De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt ook Emplina en loopt verder uit

Gepost door:Dennis // 2023-11-12 18:33:16 // 1479 keer bekeken

RBC heeft de topper tegen Emplina winnend afgesloten. In het Atik Stadion werd het uiteindelijk 3-0. Tegen het einde van de eerste helft kreeg de ploeg uit Den Bosch een flinke tik te verwerken toen het met tien man verder moest. Het was uiteindelijk Zé Lucas die de ban brak. Moustafa Mohammad en Jens Wirix waren de andere doelpuntenmakers.

RBC begon met dezelfde elf als vorige week. Niet heel verwonderlijk, omdat oor blessures het elftal al wat was uitgedund. Zé Lucas en Anass el Gamali - die vorige week beide moesten afhaken vanwege ziekte - waren er wel weer bij.

Het was voor het duel al bekend dat Emplina van uit een gesloten organisatie zou gaan spelen. Dat deden ze kracht bijzetten vanaf de eerste minuut, want een aanvallende intentie was er in de eerste helft niet. RBC mocht de bal hebben, en moest twee rijen van spelers zien te doorbreken om bij het doel te komen. Dat lukte wel een aantal keer, maar de voorzet ging dan vaak aan iedereen voorbij. Een vrije trap van Mohammad belandde in het zijnet en daarna was Tom de Bonte nog kansrijk, maar uit een hoekschop kopte hij hoog over.

De situatie veranderde toen een aanvaller van Emplina tegen een tweede gele prent aanliep. Daarvoor had RBC trouwens al een strafschop moeten krijgen. De Bonte legde goed terug met het hoofd, waarna Jens Wirix de bal in het doel kon werken, maar voordat hij dit kon doen werd hij met twee handen tegen de grond geduwd. De scheidsrechter wuifde het echter weg, tot groot ongeloof op de tribunes. Na de rode prent kreeg RBC enkele goede kansen, waar Mohammad de grootste kreeg. Vanuit de draai schoot hij hard in, maar met een mooie redding kon de doelman van Emplina erger voorkomen.

In de tweede helft had RBC snel afstand kunnen nemen in de beginfase. De grote kansen werden echter niet benut. Jens Wirix kreeg een uitgelezen kans toen Tarfit De Bonte bereikte, die legde terug op Jens Wirix maar die laatste zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. Hoofdtrainer Mark Klippel greep in en wisselde drie spelers. Zé Lucas was met zijn eerste balcontact bijna meteen trefzeker. Zijn kopbal ging ook net langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het echter wel raak toen hij langs de achterlijn in de korte hoek via de binnenkant van de paal raak schoot.

Plots veranderde Emplina van strategie en koos voor de aanval. Daardoor moest RBC ook even schakelen. Anass el Gamali, die erin was gekomen voor de aanval ging langzamerhand weer naar achteren om met vier man achterin te staan. Emplina werd in die fase ook gevaarlijk. Bij een hoge bal zat De Weert mis doordat hij vermoedelijk werd aangetikt, de scheidsrechter wuifde dit weg. De bal ging net langs de goede kant van de paal over de achterlijn. Daarna was er nog een gevaarlijke voorzet die net aan iedereen voorbij ging. In de tegenvallen - door de ruimte die werd geboden - was het uiteindelijk Mohammad die de wedstrijd besliste. Met een bekeken schot in de verre hoek bracht hij de stand naar 2-0. Jens Wirix bracht even later de score naar 3-0, nadat Perry Bierkens goed terugkopte richting RBC's aanvallende middenvelder. In de slotfase was Jordi Ewanena nog dichtbij, maa zijn schot spatte uiteen op de lat.

RBC ontmoet volgende week de amateurs van TOP Oss. Zij verloren vandaag van Sparta'25 met 3-1. De nieuwe nummer twee is nu Almkerk, de enige ploeg tot nu toe die RBC punten afsnoepte. Zij staan op een achterstand van acht punten, met een wedstrijd minder gespeeld. 

RBC - Emplina 3-0 (0-0)
1-0 Zé Lucas
2-0 Mohammad
3-0 Jens Wirix

Bijz: Martijn de Wildt (Emplina) krijg een rode kaart bij een 0-0 stand

Opstelling RBC: De Weert; Said (Boudzra), Bierkens (c), Tiago, Ewanena; Reuvers, S. Wirix (Elst), J Wirix; Tarfit (Zé Lucas), De Bonte (El Gamali), Mohammad (L. van Hove)
Reacties

Wilfred

2023-11-12 18:26:19

Lekkere zege. Op naar Oss.

Laurens van Hove viel nog in voor Moustafa Mohammad.

RBCdeLuiten

2023-11-12 18:26:32

Wederom klasse boys!! Heerlijk om weer 3 punten bij te schrijven en heel stabiel bezig!

