De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint waterballet in Eersel

Gepost door:Dennis // 2023-11-05 18:54:42 // 1008 keer bekeken

RBC heeft ook de derde uitwedstrijd in de competitie winnend afgesloten. En opnieuw werd een clean-sheet behaald. Het duel in Eersel tegen de plaatselijke EFC werd met 0-2 gewonnen in een zwaar duel. Vooral in de eerste helft was het afzien met de enorme regenbuien.

In het doel verdediger Roy de Weert het doel. In de laatste lijn waren er geen wijzigingen ten opzichte van de laatste weken. Op het middenveld kregen Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix een basisplek. Voorin startte Tom de Bonte, geflankeerd door Anwar Tarfit en Moustafa Mohammad. Op de bank namen ook twee spelers van RBC O23 plaats, omdat hoofdtrainer Mark Klippel vooraf twee ziekmeldingen kreeg van Anass el Gamali en Zé Lucas. Met de blessures van Vincent van Hoof (die noodgedwongen op de bank zat), Emile Linkers (hamstring) en Sietse Sebregts (eveneens hamstring) was de bank mager.

RBC startte uitstekend in Eersel. Met hoog drukzetten werd de thuisploeg volledig onder de voet gelopen de eerste twintig minuten. De Bonte schoot al snel de 0-1 binnen na een goede aanval. Daarvoor was Tarfit al gevaarlijk. Met zijn mindere linker kon hij de keeper net niet verschalken in de korte hoek. Tussendoor was EFC ook aanwezig, toen uit een corner de bal door Sander Wirix van de doellijn werd gehaald. 

Na die fase bleef RBC sterk en de thuisploeg kon er maar moeilijk uitkomen. Kansen waren er volop om de score naar 0-2 te tillen. Mohammad (benen van de keeper keren zijn inzet), Tiago (voorlangs), Reuvers (lob gaat net over), De Bonte (zijnet), Jens Wirix (inzet wordt gekeerd) en even later was het eveneens Jens Wirix die na het doorkoppen van De Bonte zijn voet net niet tegen de bal kon zetten, omdat de keeper op de bal dook.

Net na de rust bleef RBC vol pressing spelen naar voren. Sander Wirix zijn schot werd over getikt, maar even later was het broer Jens Wirix die de trekker wél overhaalde. Reuvers bereikte met een boogbal Jens Wirix, die draaide knap achterlangs weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal in de verre hoek, 0-2. Na die 0-2 was er nog even een fase dat RBC de bovenliggende partij was, maar daarna nam EFC het over. De Roosendalers namen gas terug, passes werden onzuiver waarna de thuisploeg weer terug in de wedstrijd kwam. Het zware veld en het afjagen ging nu zijn tol eisen. Het middenveld werd af en toe overlopen, waarna Klippel ook ingreep door onder andere een van zijn stofzuigers het veld in ter te sturen: Rhomar Boudzra. 

Jens Wirix had in de sterke fase van EFC wel de kans op 0-3 laten liggen toen hij vrij voor de keeper werd gezet. De doelman wist ditmaal als winnaar uit de strijd te komen. Daarvoor werd een poeier afgevuurd op De Weert, die de bal wegbokste. Even later ging een voorzet van EFC aan iedereen voorbij en voor RBC net langs de goede kant van de paal over de achterlijn. Na de kans van Jens Wirix schoot EFC, nadat Tiago het duel verloor, op de deklat. 

Ondanks de druk van EFC kwam de situatie steeds meer onder controle bij RBC. Veelvuldig werd door de ervaren spelers ook de rust opgezocht, in plaats van om weer een nieuwe aanval met potentieel balverlies op te zetten. Daardoor tikten de secondes weg en wist RBC met een knappe 0-2 overwinning de wedstrijd te eindigen. 

Door de overwinning en de resultaten elders in de competitie is het opnieuw een goede week. WNC kwam gisteren niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij SC 't Zand. Emplina verloor thuis met 1-2 van Sparta'25. Het gat is nu zes punten met de nummer 2 (TOP Oss) en nummer 3 (WNC). TOP heeft overigens wel een wedstrijd minder gespeeld.

EFC - RBC 0-2 (0-1)

0-1 De Bonte
0-2 J. Wirix

Opstelling RBC: De Weert; Said, Bierkens (c), Tiago, Ewanena; Reuvers, S. Wirix, J. Wirix; Mohammad (Boudzra), De Bonte, Tarfit (Elst)
Reacties

RBCdeLuiten

2023-11-05 19:15:04

Klasse boys! Mooie en knappe uitoverwinning en weer 3 punten in de tas!

Kalsdonk

2023-11-05 20:26:58

Is matthias minder gaan trainen of wat is de reden dat hij naar zijn goede competitie start is gepasseerd? 

Dennis

2023-11-05 20:32:53

@Kalsdonk, Klippel legt het uit in de nabeschouwing

Kalsdonk

2023-11-05 21:25:29

@dennis zag het na mijn reactie inderdaad...