RBC zet zichzelf schaak voor kampioenschap

Gepost door:Dennis // 2024-03-24 19:59:34 // 1317 keer bekeken

RBC kan na volgende week het kampioenschap binnen gaan halen. Vandaag won het met 3-0 van EFC en was het afhankelijk van de uitslagen bij WNC en Emplina of het vandaag al kon. WNC won gistermiddag haar wedstrijd tegen SC ’t Zand, waardoor de kampioenskansen al verkeken waren. Door de overwinning van vandaag kan RBC over twee weken tegen Emplina kampioen worden in de Bossche hoofdstad. Mocht WNC de dag er voor al punten verspelen dan is RBC op dat moment al kampioen.
Bij RBC waren enkele wijzigingen doorgevoerd in het elftal. Marwin Reuvers (lies) en Jordi Ewanena konden niet spelen nadat zij geblesseerd waren geraakt op de donderdagtraining. Jelte Pal was daarentegen wel weer speelgerechtigd, en die kreeg ook meteen een basisplek. Op het middenveld was er een plekje ingeruimd voor Anass el Gamali. Brandweer Sander Wirix werd gedirigeerd naar de linkerflank. 

Door de vele wisselingen begon RBC niet heel sterk aan het duel. Het was vooral zoeken. Daarentegen creëerde RBC wel enkele kansen. Pal was als eerste gevaarlijk met een schot voorlangs en halverwege het eerste bedrijf scoorde Jens Wirix, maar zijn goal werd afgekeurd en even later werd weer een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het wel raak. Sander Wirix bracht de bal in, Jens Wirix rondde netjes in de hoek af, 1-0. Vlak voor rust dook Moustafa Mohammad nog op, met een hard schot vanuit de tweede lijn kon de keeper nog net de bal over tikken.

In de tweede helft kwam RBC sterker uit de kleedkamer en kreeg het ook veel kansen om de score snel en groot uit te bouwen. Mohammad bracht de oranje-witten nog snel naar 2-0, maar daarvoor was diezelfde Mohammad al dichtbij en Jens Wirix zag zijn inzet voorlangs gaan. Tussendoor kwam EFC ook enkele keren gevaarlijk voor de goal van Roy de Weert. De eerste inzet werd gestopt en even daarna was de ploeg uit Eersel weer dichtbij toen een schot net langs de verkeerde kant van de paal ging. 
Het was opletten geblazen voor RBC dat legio ruimte kreeg, maar de ene na de andere kans langs het doel of over schoot. Vlak voor het einde was het de ingevallen Zé Lucas die raak kon tikken na een voorzet van de ingevallen Jay-Jay Meierdres.

RBC komt volgende week niet in competitieverband in actie. Het speelt op maandag tweede paasdag de kwartfinale van de beker op bezoek bij Heerjansdam, een club uit de Vierde Divisie. Bij winst in dat duel mag RBC volgend jaar meedoen aan de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. Die week erop speelt RBC in de Bossche hoofdstad van Noord-Brabant. WNC komt in die competitieweek al in actie op zaterdag tegen Moerse Boys. Verliest WNC dat duel, dan is RBC al kampioen.

RBC – EFC 3-0 (1-0)
1-0 J. Wirix
2-0 Mohammad
3-0 Zé Lucas

Opstelling RBC: De Weert; Tiago, Bierkens (c), Van Hoof, S. Wirix; Boudzra, El Gamali (Said), J. Wirix; Pal (Zé Lucas), De Bonte (Meierdres), Mohammad
 
Reacties

RBCdeLuiten

2024-03-24 18:05:15

Klasse! 2e helft veel mooie combinaties en kansen! Goede reclame voor het grote aantal toeschouwers.

Adje

2024-03-24 18:21:33

Een gedreven en bij vlagen goed RBC gezien. De 2 afgekeurde goals moet ik in de samenvatting eens goed terug zien want ik heb daar mijn twijfels over. Begrijp trouwens toch niet dat er nu het om de prijzen gaat, de knvb weer terugvalt op club grensrechters terwijl we bijna het gehele seizoen hier een neutraal trio hadden. Zal blij zijn dat we daar straks vanaf zijn, althans ik mag er van uitgaan dat landelijke competities door neutrale trio's worden geleid.

