Jens Wirix: “Ik benader elk duel als een finale”

Gepost door:Dennis // 2023-09-22 19:30:51 // 1135 keer bekeken

Aankomend weekend staat de eerste competitiewedstrijd voor RBC op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel reist zondagmiddag af richting Goirle om de degens te kruisen met VOAB. We blikken elke dag terug op het duel dat zorgde dat VOAB zich later kroonde tot kampioen van de tweede klasse E en niet RBC. We zijn bij dag vier aangekomen en twee dagen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 en gaan het gesprek aan met de speler die van Baronie afkwam en topscorer werd van de voorbereiding: Jens Wirix.

Het seizoen staat op het punt van beginnen. Met Baronie was je al enkele wedstrijden in de competitie onderweg, maar hier lijkt het een eeuwigheid te duren. Hoe ervaar je dat en hoe beleef je de week voor de competitiestart? “Ik ga er niet anders mee om dan normaal. Ik merk wel dat ik er enorm veel zin in heb. Tegen sv MOC’17 is leuk te spelen, begrijp me niet verkeerd, maar eigenlijk was er niets meer om voor te spelen. Dus ik ben wel blij dat het écht gaat beginnen en dat het zondag weer ergens om gaat.”

RBC won alles gedurende de voorbereiding. Drie Vierde Divisie-clubs werden verslagen en vier zondag tweedeklassers. Schuilt daar misschien ook het gevaar? “Dat zou kunnen, maar hoe ik de groep ken, nu ik er een aantal weken mee samen train en speel, willen wij elke wedstrijd winnen. Of dit nu tegen een vierdeklasser of tegen een Derde Divisie-club is: elke wedstrijd die ik speel wil ik winnen. Met die instelling ga ik elke wedstrijd het veld op. Maar uiteraard is de competitie het belangrijkst.”

De afgelopen jaren mocht je met officiële grensrechters spelen bij Baronie, maar vanaf nu speel je weer met clubgrensrechters. Ik kan mij zo voorstellen dat je die de afgelopen jaren flink gemist hebt? “Haha, ja daar was ik mij in eerste instantie niet van bewust. Maar dat klopt inderdaad. Als diepgaande tien hoop ik wel op eerlijke vlaggers en dat het niet teveel invloed op het spel heeft. In de oefenduels was het over het algemeen eerlijk tegen de tweedeklassers.” Hoe goed kan je er tegen? “Ik kan slecht tegen onrecht, als het écht buitenspel is, dan is het zo. Maar als dat het niet is heb ik daar moeite mee.” Nu vertelde oud-RBC’er Brian Kruf ons dat - toen hij eerste klasse speelde - dat de bovenste clubs wel officiële grensrechters krijgen in de eerste klasse. Klopt dat? “Ja, dat klopt wel. Tenminste dat was toen ik bij Rood Wit W speelde wel zo. Toen kregen we op een gegeven moment officiële grensrechters, dat is natuurlijk het eerlijkste. Of dat nu nog zo is weet ik niet, maar daar hoop ik wel op.”

Zondag staat er flink druk op het duel met VOAB. Immers de eerste klap is een daalder waard. Heb je die druk ook nodig om te kunnen presteren? “Ik vind het heerlijk dat het ergens om gaat. Dan speel ik lekker. We moeten uitgaan van eigen kracht, we hebben in de voorbereiding ook laten zien dat we Vierde Divisie-clubs kunnen verslaan en ik benader elke wedstrijd als een finale.”

Morgen is het de beurt aan hoofdtrainer Mark Klippel en sluiten we de reeks af die we afgelopen dinsdag begonnen. En dan gaat zondagmiddag om 14:00 uur het échte werk beginnen. Rond 16:15 is dan duidelijk hoe RBC het er vanaf heeft gebracht in de eerste wedstrijd in de eerste klasse. 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd