De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

71%
Middenmoot

23%
Uitkijken voor degradatie

6%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC kegelt TOP Oss omver

Gepost door:Dennis // 2023-11-19 19:55:47 // 1308 keer bekeken

RBC heeft de topper op papier tegen de amateurs van TOP Oss gewonnen. In de praktijk was het nooit een topper. Op bezoek in Oss was er al een comfortabele voorsprong bij de rust toen het 0-4 stond. Na de rust liep de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel nog uit naar 1-6. 

Dezelfde elf als vorige week begonnen aan het duel. Bij het fluitsignaal was het al meteen duidelijk dat de thuisploeg koos voor een defensieve strategie. Daar maakte de ploeg van Klippel snel korte metten mee. Jens Wirix kopte tegendraads via de paal binnen, en toen waren er pas enkele minuten op de klok gepasseerd. Naast het Frans Heesen Stadion kreeg TOP oss wel de kans op de gelijkmaker, toen een bal doorschoot. Roy de Weert was op tijd en werd onderweg geholpen toen Glaucio Ventura Tiago die er nog een voetje tegenaan kon zetten. Daarna was het weer RBC dat de toon zette. Met enkele kansen werden al waarschuwingsschoten afgevuurd. Vlak daarna was het raak. Tom de Bonte bleef goed druk zetten voorin, ontfutselde de bal en schoot gemakkelijk de 0-2 binnen. Het ging na de 0-2 snel. Eerst bracht Anwar Tarfit de stand naar 0-3 na een goede lange pass. En even later wist Sander Wirix met een voorzet broer Jens Wirix te bereiken die de 0-4 aantekende.

Na de rust liet RBC de teugels wat vieren. Jens Wirix bracht de stand naar 0-5 door tegendraads in te koppen. Daarvoor had Marwin Reuvers een goed schot afgeleverd, maar die inzet werd gekeerd. Uit de daaropvolgende voorzet kon Jens Wirix opnieuw scoren. Top Oss deed via een vrije trap wat terug, maar kon geen vuist meer maken. Moustafa Mohammad deed er daarna nog een schepje bovenop toen Zé Lucas hem een niet te missen kans gaf, 1-6.

Door de overwinning dendert RBC door in de Eerste Klasse E. De Roosendaalse ploeg heeft nu acht punten voorsprong op nummer twee Almkerk, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Aankomende zaterdagavond speelt RBC alweer, dan thuis tegen SC 't Zand. Ook dat is op papier een topper, want de Tilburgers staan derde. Hoofdcoach Johan Gabriëls weet hoe het is om te verliezen in het Atik Stadion, want naast zijn hoofdtrainerschap bij de Tilburgse amateurs is hij ook eindverantwoordelijk voor Jong NAC Breda. Dat verloor eerder met 5-2 van RBC. 

sv TOP Oss - RBC 1-6 (0-4)
0-1 J. Wirix
0-2 De Bonte
0-3 Tarfit
0-4 J. Wirix
0-5 J. Wirix
1-5
1-6 Mohammad
 

Opstelling RBC: De Weert; Said (Boudzra), Bierkens (c), Tiago, Ewanena (El Gamali); Reuvers, S. Wirix, J, Wirix (Elst); Tarfit, De Bonte (Zé Lucas/ Meierdres), Mohammad 
Reacties

EricK

2023-11-19 20:10:39

Echt een goede wedstrijd  En het was gezellig schuilen onder die groene dug-out. Herinneringen aan away days eind jaren '90, geweldig!

En ontzettend vriendelijk kantinepersoneel bij SV Top. In deze tijden van spanning en polarisatie is het belangrijk dit naar elkaar uit te blijven spreken. De vetvijver was ook goed op temperatuur. Hulde hiervoor.

EricK

2023-11-19 20:11:00

Hup RBC 

EricK

2023-11-19 20:15:18

De wedstrijd werd gespeeld naast het stadion van de BVO, en fascinerend genoeg: een verdediger van TOP stond onder grote druk en schoot de bal in paniek het stadion IN ipv UIT. Hoe vaak in je leven maak je nu zoiets mee? Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik niet vaak!

RBCdeLuiten

2023-11-19 20:21:50

Heerlijke wedstrijd! Verzorgd voetbal en mooi dat het team na het wisselen zeker het niveau vast houdt en gretig blijft.

Adje

2023-11-19 20:31:13

Was wel flink gespannen vanmiddag op de bank want ja het kan ook 'n keer fout gaan, maar dat we zo uit zouden halen in Oss niet normaal zeg.

