het deksel na de openingstreffer op de neus, na miscommunicatie tussen Vincent van Hoof en De Weert. Een doelpunt leverde het niet op, maar achterin was het allesbehalve stabiel. Vla voor rust schoot Mohammad andermaal op de bovenkant van de lat en kreeg Tom de Bonte nog een enorme kans toen een voorzet van Mohammad hem bereikte. Met een kopbal probeerde hij de bal in de verre hoek te koppen, maar zijn inzet ging voorlangs.

RBC kwam niet goed uit de kleedkamer. Heerjansdam leek de wedstrijd op slot te kunnen gooien. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal hoog over geschoten en vlak daarna kwam een aanvaller alleen voor De Weert. De speler ging over het been van De Weert. Het was niet duidelijk of het een overtreding of een redding was. De leidende arbiter wuifde een strafschop weg. Na die fase had RBC de wedstrijd weer gelijk kunnen trekken. De Bonte schoot in kansrijke positie te zacht om de keeper het echt moeilijk te maken, Van Hoof zag zijn vrije trap uit het doel getikt worden en de ingevallen Zé Lucas brak door op rechts en vond de benen van de keeper. Tussendoor hield De Weert RBC in de race door een inzet in de verre hoek te stoppen. Hoofdtrainer Klippel wisselde veel, bracht een hoop aanvallers in en ging van 4-3-3 naar 3-3-4, maar het haalde uiteindelijk niets uit. De stand werd niet gelijk getrokken en RBC ligt uit het toernooi. 

Het vizier kan weer op de competitie. Aankomende zondag kan RBC kampioen worden bij Emplina in Den Bosch en dan mag het zich Vierdedivisionist noemen.

Heerjansdam - RBC 1-0 (1-0)
1-0 Van den Berg

Opstelling RBC: De Weert; Said (Meierdres), Bierkens (c), Van Hoof (Elst), Boudzra, J. Wirix; Pal (Tarfit), De Bonte (Zé Lucas), Mohammad
Reacties

RBCdeLuiten

2024-04-01 18:43:31

Mooie sfeer, beter voetbal dan de tegenstander, maar helaas. Zat niet mee.

Adje

2024-04-01 18:55:15

Allereerst complimenten aan Heerjansdam voor de ontvangst, vanwege aangescherpte regels hield iedereen zijn hart vast voor wat er komen ging, maar niets van dat alles, we zijn er zeer gastvrij ontvangen met zelfs 'n halve tribune tot onze beschikking die ook helemaal vol zat. Jammer dat er dan alsnog 'n paar rbc'ers het nodig vonden om met bier en bekers te gooien, nergens goed voor terwijl de sfeer er enorm goed inzat vanmiddag.

Het ontbreken van toch wel 'n paar belangrijke spelers heeft zich wel laten gelden vanmiddag. Claucio verhuisde naar het middenveld en was daar duidelijk zoekende. Kansen. Zijn er genoeg geweest het zat alleen niet mee en soms waren we zelfs slordig met de passes. Jammer volgende week kunnen we het weer recht zetten en er hopelijk een mooi feest van maken.

Tja en tot slot, en nu zal ik best wel iemand tegen de schenen schoppen maar dat moet dan maar. Klippel heeft het goed voor mekaar dit seizoen,, alle poppetjes staan goed op 1 na.

Met alle respect maar met deze keeper kunnen we volgend seizoen echt niet de 4e divisie in, die gaat ons geheid punten kosten. De onzekerheid straalt er vanaf vandaag ook weer, je kunt niet meer spreken van 'n incident maar het is gewoon structureel, elke week opnieuw bezorgt hij de verdedigers en de mensen langs de kant 'n hartverzakking. Vandaag ,kwam hij ook nog goed weg dat hij geen strafschop tegen kreeg, het gaat van kwaad naar erger. Klippel slaat met hem echt de plank mix maar zal dat nooit toegeven terwijl er een goeie en betrouwbare keeper zit te creperen op de bank.

 

Patje

2024-04-01 19:06:27

@adje weinig aan toe te voegen. Met name de eerste helft had je het af moeten maken. Heerjansdam kreeg niet de ruimte om te voetballen en RBC was de bovenliggende partij. Het ontbrak hem vaak aan de eindpass en tegendoelpunt had niet mogen vallen. Deze wedstrijd had je eigenlijk over de streep moeten trekken, maar goed... op naar volgende week... op naar het kampioenschap 

Zuidzijde

2024-04-01 19:17:38

Kop op volgend jaar revanche

Mr.RBC

2024-04-01 19:17:48

Tja de keeper, wil toch wel een kans breken voor Matthias hier, bijzonder dat hij dit op de bank zit terwijl de ander een zekerheid op domme fouten is iedere wedstrijd Zou dat dan toch het foutje van Klippel zijn van dit verdere vlekkeloze seizoen?

