RBC zondag eerste kans op kampioenschap

Gepost door:Dennis // 2024-03-22 16:47:42 // 813 keer bekeken

RBC krijgt aanstaande zondag de eerste kans op het kampioenschap in de eerste klasse E. Daarbij is het wel afhankelijk van WNC én Emplina. Die eerste moet verliezen, Emplina dient gelijk te spelen of te verliezen. Zaterdag weet RBC al of WNC aan die voorwaarde voldoet als zij tegen SC 't Zand spelen.

Na het gelijke spel van twee weken terug tegen Erp herstelde RBC zich goed in Tilburg door een 0-3 overwinning bij Sarto. "Zondag is inderdaad de eerste kans op het kampioenschap, mits we onze eigen zaken op orde hebben. We zullen daarvoor weer als team moeten voetballen en heel veel energie in de wedstrijd leggen," zo stelt hoofdtrainer Mark Klippel.

Het seizoen gaat inmiddels zijn tol eisen. Waar er al enkele blessure waren heeft Klippel besloten om de dinsdagavondtraining te schrappen. "Dinsdag hebben we de spelersgroep rust gegeven en blessures laten behandelen. Zo kunnen we fris de laatste fase van het seizoen in. EFC staat er een stuk beter voor dan destijds en zijn aardig opgeklommen op de ranglijst, dus ik verwacht een geduchte tegenstander."

Emile Linkers kan door een opgelopen hamstringblessure voorlopig nog niet in actie komen. Marwin Reuvers liet na afloop van het duel met Sarto weten dat hij lichte last had van de lies. "Ik denk dat het wel meevalt," liet hij toen blijken. Het lijkt toch ietwat erger dan verwacht, want Reuvers is niet inzetbaar zondag. Daarnaast moet Jordi Ewanena ook verstek laten gaan vanwege een kwetsuur.

Dan zijn er ook positieve geluiden. "Perry Bierkens sluit weer aan bij de wedstrijdselectie, evenals Matthias Deleij en Randy Elst. Die laatste twee zijn overigens nog niet geheel wedstrijdfit, maar een aangename versterking voor op de bank." En Jelte Pal is uiteraard weer inzetbaar na het uitzitten van zijn schorsing. "Als laatste wil ik mijn steun uitspreken naar Ruben Buijs, die Matthias de laatste weken goed heeft vervangen, maar nu met een scheurtje in het bot van zijn hand het einde van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan," zo besluit Klippel.

RBC en EFC ontmoeten elkaar zondagmiddag om 14:00 uur in het Atik Stadion. De heenwedstrijd werd met 0-2 gewonnen in de stromende regen. Mocht WNC op zaterdag verliezen, dan is er een gerede kans dat het kampioenschap al gevierd kan worden. Wint WNC haar duel of speelt het gelijk is er geen kans op een kampioenschap zondag. 
Reacties

Adje

2024-03-22 18:43:29

Dat zijn 2 sterkhouders die er zondag niet bij zijn. Jordi met zijn opkomende kwaliteiten en Marvin die toch wel de regiseur op het middenveld is. Zijn absentie tegen Erp liet zich duidelijk blijken, het middenveld was toen zoekende en juist daar lag in die wedstrijd ons probleem.

Ik zie ons pas tegen Oss thuis kampioen worden anders moet het wel heel raar lopen dit weekend.

 

 

Mr.RBC

2024-03-22 19:56:47

@Adje: Oss thuis kampioen worden dan zet je in op twee verlieswedstrijden? WNC zal zaterdag wel winnen maar dan maakt RBC het op zeker af tegen Emplina 

Adje

2024-03-22 20:08:31

Ik denk winst zondag en een gelijkspel tegen Empelina. Die lui willen niet voetballen, was hier ook al. Vond het een enorme tegenvalller en dat met een trainer als Lurling. Dus ik ben benieuwd over 2 weken

 

 

Mr.RBC

2024-03-23 09:37:44

Dit RBC heeft de drive om te winnen Erp thuis was een offday (kan gebeuren) Ook een Emplina wat niet wil voetballen is gewoon te pakken door onze jongens, zeker met de schaal in het vooruitzicht. Die gasten willen ongeslagen kampioen worden met zo min mogelijk gelijke spelen En mocht Emplina tegen Sparta dit weekend al punten laat liggen gaat het nergens meer om bij Emplina. WNC zal vanmiddag wel gewoon winnen

RosarumVallis

2024-03-23 20:37:31

Morgen word RBC geen kampioen? 
wnc had vanmiddag gewonnen.