Waar eindigd dit ? Als het aan mij ligt: straks in de 4e divisie. Klasse boys, tot zaterdag 

Ad P

2023-11-19 20:45:17

Dat kun je wel zeggen, Eric, maar de afstand met de anderen wordt wel enorm groot zo. Dat gaat toch op polarisatie lijken.

Ik moet mezelf blijven herinneren dat we tegen onze (op het oog nu) directe concurrenten spelen deze weken. Jongens, wat zijn we goed.

HOPPA!  

EricK

2023-11-19 20:56:17

Een sterk gepolariseerde stand inderdaad. Serieus: RBC steekt echt in bloedvorm, en was geweldig vandaag. Veel energie, druk vooruit, verzorgd voetbal, etc. Echt heel goed. 

Maar: ik ben het eens met onze trainer, in BN/DeStem: laten we met beide benen op de grond blijven staan. Het is half november, en ik hoef maar '2006/2007' te roepen en we weten allemaal genoeg. 

Nog twee potjes tot de winterstop, die goed doorkomen, en dan eens rustig de balans opmaken. 

RBCdeLuiten

2023-11-19 21:26:42

Wedstrijd voor wedstrijd de punten proberen te pakken, geconcentreerd blijven en geen enkel team blijven onderschatten!

Boegieman

2023-11-19 21:45:25

Vind alleen jammer het bericht van Brabants Dagblad

TOP-trainer Ger Schaap: ,,Ik heb tegen de jongens van RBC gezegd: ,als jullie in de winterstop nog geen kampioen zijn, mogen jullie dat jezelf aanrekenen als je zoveel geld uit kunt geven. Spelers komen van heinde en verre naar Roosendaal. Er is geen tegenstander die daar tegenop kan. Jammer dat wij ons zo naar de slachtbank hebben laten leiden.”

 

Waarom over geld praten 

Ze kunnen ook nog zeggen dat hun eigen topscoorder geblesseerd was tijdens de warming up, anders was de uitslag misschien anders verlopen 

RBCdeLuiten

2023-11-19 21:49:53

Misplaatste teksten van zo'n trainer. Knap dat RBC zo presteert, dat is hetgeen hij zou moeten zeggen. Een club als SC Kruisland had afgelopen jaar ook geen "walk in the park" richting promotie. Budgetten zeggen echt niet alles en er is bijna geen speler die van heinde of verre komt. Wat een onzin en onjuistheden. 

RBCdeLuiten

2023-11-19 21:50:24

Mak schaap

Ouwegetrouwe

2023-11-20 11:44:58

hij liet zijn elftal als makke Schapen naar de slachtbank leiden....

IvoZ

2023-11-20 14:38:20

Het maakt ook niet uit, als je naar de landelijke amateurtop wil zal je soms wat breder moeten kijken. We zitten op 1/3 van de competitie, 8 gespeeld, nog 16 te gaan. Gewoon lekker zo doorgaan, je zal echt nog wel eens wat punten verliezen maar de tegenstanders ook. Plek 2 t/m 9 zit heel dicht bij elkaar en er is er niet één die er echt bovenuit steekt.

Mr.RBC

2023-11-22 07:41:10

Wedstrijd gezien, Top ontzettend slecht hoge uitslag mede door zeer slechte spel van Top, zeker de 1-0 Weet niet wat de keeper daarbij deed maar veel was het niet Leek wel of de wind de bal in de goal blaasde zo tergend langzaam ging dat.

Begon bij onze boys ook pas echt beter te lopen na de 2-0 waarbij het ook zomaar eerst 1-1 had kunnen staan.

Ook veel slechte afwerkingen gezien en veel onnodig balverlies en dan heb je geluk dat Top zo bar en bar slecht was met een linksvoor die geen bal wist te raken en voor aanvang tweede helft ook gewisseld werd, het geluk aan onze zijde met een geblesseerde Topscoorder bij Top.

Zeker na de 4-0 bij vlagen wel briljante acties, balcontacten en spel gezien maar daar werden we zelfs met enkele acties overmoedig, wat begrijpelijk kan zijn voor de spelers bij zo'n stand.

Maar bovenal goed resultaat met veel vertrouwen uit de uitslag. Aan de trainer om aan de slag te gaan met alle slordigheden en verbeterpunten voor de komende wedstrijden. De eerste stap op weg naar weer een promotie wordt zo zeker al gemaakt in de eerste helft van deze compititie.