De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

55%
Middenmoot

36%
Uitkijken voor degradatie

9%

Stemmen: 11

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC opnieuw tegen Unitas'30

Gepost door:Dennis // 2023-12-16 13:36:49 // 649 keer bekeken

RBC komt morgenmiddag nog eenmaal in actie voor de winterstop. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel ontmoet dan Unitas'30 in de derde ronde van de beker. Unitas'30 is geen onbekende voor RBC. Een aantal jaar geleden weerhield de ploeg uit Etten-Leur RBC een doortocht naar de tweede klasse, vorig jaar elimineerde Unitas'30 RBC eveneens door met 3-1 te winnen in de derde ronde van de beker. RBC verloor dit jaar overigens nog niet en zou ongeslagen 2023 kunnen afsluiten door ditmaal wél te winnen van de geel-zwarten.

Een aantal spelers van vorig jaar zijn er nu ook bij. Leeft dit in de groep? "Zoals ik het ervaar spelen die wedstrijden uit het verleden niet bij de huidige spelersgroep. We zijn vooral bezig met elke week beter worden, los van de tegenstander. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit geen mooi affiche is! We zien het als een mooie uitdaging om tegen een club uit de 4e divisie te spelen voor het 'echie'," zo legt hoofdtrainer Klippel uit.

Afgelopen week werd tevens bekend dat hij in 2024 de beschikking heeft over Jelte Pal, een jeugdporduct - evenals Assim Said - uit de eerste RBC O13 na de heroprichting. "Met Jelte hebben we een jonge spits uit Roosendaal erbij, die al eerder in de jeugdopleiding heeft gezeten. Dit is een positieve ontwikkeling voor de club dat dit soort spelers deel uit gaan maken van de selectie. Jelte laat op de trainingen zien heel doelgericht te zijn, makkelijk scoort en veel arbeid te leveren. Ik ben heel benieuwd hoe dit straks in wedstrijden tot uiting komt."

De hoofdtrainer van Unitas'30 liet eerder optekenen andere spelers de kans te geven dan die normaal gesproken in de competitie spelen. RBC neemt het bekertoernooi wel degelijk serieus. "We benaderen de beker net als de competitie, wat inhoudt dat we starten met de spelers waarvan de staf vindt dat die het meest aanspraak maken op een basisplaats. Daarbij wil ik wel de opmerking maken dat het grootste deel van de groep enorm aan elkaar is gewaagd en we elkaar allemaal nodig gaan hebben. De wedstrijd zie ik, ondanks dat de 4e divisie het niveau is waar we heen willen, niet als een test. We zien het dus vooral als een uitdaging, omdat we, los van het resultaat zondag, overtuigd zijn van onze kracht."

RBC en Unitas'30 ontmoeten elkaar morgenmiddag om 14:00 uur in het Atik Stadion. De winnaar gaat door naar de vierde ronde, de ander kan zich volledig richten op de competitie. 




Reacties

RosarumVallis

2023-12-16 22:26:20

RBC Oude tijden herleven

Adje

2023-12-17 20:49:55

Dik verdiende overwinning met complimenten aan de verzorger van Unitas die er als de kippen bij was toen het mis ging met Roy de Weert, grote klasse van die man.

Zal mij benieuwen wie er straks uit de koker komt  op dit moment lijkt het of we alles aan kunnen. Het moet voor Unitas uiterst frustrerend zijn geweest dat ze spelend geen enkele kans hebben gehad en dat ze van alle kanten voorbij werden gelopen door RBC.

Fijne feestdagen allemaal en 'n heel goed 2024 met hopelijk promotie, want na winst op Wittenborg en Unitas hebben we laten zien dat we in de 4e divisie thuis horen