Vyent nieuwe versterking voor de aanval

Gepost door:Dennis // 2024-03-12 12:35:55 // 1125 keer bekeken

RBC heeft vandaag weer een nieuwe speler gepresenteerd. Angelmo Vyent komt vanaf komend seizoen de aanval versterken, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Afgelopen seizoen kwam Vyent uit voor zaterdag tweedeklasser Cion uit Vlaardingen.  Aan het eind van dat seizoen besloot Vyent te stoppen met voetballen om zich volledig te gaan richten op zijn trainerscarrière. Dit seizoen is hij de assistent trainer van het vrouwenteam van Jong Sparta Rotterdam. Maar daar kreeg Vyent al snel spijt van: "Klopt, ik voel me nog veel te veel voetballer. Daarom heb ik besloten om zo lang als het nog kan te blijven spelen. Ik ben immers nog hartstikke fit. Inmiddels heb ik Sparta Rotterdam ingelicht dat ik naar RBC ga. Trainer worden kan altijd nog!"

Vyent speelde onder meer in de jeugd bij Sparta Rotterdam. Uiteindelijk belandde de aanvaller bij verschillende clubs in de Hoofdklasse en de Derde Divisie zoals Scheveningen, SC Feyenoord, FC Boshuizen, XerxesDZB en Capelle. In 2018 koos hij voor een buitenlands avontuur en werd prof in Griekenland en Albanië. Na zijn terugkeer in Nederland was er al een keer contact met RBC, maar toen kwam het niet tot een samenwerking. Komend seizoen speelt Vyent dus wel in het oranje-wit. "Ja, ik ben blij dat ik weer ga spelen en zeker omdat het bij RBC is. Het is hartstikke jammer dat deze club ooit failliet is gegaan, maar des te knapper om te zien dat RBC gewoon haar ambities durft uit te spreken en ook daadwerkelijk weer aan het terugkomen is. Voor zo'n club speel ik graag. En je merkt dat de club weer echt leeft. Ik was in het stadion bij die wedstrijd waarin Jelte Pal met een omhaal scoorde en ik vond de ambiance zowel op de tribune, de businessclub en het supporterscafé geweldig."

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten legt de komst van Vyent uit: "Angelmo koos ervoor om dit seizoen niet te spelen, maar voorrang te geven aan zijn trainerscarrière. Bij hem begon echter het spelersbloed terug te kriebelen en heeft in januari contact met me opgenomen omdat hij weer wilde gaan voetballen en graag zijn ervaring wilde tonen in ons project. Gezien zijn staat van dienst, multifunctionaliteit van het kunnen spelen op meerdere posities, zijn snelheid en zijn ervaring is het voor ons een grote uitdaging om Angelmo de kans te geven zich te laten tonen bij RBC. Wij wensen hem heel veel succes bij RBC."
 
Reacties

Kalsdonk

2024-03-12 12:39:49

Ik meen te hebben gelezen dat er spelers van een hoger niveau naar RBC gehaald zouden worden. Daar is momenteel nog niet veel van terecht gekomen met twee spelers die terugkomen van hun pensioen en een talent van moerse boys...

Adje

2024-03-12 12:54:08

Niet te snel 'n oordeel vellen, kijk eens naar Tiago, die kwam van 'n 3e klasser en is samen met de gebr Wirickx de revelatie van dit seizoen.

Mr.RBC

2024-03-12 13:39:44

Mooie aanwinst met ruim voldoende ervaring op hogere niveaus en wat zegt dan een jaartje er tussen uit zijn geweest

Ervaring en zorgen dat je edstrijdfit bent voor aanvang van de competitie

Zeker ook niet de laatste versterking die gaat komen

Jan Konings

2024-03-12 19:05:30

Ik was in de veronderstelling dat we spelers uit de regio zouden halen en geleerd hadden uit het verleden. Roy de Weert zal ook wel gaan twijfelen met een nieuwe 1e keeper die gaat komen

Jan Konings

2024-03-12 19:05:32

Ik was in de veronderstelling dat we spelers uit de regio zouden halen en geleerd hadden uit het verleden. Roy de Weert zal ook wel gaan twijfelen met een nieuwe 1e keeper die gaat komen

RBCdeLuiten

2024-03-12 21:13:59

@Jan Konings: de andere 2 aanwinsten komen uit de regio. 66,6% score, mooi, niet?

Mr.RBC

2024-03-13 15:05:29

En daar is ook Dennis Haazer Geen onbekende

 

Welkom Dennis