Mr.RBC

2024-04-01 19:21:16

kans breken = lans breken

Jan Konings

2024-04-01 20:09:17

Wat triest dat we met bier lopen gooien. Ik zag het gebeuren bij dat stelletje wat helemaal niet voor RBC komt. Gelijk weren die gasten!

De Weerd wordt gewoonweg hand boven het hoofd gehouden door Klippel. Hij heeft hem meegenomen, dus zal hij ook spelen

Jan Konings

2024-04-01 20:09:20

Wat triest dat we met bier lopen gooien. Ik zag het gebeuren bij dat stelletje wat helemaal niet voor RBC komt. Gelijk weren die gasten!

De Weerd wordt gewoonweg hand boven het hoofd gehouden door Klippel. Hij heeft hem meegenomen, dus zal hij ook spelen

Gebruikersnaam

2024-04-01 23:51:59

Reuvers lijkt bijna de onmisbare schakel in het elftal geworden. Een enorm verschil als hij wel of niet speelt.

Goed dat er een aantal spelers al zijn gecontracteerd voor volgend seizoen, het moet vooral in de breedte sterker worden. 

Het heeft geen zin om in elke reactie de keeper af te branden. Hij is wellicht te licht voor de 4e divisie maar ik geloof niet dat Deleij van een veel hoger niveau is. Roy is de beste keeper die we nu hebben.

Dennis

2024-04-02 07:27:12

Jammer van de nederlaag. Maar het geeft wel gelijk aan wat het niveau in de Vierde Divisie is. Het probleem lag voor de wedstrijd al op het middenveld vanwege de absentie van Reuvers, Wirix en El Gamali. En daar was gedurende de wedstrijd, zeker de eerste helft maar ook regelmatig in de tweede helft de crux. Heerjansdam wist bij een balverovering altijd een speler te bereiken rond de middenlijn waar geen RBC'er te bekennen was. Dan moet je constant in de achtervolging, dat ging in de tweede helft wat beter; maar in 9 van de 10 gevallen in de competitie weten we de bal al op de helft van de tegenstander te heroveren, dat gebeurde nu veel minder. We zijn conditioneel sterk als het goed staat in de eerste klasse, maar dit is slopend. En dat zag je ook bij spelers terug. Met het oog op volgend jaar wordt voeding en fitheid steeds belangrijker. 

Dit is één wedstrijd, Heerjansdam speelt er 30 op hoog intensiteit van deze en wij volgend jaar ook. Nu gaat het niveau automatisch omhoog als je weer betere tegenstanders treft, maar even met beide voeten op de grond is helemaal niet erg; helaas kost dat wel een ticket voor het hoofdtoernooi maar promotie is net iets belangrijker

 

 

Mr.RBC

2024-04-02 07:51:32

Zowel met de promotie en als het zo had mogen zijn het ticket voor het bekerhoofdtoernooi ga je het niet redden met Roy de Weert en dan is er 1 zekerheid Hij gaat RBC veel punten kosten als keeper als er geen goede keeper wordt aangetrokken

Mr.RBC

2024-04-02 08:00:39

Voor het me weer gevraagd wordt: los van het sportieve resultaat was de sfeer prima Alleen wat een droeftoeters die met bier en bekers zijn gaan gooien Mag hopen dat bekend is wie het waren en dat er passende maatregelen worden genomen

Ontvangst was, ondanks de eerdere aankondiging en mijn uitgesproken mening daarover, zeker prima en goed verzorgd Denk dat de regels volledig op persoonlijke titel uit de koker van die diknek-voorzitter zijn gekomen, wat een galbak was dat, die voelde zich de burgemeester van Heerjansdam en wilde dat overal laten gelden tot aan de scheidsrechter aan toe

Jammer van het resultaat maar nu op naar het kampioenschap aanstaande zondag 

Adje

2024-04-02 08:58:16

@Gebruikersnaam, hier wordt niemand afgebrand, maar je mag toch de zwakheden in het elftal aangeven en waar het prbleem voor volgend seizoen ligt. Daarbij kunnen we niet oordelen of Deleij beter is want die heeft nog geen fatsoenlijke kans gehad dit seizoen.

Als verdediger kan ik me voorstellen dat je er ook niet geruster op wordt als er iemand achter je staat waarvan je niet voor 100% op aan kan. Komt nog bij dat hij gister flink tekeer ging tegen Vincent op 'n gegeven moment in de 1e helft, dan heb ik zoiets van ga eerst eens bij jezelf te rade voor je je ploeggenoten de les wilt leren.

Of hij momenteel de beste keeper is voor RBC ? Ik denk dat die mening nogal verschilt p/persoon.

Mr.RBC

2024-04-02 09:58:35

Helaas is dat een terugkerend iets @Adje dat de Weert tekeer gaat tegen zijn verdigers.