Ouwegetrouwe

2024-03-24 18:38:12

De foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/qhFQdHebugiT/?redirect=1&coverFocus=1

Boegieman

2024-03-24 18:53:41

Bij winst in dat duel mag RBC volgend jaar meedoen aan de derde kwalificatieronde van de KNVB Beker.

 

Ik dacht dat we gewoon in de 1e kwalificatieronde worden ingedeeld volgend seizoen?

Mr.RBC

2024-03-24 19:22:32

Waardeloze grens, anders was het zeker 6-0 of 7-0 geworden Prima resultaat na een minder begin in recentste helft. Volgende week op voor het kampioenschap.

Teleurstelkend dat de spelers direct de kleedkamer opzichten na het laatste fluitsignaal en niet de moeite namen de supporters te bedanken. Daar mag Klipel echt wel iets van vinden en aan gaan doen wat mij betreft!

Mr.RBC

2024-03-24 19:22:32

Waardeloze grens, anders was het zeker 6-0 of 7-0 geworden Prima resultaat na een minder begin in recentste helft. Volgende week op voor het kampioenschap.

Teleurstelkend dat de spelers direct de kleedkamer opzichten na het laatste fluitsignaal en niet de moeite namen de supporters te bedanken. Daar mag Klipel echt wel iets van vinden en aan gaan doen wat mij betreft!

Gebruikersnaam

2024-03-24 21:09:46

Na deze wedstrijd was er maar één vraag... was Mr. RBC tevreden over de sfeer?

Mr.RBC

2024-03-25 06:30:16

Heel flauw misschien @Gebruikersnaam, als de vraag er was, dan is hij er niet meer, maar ondanks dat zal ik hem dan toch beantwoorden

Er was sfeer inderdaad met ruim 700 toeschouwers bij een 1e klasse wedstrijd

Opkomst mooi gedaan, mag hopen dat dit, los van de banner, bij Heerjansdam maandag ook het geval zal zijn. Dus verheug me op een herhaling bij deze uitwedstrijd met rook en 'snippers van papier'

Over het gezongen repertoire zouden mogelijk de meningen nog kunnen verschillen, maar ach......

En wat ik al eerder aangaf, vond ik het persoonlijk een schande dat de spelersgroep supporters na afloop niet kwamen bedanken, maar dat is los van de vraag die nu zeker 'was' gezien het antwoord hierboven 

Boegieman

2024-03-25 07:10:03

@Mr. RBC 

Bij Heerjansdam mogen geen rook of vuurwerk mee, sta in de nieuwsbrief

Mr.RBC

2024-03-25 08:00:33

Daar laat een beetje supporter zich toch niet door uit het veld slaan, een nieuwsbrief? En dat op 1 april? Houden zeker ook een fouilleeractie bij de poort? En met oranje schmink op je gezicht mag je gratis naar binnen?

Alles uit de kast! Als 12e man achter RBC met dezelfde sfeer als tegen EFC 

Adje

2024-03-25 12:29:24

'N beetje supporter mr.rbc steunt zijn ploeg op een positieve manier, dus ga hier niet lopen stoken om tegen de regels in te gaan die onze voorzitter in de nieuwsbrief heeft genoemd aangaande de wedstrijd tegen Heerjansdam.

Na jaren negatieve publiciteit is nou eindelijk het tij gekeerd ten gunste van onze club, dus hou dat zo en respecteer de oproep van het bestuur a.u.b

Mr.RBC

2024-03-25 13:15:15

Ho, ho, ho, @Adje ik stel oprecht de vraag of het hier om een 1 aprilgrap gaat maar zal me even aanmelden voor de nieuwsbrief dan ben ik beter op de hoogte en hoef ik niet te twijfelen rond 1 april 

Ad P

2024-03-25 15:04:19

Laten we hopen dat de spelers voor vuurwerk gegaan zorgen en wij voor een mooie voetbalsfeer.

Ik hoop heel erg dat we elkaar opzoeken en bij elkaar gaan staan/zitten op de tribune om zo als één 'uitvak' sfeer te kunnen maken.

EricK

2024-03-25 19:59:58

Dat laatste gaan we zeker regelen, Ad! Meer nieuws verderop deze week!