Adje

2023-11-12 18:40:31

Dik verdiende overwinning tegen 'n ploeg die totaal niet de intentie had om er een wedstrijd van te maken. Jammer dat het te lang 0-0 bleef waardoor de tegenstander toch blijft hopen op dat ene kansje wat er doorgaans altijd wel komt maar vandaag gelukkig niet.

Heb 'n heel goed spelend RBC gezien met als absolute uitblinker Tiago, de ontdekking van dit seizoen voor mij. Enige puntje van kritiek, en dat mag Dennis Klippel wel eens 'n keer voorleggen bij de nabeschouwing, hebben de spelers een schietverbod als ze rand 16 meter staan, het borduurt maar door en door ook vandaag weer terwijl er zat andere opties waren waaronder uithalen op de goal zoals Jordy dat vlak voor tijd deed. Jammer dat die er niet invloog, hij had het wel verdiend.

IvoZ

2023-11-12 19:11:14

In de vorige seizoenen was er steeds één ploeg die in het spoor van RBC kon blijven. Nu is er al heel snel een gat naar de rest. Nu gefocust blijven en lekker je eigen spel spelen. Dat er straks een keer een zeperd tussen zit is dan niet zo erg. 

Ad P

2023-11-12 19:14:23

Antivoetbal met een handbalverdediging werd gelukkig niet beloond. Prima volwassen overwinning uiteindelijk. En wat een verademing met officiële grensrechters.

Dennis

2023-11-12 19:57:59

@Adje,

Natuurlijk is het zorgelijk dat er kansen gemist worden. De uitslag had vorige week een stuk hoger kunnen zijn en vandaag ook, al troffen we vandaag een tegenstander die geen enkele intentie had om iets te doen. Alle andere tegenstanders probeerde nog te voetballen of druk te zetten en wisten zoals vorige week toch nog de laatste twintig minuten kansen te creëren. 

Ik snap wel waarom die uitslagen van Emplina zo dicht bij elkaar liggen. Na de 1-0 gingen ze wél voetballen, en dat kunnen ze wel degelijk. Jammer dat er - ik neem aan vanuit de technische staf - gekozen wordt voor deze zeer behoudende tactiek. Je zou er maar 26 duels naar moeten kijken. 

Gelukkig geen schade opgelopen en volgende week nog een belangrijk duel, en zoals vorige week door klippel aangegeven: als we ook die tot een goed einde weten te brengen ziet het er heel goed uit. 

Jammer van de matige opkomst. Elftal verdiend echt wel meer aanhang die het stadion weten te vinden. Wordt leuk voetbal gespeeld, en er zitten prachtige aanvallen en goals tussen.

Zoals Eric Konings zou zeggen: hup RBC

 

Adje

2023-11-12 20:07:45

Mee eens Dennis, deze ploeg verdient veel meer toeschouwers dan dat er nu waren, vond aantal aanwezigen ook teleurstellend vandaag.

Leuk dat je Lurling hebt als trainer maar als ik elke week zo zou moeten spelen zoals die lui, stopte ik er vandaag nog mee. Wat zij laten zien heeft niks met voetbal te maken. Laat ons dan maar 'n trainer hebben die niet zo'n bekendheid geniet, maar die ons week na week aanvallend voetbal geeft en er resultaat mee behaald.

Kalsdonk

2023-11-12 20:44:47

Jammer inderdaad van de lage opkomst. Ik hoop toch dat ze vanaf volgend seizoen op de zaterdagavond gaan spelen. Op dat moment zullen ook de andere amateurteams uit de regio komen kijken. 

In de bekerwedstrijd tegen BSC bv gaven een aantal spelers aan graag bij RBC te komen kijken maar dat dit vaak niet mogelijk was omdat ze op dezelfde tijd spelen. Buiten dat kan je als club zijnde een avondwedstrijd veel beter verkopen aan een breder publiek dan een zondagmiddag wedstrijd. Nac is hierin het beste voorbeeld (ondanks dat vele hier geen voorbeeld aan die geel zwarte willen nemen). 

Boegieman

2023-11-13 07:25:09

We gaan zien of over 2 weken (zaterdagavond wedstrijd) veel publiek komt 

Ik dacht dat 1e klasse voetbal veel aanvallender ging worden, maar de andere clubs hebben maar 1 doel. Een muur maken voor de verdediging en hopen dat ze gelijk spelen tegen het "grote" RBC en dan blij zijn (dat ze gelijk spelen of winnen) alsof ze de champions league hebben gewonnen. 

Boegieman

2023-11-13 07:30:39

Wat me nu ook opval is de Man of the Match

RBC Voetbal - Zé Lucas

RBCFans - Glaucio Ventura Tiago

Waarom is dit verschillend ?

EricK

2023-11-13 12:40:05

Hup RBC 

Kalsdonk

2023-11-13 14:40:33

@boegieman Dat heeft waarschijnlijk met de naam RBC en de presentaties tot nu toe te maken. Als je als laag vlieger aanvallend tegen dit team gaat spelen wordt je zo van de mat getikt.