Heerjansdam gaat RBC-supporter aan de ketting leggen maandag

Gepost door:Dennis // 2024-03-29 23:44:01 // 1567 keer bekeken

Aanstaande maandag speelt RBC het belangrijke kwartfinale duel tegen Heerjansdam. Op sportpark De Molenwei wordt om 14:30 uur afgetrapt. Inmiddels zijn de toegangsregels voor de RBC-supporter bekend gemaakt.  

Toegang en gedragsregels Sportpark De Molenwei

 • De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5. Het verzoek is om contant te betalen; 
 • Iedere bezoeker kan door stewards gefouilleerd worden en er kan controle plaatsvinden op meegenomen tassen. Bij weigering wordt de toegang tot het sportpark ontzegd en is er geen restitutie van het reeds aangeschafte toegangsbewijs;
 • Zelf meegenomen flesjes en blikjes en andere harde voorwerpen waarmee gegooid kan worden, zoals meer dan één aansteker, spuitbussen (bijv. deodorant), flesjes parfum etc. moeten, voordat toegang wordt verleend, in de afvalbak worden gedeponeerd;
 • Vuurwerk, in welke vorm dan ook, is, mede conform de dit seizoen aangescherpte regels van de KNVB, strikt verboden en wordt bij de ingang in beslag genomen. Overtreding leidt onherroepelijk tot verwijdering en eventuele schade aan het veld en/of complex wordt op de dader(s) verhaald. Dus fakkels, knalvuurwerk, rookpotten, maar ook confetti en serpentine zijn niet toegestaan;
 • Bezoekers gaan akkoord met camerabewaking;
 • Bij aankomst reeds beschonken bezoekers wordt de toegang geweigerd;
 • Het zelf meenemen van drank in blikjes, flesjes etc. is niet toegestaan;
 • RBC-supporters dienen plaats te nemen op de rechterzijde van de tribune;
 • Er mag geen glas, geen blik en geen bier/alcohol vanuit het kantinegebouw mee naar buiten worden genomen en al helemaal niet buiten worden genuttigd. Alleen op het linker terras van de kantine mag drank en ook alcohol worden genuttigd;
 • Ongepast gedrag wordt niet getolereerd en leidt tot verwijdering van het sportpark;
 • In samenwerking met de voor, tijdens en na de wedstrijd aanwezige politie hanteert Heerjansdam een ‘zero tolerance’ beleid.
Reacties

Adje

2024-03-30 09:26:34

Volkomen belachelijk, ik had het al min of meer in de nieuwsbrief gelezen, maar dit is veel uitgebreider.

Alsof de hooligans van Fnoord, Ajax en Den Haag daar gezamelijk naartoe komen....we hebben het hier over amateurvoetbal en dan ook nog niet eens op het hoogste niveau.

Als we zo ongewenst zijn zouden we geen cent in die horeca moeten stoppen maandag. Te triest voor woorden die regels, maar laat ons er niet van weerhouden om er een mooie middag van te maken en de inmiddels goeie naam van RBC in ere houden.

Op naar de halve finale

 

 

 

 

Mr.RBC

2024-03-30 09:57:56

Een voor mij vermeende 1 april grap die nu werkelijkheid wordt en toen ik er tegenin ging was ik aan het stoken? Nu vinden de meeste supporters het een belachelijke zaak 

Inderdaad massaal de kantine mijden Fuck de horecainkomsten daar en allemaal individueel met pin of een briefje van 100 of 50 gaan betalen bij de ingang Dan hebben we ze heel simpel terug gepakt op een ludieke wijze

EricK

2024-03-30 10:27:04

Doe even relaxed aub.

Er hoeft niemand "teruggepakt" te worden. Heerjansdam heeft ons een aantal standaard-regels opgestuurd die we gecommuniceerd hebben. Die regels waren idd wel heel serieus, maar het emailcontact dat we daarna met Heerjansdam hebben gehad is uiterst constructief verlopen en op ons verzoek hebben ze zelfs een deel van hun hoofdtribune ter beschikking gesteld. "Aan de ketting leggen" is daarom ook een tikkeltje overdreven. 

Er is echt geen enkele reden nu met wrok of irritatie naar deze wedstrijd toe te gaan, en laten we dit aub niet groter gaan maken dan het is. Het wordt een mooie voetbalmiddag, en ik sluit me aan bij Adje: laten we de goede naam van RBC in ere houden.

Peultjes

2024-03-30 12:44:34

Waar is bestuurslid supporters zaken nu? Als dit de toekomst is om niet voor de rbcer op te komen gaan we zware tijden tegemoed. 

Mr.RBC

2024-03-30 12:59:21

Tja Peultjes we schijnen het er maar mee te moeten doen. Dit soort regels op dit niveau zal zich uiteindelijk wel tegen de clubs gaan keren die er mee komen. 

Adje zei het mooi, we worden benaderd alsof we de grootste hooligans van alle grote clubs in NL tezamen zijn. Neem aan dat de bussen onder politie escorte aankomen op het sportpark? ME paraat staat?

Volgens mij geen enkele aanleiding voor, tenzij supporters van vv Heerjansdam dan zich nooit weten te gedragen, dan snap ik het volledig, dan straf je de goedwillende uitsupporters!!!

Ik vind het disproportioneel en de regels werken als een rode lap als je het mij vraagt

EricK

2024-03-30 13:24:24

Peultjes, op anonieme aantijgingen is het lastig reageren. Als je klachten hebt, neem gerust contact op, dan hebben we het erover. Of kom langs op de volgende ALV, kan ook. Als je wil mag je uiteraard ook zelf op de stoel van bestuurslid Supporterszaken komen zitten. Ik doe het ook allemaal maar naar eer en geweten, en als het beter is voor RBC dat jij het voortaan doet ben ik de eerste om plaats te maken. Geen enkel probleem. Het is niet dat ik voor de rest niks te doen heb, ook.

