Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

78%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 40

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag opnieuw in topper, ditmaal treft het TOP Oss

Gepost door:Dennis // 2023-11-18 10:38:36 // 669 keer bekeken

RBC speelt aankomende zondag opnieuw een zeer belangrijke competitiewedstrijd. Op bezoek bij de amateurs van TOP Oss gaat de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel proberen om de goede reeks die het al in de voorbereiding heeft ingezet te blijven continueren. Beide teams treffen elkaar om 14:30 uur, naast het stadion van TOP Oss.

De laatste keer dat de profs van TOP Oss en RBC elkaar troffen was in het seizoen 2009/2010, het jaar waarin TOP degradeerde uit de Jupiler League. RBC won op 11 december 2009 met 0-1 bij de Ossenaren door een rake treffer van Gregory Nelson in de 91ste minuut. Het geeft maar aan dat je ook in de blessuretijd moet blijven geloven in een goede afloop. 

Die goede afloop hoopt huidig hoofdtrainer Klippel ook te bewerkstelligen zondag. Maar ook hij weet dat het zeker niet gemakkelijk gaat worden. "zondag treffen we met TOP een ploeg uit het linker rijtje en tevens een ploeg met de meeste doelpunten voor en de topscoorder van de competitie in de gelederen. TOP heeft over het algemeen een jonge ploeg met daarin een paar ervaren spelers en snelheid voorop. Daar zullen we tegen gewapend moeten zijn en is weer een mooie uitdaging," zo stelt de nog ongeslagen coach.

De afgelopen weken liep de lappenmand wat vol. Emile Linkers kreeg te kampen met een hamstringkwetsuur, Sietse Sebregts heeft daar al langer last van en Vincent van Hoof was de laatste weken ook niet inzetbaar vanwege een buikblessure. Daar kwam als klap op de vuurpijl ook nog Jay-Jay Meierdres bij met een enkblessure. "De groep staat er goed voor al loopt de lappenmand langzamer leeg dan gehoopt en verwacht. Jay-Jay Meierdres sluit zondag aan bij de groep, maar met hem gaan we geen onnodige risico's nemen. Emile Linkers en Sietse Sebregts sluiten zeer waarschijnlijk dinsdag aan bij de groep en de blessure van Vincent van Hoof is helaas hardnekkiger dan verwacht. Hem verwacht ik voorlopig nog niet wedstrijdfit. Voor zondag zullen we weer als team moeten spelen en hopen we daarbij weer op steun van onze supporters!"

RBC en TOP ontmoeten elkaar om 14:30 uur op het Talentencampus van de prof's van TOP Oss. 
Reacties

RBCdeLuiten

2023-11-19 17:12:21

Klasse boys!