RBC pakt eerste driepunter in eerste klasse

Gepost door:Dennis // 2023-09-24 18:02:07 // 1041 keer bekeken

RBC heeft de eerste wedstrijd in de eerste klasse winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel kwam na een klein kwartier op voorsprong door een rake boogbal van Rhomar Boudzra en dat bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Zo wisten de oranje-witten in ieder geval revanche te nemen op het duel twee jaar geleden toen VOAB er met de titel vandoor ging door met 4-1 te winnen. De score had vandaag een stuk hoger kunnen uitvallen. Enkele honderd procent kansen werden gemist, evenals een strafschop. 

Bij RBC begon Matthias Deleij onder de lat. De verdediging was precies hetzelfde zoals de afgelopen weken. Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena vormenden de laatste lijn. Op het middenveld begon Boudzra, samen met Sander Wirix en Jens Wirix. In de punt startte Tom de Bonte, geflankeerd door Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad. Emile Linkers had zich voor het duel ziek gemeld en was niet aanwezig. 

In de eerste helft was het vooral zoeken voor RBC. Het merendeel van het duel speelde zich af op het middenveld en dan vooral op de helft van de thuisploeg. De eerste echte kans was overigens meteen raak. Boudzra wist met een boogbal de 0-1 veilig te stellen. Daarna was alleen Tom de Bonte écht dichtbij. Zijn schot had moeten zitten. Vanuit een vrije schietkans in de zestien kon RBC's aanvalsleider de hoek uitkiezen. Hij koos voor de korte, waar de keeper met een hand voorkwam dat de score verdubbeld werd. VOAB kreeg het gehele duel slechts één kans. Halverwege de eerste helft schoot een aanvaller van de thuisploeg vanuit de tweede lijn in de handen van doelman Deleij.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. RBC vond gemakkelijker de vrije man en kreeg al snel een strafschop toen Said werd neergelegd. Mohammad zag zijn genomen pingel echter uit de rechterhoek getikt worden. De rebound kon hij eveneens niet binnen werken. De ploeg van Klippel reeg daarna de kansen aaneen. Jens Wirix kopte over in vrijstaande positie en niet veel later kreeg hij een afgemeten, lage voorzet van Ewanena die hij alleen maar binnen hoefde te lopen. De aanvallende middenvelder vergat dat echter, waarna een hoekschop volgde die niets opleverde. VOAB was ondertussen gestopt met voetballen. Zij kwamen nauwelijks de middenlijn over. RBC wist na de kansenregen veelvuldig de laatste pass niet goed te geven, waardoor grote kansen vroegtijdig al een stille dood storven. In de absolute slotfase kreeg VOAB nog een corner, waar een toevalstreffer uit kon vallen. Maar die viel niet, waardoor de eerste driepunter een feit is.

Volgende week speelt RBC een thuisduel. Om 14:00 uur ontvangt het dan Sparta'25 uit Been en Donk. Zij wonnen gisteravond met 3-1 van Almkerk en hoofdtrainer Klippel liet na afloop al weten flinke weerstand te verwachten komende zondag.

VOAB - RBC 0-1 (0-1)
0-1 Boudzra

Bijz: Mohammad mist strafschop bij 0-1 stand

Opstelling RBC: Deleij, Said (Tarfit), Bierkens (c), Tiago, Ewanena; Boudzra (Reuvers), S. Wirix, J. Wirix (Elst); Meierdres (Van Hoof), De Bonte, Mohammad (Lucas)
Reacties

Kalsdonk

2023-09-24 18:24:04

Mooi dat de eerste 3 punter binnen is. Ben benieuwd wie de concurrenten gaan worden dit jaar. Ik verwacht sparta, top, tsc en emplina. Het is dus zaak om volgende week weer een 3 punter te halen. 

RBCdeLuiten

2023-09-24 18:30:30

Volgens mij 90% balbezit met een tegenstander die compact stond en alleen maar ballen naar voren trapte. We zullen niet elke week zoveel kansen missen. Had rustig 0-4 of 0-5 kunnen zijn.

Rbchogerop

2023-09-24 20:15:42

VOAB parkeerde 2 bussen achterin. Dan is het moeilijk ballen. Voorin creëerde we te weinig en miste we te veel. En een pingel miet er altijd in. Maar goed de 3 punten zijn in pocket.

Ad P

2023-09-24 21:19:32

Maar drie andere ploegen hebben gewonnen. Met het oog op andere ploegen die bijna niks laten liggen (komen we elk jaar wel tegen) zijn er dus heel wat die al punten laten liggen. En een van de drie winnaars treffen we zondag. Als we die winnen kunnen we spreken van een zeer goede start!

Patje

2023-09-24 23:17:23

Deze wedstrijd snel vergeten gezien het aantal kansen. Hier hadden er echt een paar van in gemoeten op dit niveau. VOAB stelde daar niets tegenover. Maar goed, aan het eind van het seizoen tellen de punten en deze zitten in ieder geval in de tas. ????

Patje

2023-09-24 23:18:25

Deze wedstrijd snel vergeten gezien het aantal kansen. Hier hadden er echt een paar van in gemoeten op dit niveau. VOAB stelde daar niets tegenover. Maar goed, aan het eind van het seizoen tellen de punten en deze zitten in ieder geval in de tas. 

Gast

2023-09-25 05:21:23

Prima seizoenstart,zeker moeten we beter starten in de 1e helft en de kansen beter benutten om het ons zelf makkelijker te maken.Maar de eerste klap is een daalder waard.

@Ad p....Denk dat de kwaliteit vd andere ploegen echt tegenvalt,maar goed dat gaan we de komende weken zien.Verwacht eerlijk gezegd dat wij vrij makkelijk bovenin draaien 

EricK

2023-09-25 12:40:09

Slechts een enkele hoppa, maar wel een zeer krachtige  

Dennis

2023-09-25 14:09:37

Zo op het eind ook, als je 'm niet meer verwacht en dan is ie er dan toch ineens.