Dan inhoudelijk: ik snap het punt van 'disproportioneel' echt wel, we hebben ook echt wel teruggeduwd op sommige dingen, maar uiteindelijk zijn wij te gast, en hebben we ons te schikken naar de regels van de KNVB en die van de gastheer. Hierover is overigens intensief contact geweest met verschillende supportersgroepen en hoewel die het ook jammer vinden dat er bijvoorbeeld geen vuurwerk afgestoken mag worden hebben zij alle begrip.

Dus in antwoord op Mr. RBC: ik snap idd dat supporters sommige dingen disproportioneel vinden. Het is alleen een keuze of we dit als een rode lap op een stier willen laten werken, of dat we er gewoon alsnog een mooie middag van maken. Wat mij betreft kiezen we voor het tweede. Er hing een ontzettend positieve vibe rond deze wedstrijd, mede met dank aan de lui die de busreizen mogelijk maken, zonde om die nu verloren te laten gaan.

Als iemand verder nog iets wil delen: mail, app, bel gerust. Ik wilde hier enige nuance plaatsen bij dit bericht, maar voor uitgebreide discussie is de ALV, of mag iedereen contact opnemen.

Hup RBC 

 

Adje

2024-03-30 14:01:51

Ik kan me ook wel vinden in de woorden van Eric en geloof best dat RBC er alles aan gedaan heeft om het 'n beetje normaal te laten gaan t.o.v de RBC supporters, maar toch !

Ik hoop alleen niet dat we volgende week bij Empelina dezelfde taferelen gaan meemaken, dat zou toch wel 'n flinke smet op misschien wel 'n prachtige middag kunnen worden voor zowel spelers als supporters.

 

 

 

 

 

Mr.RBC

2024-03-30 15:51:55

Mag het hopen van niet, maar reken daar maar wel op Adje

@eric als supportersgroepen het begrijpen en zich er bij neer zouden leggen dan luidt de titel hier bij dit artikel toch ook niet 'aan de ketting gelegd' en ik snap dat alle (bestuurs)medewerkers van RBC, die veel goede dingen doen, dit vanuit Heerjansdam opgelegd/opgedrongen krijgen, maar het slaat van die kant helemaal nergens op  Ben benieuwd, los van de sportieve prestatie, wat er ons allemaal te wachten zal staan De huidige aankondigingen voorspellen niet veel goeds maar ondanks dat ga ik voor een goed sportief resultaat voor RBC

Jan Konings

2024-03-30 19:33:46

Wat is er aan de hand met onze jeugd! We verliezen week op week en het niveau is zeer beperkt (collega-clubs in onze regio doen het vele malen beter). Wat zijn onze realistische plannen hierin? Ieder jaar is het een duiventil met wanbetalende ouders. Kunnen we op korte termijn doorstroming verwachten?

Mr.RBC

2024-03-30 20:17:41

Neem aan dat nu ook alle (jeugd)spelers aan de ketting liggen @Jan Konings dus dan zal er weinig tot geen doorstroming zijn 

Jan Konings

2024-03-30 21:05:28

@Mr. RBC Helder antwoord. Dankjewel

RBCdeLuiten

2024-03-30 22:46:23

Op naar een mooie middag maandag! Veel zin in en laten we de regels die gesteld worden niet overdrijven. Prima als de thuisclub dat zo vindt. Resultaat telt! Hup RBC!

Kalsdonk

2024-03-31 00:16:05

Forza RBC olé olé

Ouwegetrouwe

2024-03-31 17:15:54

Vreemde is dat op de website van de thuisclub er geen woord staat over hoe thuissupporters zich moeten gedragen.  Maar goed feit is dat alles wat er alsnog fout voor de volle 100% op de rekening van de thuisclub kan worden geschreven

Laten we ons gewoon plaatsenvoor de halve finale. Lekker thuis een feestje bouwen tegen brabantse club.

Zuidzijde

2024-03-31 17:19:48

Laten we goede ambassadeurs zijn van RBC

Ouwegetrouwe

2024-03-31 17:34:34

W.E.W.

Winnen En Wegwezen

Ouwegetrouwe

2024-03-31 17:34:43

W.E.W.

Winnen En Wegwezen

Ouwegetrouwe

2024-03-31 17:52:58

W.E.W.

Winnen En Wegwezen

Ouwegetrouwe

2024-03-31 17:53:04

W.E.W.

Winnen En Wegwezen

Zuidzijde

2024-03-31 18:59:20

Helemaal mee eens .vermijdt de kantine een vier feest in Roosendaal 

Mr.RBC

2024-03-31 20:41:52

Betaal allemaal met briefjes van 50, 100 of 200 euro Zal ze leren 

Ad P

2024-03-31 21:11:47

Als we willen tonen dat al die maatregelen echt overbodig zijn, maken we er een voetbalfeestje van. Elke negatieve reactie of tegenreactie van onze kant zal juist hun beeld bevestigen. En ze zitten ernaast, wij gaan ze laten zien dat de voetbalfan uit Roosendaal een goede gast is. Wel een die de overwinning meeneemt naar Roosendaal. Uiteraard. Zin in morgen! 

Mr.RBC

2024-03-31 21:22:18

Van nul kantine inkomsten vanuit RBC's zijde zal ze sportief en financieel leren toch?

Zuidzijde

2024-04-01 16:43:20

Jammer verloren