Gino Stolk komend seizoen speler van RBC

Gepost door:Dennis // 2024-03-27 14:43:47 // 1078 keer bekeken

Gino Stolk komt volgend seizoen uit voor RBC, zo meldt RBCvoetbal.nl. Momenteel komt de middenvelder annex aanvaller uit voor RVVH uit Ridderkerk. 

Op 10-jarige leeftijd vertrok Stolk naar Excelsior. Bij de Rotterdamse club bracht hij het grootste gedeelte door, met tussentijds een overstap naar Feyenoord van één seizoen. Na Excelsior vertrok hij naar RVVH in de Hoofdklasse. Hij speelde er drie seizoenen en promoveerde daarmee naar de toenmalige Topklasse (nu Derde Divisie). Daarna speelde hij twee jaar voor eersteklasser VV Brielle, maar keerde daarna weer terug op het oude nest bij RVVH, dat inmiddels was afgezakt naar de Eerste Klasse.Vorig seizoen promoveerde hij met RVVH weer terug naar de Vierde Divisie. 

Inmiddels woont de 28-jarige Stolk voor het derde jaar in Roosendaal. De liefde deed hem in Roosendaal belanden: "Klopt. Mijn vriendin komt uit Zeeland en ik woonde in Rotterdam. Dus Roosendaal was een mooie tussenoplossing. Hoe het hier bevalt? Wel rustig in vergelijking met Rotterdam hoor hahaha." RBC kende Stolk al wat langer. "Ja, ik ken RBC natuurlijk uit het betaald voetbal. Daarnaast reed ik vanuit Rotterdam met de trein heel vaak langs het stadion als ik naar mijn vriendin in Middelburg ging." Het stadion kent Stolk inmiddels ook van binnen. "Ja, ik ben naar de wedstrijd van het Team van het Millennium geweest op uitnodiging van Björn Langeveld. Hij is een neef van mijn vriendin." De nieuwbakken Roosendaler kent inmiddels ook de ambities van het huidige RBC. "Ik heb uitgebreid met de trainer gesproken en ik weet wat de club wil. Daarnaast merk ik ook dat er in Roosendaal veel over RBC gesproken wordt. Ik heb echt zin in deze nieuwe uitdaging!" 

"Gino woont in Roosendaal, heeft een goede jeugdopleiding gehad en inmiddels ervaring op een goed niveau", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten. "Hij kan op meerdere posities op het middenveld en de voorhoede spelen en heeft scorend vermogen. Daarom is hij voor ons een interessante speler om RBC verder te helpen in de weg die we zijn ingeslagen."  
Reacties

Wilfred

2024-03-27 15:09:19

Nu al benieuwd naar de oefenwedstrijden met de nieuwe aanwinsten. Nog een keeper een centrale verdediger en we kunnen er vol tegenaan volgend seizoen.

Kalsdonk

2024-03-27 18:30:55

De nieuwe spelers moeten zich nog bewijzen maar op papier zijn ze beter dan de vertrekkende spelers. Daarnaast komen 5 van de 6 spelers uit de regio. Ziet er dus goed uit voor komend seizoen

RosarumVallis

2024-03-28 19:25:56

Wij komen terug! ?????