In Almkerk maakte hij Glaucio ook voor van alles uit (kan de letterlijke woorden hier herhalen, maar die zullen door de moderatie niet getollereerd worden)

Persoonlijk vind ik dat je door dat te doen ook alleen maar nog mer je eigen zwakte benadrukt

Deleij verdient zeker de komende wedstrijden een eerlijke kans om te laten zien wat hij waard is met mogelijk het oog op volgende seizoen Of zou Klippel hem bij voorbaat al hebben afgeschreven? 

 

ROY OUT, MATTHIAS IN!!!

Kalsdonk

2024-04-02 11:07:07

De trainer bepaald de opstelling, wij kunnen daar een mening over hebben maar laten we niet onze eigen spelers in het openbaar gaan afvallen. Daar heeft niemand wat aan en de betrokken speler(s) zullen het daardoor ook niet beter gaan doen.

Mr.RBC

2024-04-02 11:19:45

Inderdaad de trainers bepaalt de opstelling maar dit gaat toch keer op keer fout in het doel, dat moet de trainer toch ook zien? En je maakt mij niet wijz dat dit het beste is uit twee slechte, want naar mijn (bescheiden) mening is een fitte Matthias beter dan Roy, en Matthias is fit! 

Kalsdonk

2024-04-02 11:58:54

De trainer zal er zijn beweegredenen voor hebben neemt niet weg dat Roy hier afkraken veel goeds doet aan zijn zelfvertrouwen. Zolang de trainer hem opstelt moeten we achter onze spelers staan ondanks een andere mening over de opstelling en/of kwaliteiten. 

KevRbc

2024-04-02 14:27:40

Helemaal eens Kalsdonk,

Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op zeg, schandalig te noemen zelfs hoe jullie eigen spelers afkraken. Dat noemt zich supporter? 

Schaam je zelf diep iedereen doet kei hard zijn best

Maar zelf vertrouwen kan je via jullie zeker niet krijgen zo te zien niet alles is de fout van roy!!!

Tom open kans? 

Jens kansen? 

Jelte kansen?

Waarom hoor ik daar niets over we hadden hier ook gewoon2/3-1 kunnen winenn daardoor!

KevRbc

2024-04-02 14:29:30

Ohja en iedereen mag een mening hebben begrijp me niet verkeerd!

Maar een beetje respect en bescheidenheid voor onze spelers? 

Man man man

KevRbc

2024-04-02 14:29:33

Ohja en iedereen mag een mening hebben begrijp me niet verkeerd!

Maar een beetje respect en bescheidenheid voor onze spelers? 

Man man man

Mr.RBC

2024-04-02 17:55:17

Respect voor de spelers is er zeker, maar dit zelfde signaal komt al een aantal weken ook bij spelers uit de selectie vandaan en wordt, naar mijn mening, bevestigd door de 'prestaties' in de wedstrijd zelf dus mijn mening is gebaseerd op de feiten die zich nu week na week blijven opstapelen

KevRbc

2024-04-02 18:26:10

Ach hou aub op met liegen, ik spreek spelers week in week uit dat word helemaal niet gezegd

ga aub geen onzin zeggen hier en komt met feiten!

We hebben iedereen kei hard nodig en jij bent de gene die alleen maar loopt af te zeiken!!!

Mr.RBC

2024-04-02 19:07:50

Geen leugen, geen onzin en is een feit maar zal zeker de spelers, die het dan wekelijks niet tegen jou zeggen niet noemen. 
 

Afzeiken? Iedereen ziet de zwakte toch? En volgens mij hebben feiten niks met stoken te maken
 

Feit is dat het al enkele weken eerste hand bij spelers uit de selectie vandaan komt naar mij dus noem mij vooral een leugenaar!!!

Ad P

2024-04-02 22:41:39

Genoten van mijn club. Wat een opkomst. Sleeping Giant wordt wakker! Geweldig dat zo'n wedstrijd er weer kan zijn.

Kritiek op een speler mag best, maar dan mag het er niet mee eens zijn ook. Door het hier 10 keer te herhalen wordt het wel erg groot en lijkt het meer op een hetze, en dat is vast niet de bedoeling. Iets wordt niet meer waar als je het vaker zegt.

COME ON RBC!

Zuidzijde

2024-04-03 00:43:25

Hou op met dat gezeik. Denk positief over RBC. Vergeet niet waar we vandaan komen en wat we nu bereikt hebben. Ongelooflijk,  en wat zit  er nu nog in het vat. Ik heb recht van spreken, ben al 70 jaar supporter van onze  club. Stap voor stap omhoog. Wijlen Cees Vermunt heeft ooit gezegd : RBC gaat n[it verloren. Hij heeft nog steeds gelijk  waarvan akte.