Wat zijn jou eerste indrukken van het eerste elftal?

Wauw!

49%
Ik wil het eerst zien in de competitie

51%

Stemmen: 127

Speler van de week

Naam:
Jelte Pal
Leeftijd
21
Positie:
Vleugelaanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint van 't Zand en is winterkampioen

Gepost door:Dennis // 2023-11-25 23:18:22 // 1092 keer bekeken

RBC heeft zich vanavond gekroond tot winterkampioen. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel was dat eigenlijk voorafgaand aan het duel al, doordat nummer twee Almkerk met 2-2 gelijk speelde bij EFC. Door de gunstige uitslagen kan de Roosendaalse ploeg volgende week al periodekampioen worden bij Moerse Boys. 

Bij RBC was één wijziging aangebracht ten opzichte van vorige week. Assim Said werd aan de kant gehouden vanwege een pijnlijke lies. Zijn plek op de rechtsbackpositie werd ingenomen door Sander Wirix. Op het middenveld werd daardoor ruimte gecreëerd voor Rhomar Boudzra.

Die laatste betaalde dat meteen uit. Met een rake schuiver via de binnenkant van de paal was het al snel 1-0. Daarna gebeurde er niet veel. SC 't Zand voetbalde goed mee en wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Roy de Weert te komen, maar een doelpoging kwam er niet. Daarentegen wist RBC de spaarzame kansen wel om te zetten naar doelpunten. Uit een vrije trap van Mohammad kopte Jens Wirix raak, 2-0. 

Na de rust kon SC 't Zand terugkomen in het duel, maar een grote kans - nadat doelman De Weert uitkwam - ging voorlangs. Waar de Tilburgers het net niet konden vinden, daar was RBC wel weer trefzeker. Mohammad bracht de bal via een corner op het hoofd van Perry Bierkens die raak kopte. Invaller Randy Elst deed aan het eind van het duel de score nog verder omhoog tillen. Met een raak schot in de verre bovenhoek bracht hij de eindstand op het scorebord: 4-0.

Volgende week speelt RBC de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Moerse Boys is dan de tegenstander. 

RBC - SC 't Zand 4-0 (2-0)
1-0 Boudzra
2-0 J. Wirix
3-0 Bierkens
4-0 Elst

Opstelling RBC: De Weert; S. Wirix, Bierkens (c), Tiago, Ewanena (Soufi); Reuvers, Boudzra  (El Gamali), J. Wirix; Tarfit (Meierdres), De Bonte (Elst), Mohammad
Reacties

Ouwegetrouwe

2023-11-25 23:07:52

de foto's van de wedstrijd:

 

 

https://myalbum.com/album/tC9xuZ9c4K6J/?redirect=1&coverFocus=1

 

 

 

 

Adje

2023-11-25 23:09:56

Complimenten aan de tegenstander. Eindelijk eens 'n ploeg die kwam om te voetballen en zie, je krijgt meteen 'n leuke wedstrijd. Bij vlagen goed RBC gezien, als het combinatiespel echt loopt dan is er geen kruid gewassen tegen dit elftal zo ook vanavond.

Vond onze doelman niet overtuigend met uitkomen waardoor er het nodige gevaar voor de goal ontstond was wel minpuntje in de wedstrijd.

Geweldige sfeer door groep oud RBC supporters die er vanavond weer eens waren, echt van genoten. Hopelijk zien we ze vaker in de toekomst.

Motm voor mij Tom de Bonte. Wat 'n balbeheersing en overzicht heeft onze spits. Laat hem dan minder scoren, hij zorgt er wel voor dat andere spelers hierdoor de ruimte krijgen. Klasse speler 

Mats

2023-11-26 08:29:30

Eens met Adje, hopelijk komen de volta mannen vaker ipv bij een reünie. 2 trommels en gezang geeft toch sfeer in stadion dus blijf komen mannen !

Ad P

2023-11-26 13:22:20

Wat een seizoen. Complimenten aan de gehele selectie. Ongelooflijk knap hoe makkelijk het lijkt.

RBCdeLuiten

2023-11-27 18:40:14

Klasse boys! Complimenten voor het spel en de inzet! Weer 3 punten in de tas en elke wedstrijd weer scherp en op nul beginnen zonder overmoedig te worden.