Van Beers: “Die wedstrijd tegen RBC was beslissend voor ons”

Gepost door:Dennis // 2023-09-19 18:16:46 // 648 keer bekeken

Aankomend weekend staat de eerste competitiewedstrijd voor RBC op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel reist zondagmiddag af richting Goirle om de degens te kruisen met VOAB. We blikken vandaag elke dag terug op het duel dat zorgde dat VOAB zich later kroonde tot kampioen van de tweede klasse E en niet RBC. We trappen af met één van de belangrijkste spelers van de club uit Goirle en die ook twee maal trefzeker was: Casper van Beers.

“Ik ben momenteel onderweg voor een MRI-scan, “ zo opent Van Beers het gesprek. “Ik doe zondag dus niet mee.” De blessure aan de knie is niet van gisteren. De boomlange aanvaller had er al last van twee jaar terug en stond enige tijd aan de kant, maar was toen net op tijd hersteld voor de topper tegen RBC. “Ik kon toen nog net meedoen, die pot wonnen we met 4-1. Ik merk dat ik ouder wordt en dat de sleet erop zit.”

Die wedstrijd staat bij menig RBC’er nog in het geheugen gegrift. De ploeg van toenmalig hoofdtrainer Ruud Pennings kon na een lange achtervolging toen de koppositie overnemen, mede omdat de week er voor RKVV Roosendaal won van VOAB, dat toen onder leiding stond van Mark Klippel. “Ja, dat is wel de wedstrijd waar wij het kampioenschap hebben gepakt. Voor ons was de wedstrijd net zo belangrijk als toen voor RBC. Het was een prachtig seizoen met drie clubs die alle drie kans hadden om kampioen te worden met naast ons RBC en TSC. Wij wonnen wel met 4-1, maar ook toen vond ik RBC écht een goede ploeg hebben.”

RBC kwam nooit op voorsprong in Goirle. Vlak voor rust schoot Tayeb Lakbir met een rake, lage schuiver binnen. Het was de gelijkmaker. VOAB was na zes minuten al op voorsprong gekomen door een doelpunt van Van Beers. “Ik weet nog dat wij op 1-0 kwamen en net voor rust de gelijkmaker viel. Maar ik vond dat we voetballend de overhand hadden en de tweede helft konden we dat steeds meer uitbuiten. Ik was ook verantwoordelijk voor de 3-1 en kreeg veel ruimte van jullie aanvoerder Karim Didi.” Was dat pas in de tweede helft of al vanaf het begin? “Al vanaf het begin had ik een zee van ruimte. Het was makkelijk voetballen.”

Net als voor RBC is het voor VOAB ook belangrijk om goed te starten aan de competitie. Hoofdtrainer Mark Klippel laat er geen gras over groeien in ieder geval. “Ik heb zondag nog met jullie hoofdtrainer gesproken. RBC heeft een sterke selectie, als ik dat zo van hem hoor. Als ik de selectie zie kan ik dat ook wel beamen, immers als je een paar spelers van Baronie erbij krijgt zou je denken dat je meteen voor het kampioenschap gaat.” RBC won alles in de voorbereiding en de beker, maar dat zegt weinig over de prestaties in de competitie. Daar denkt Van Beers ook zo over: “De competitie is voor veel ploegen een andere mentaliteit dan de voorbereiding. RBC kan ook zenuwen hebben, in de zin van: ze moeten het nu laten zien. Ik heb met VOAB ook wel eens een gehele voorbereiding gewonnen. De eerste competitiewedstrijd gingen we onderuit. De competitie is oprecht anders. Ik doe zondag niet mee en ik denk dat we zondagmiddag de underdog zijn.”

RBCFans.nl dacht dat Casper van Beers de speler was die de bal in de winkelhaak schoot á la Van Bronckhorst. Dat was niet van Beers – die wel twee maal tot scoren kwam in het duel – maar Job van der Weijden. Daar is ook een hengel naar uitgegooid. Naast Van Beers en Van der Weijden namens VOAB komen ook RBC-doelman Matthias Deleij, Jens Wirix aan het woord en we sluiten zaterdag af met een groot interview met hoofdtrainer Mark Klippel.

Podcast de Luiten was ook aanwezig. De middag nog een keer terugluisteren? Beluister via:

Spotify
Apple
Reacties

EricK

2023-09-20 13:14:26

Mooi dat die gasten mee willen werken aan interviews, heel sportief. Was een memorabele wedstrijd, destijds, en die goal van Job (ik dacht ook dat hij van Van Beers was) was wel echt gruwelijk :'(

WouterJ

2023-09-20 13:54:53

Die kansen die wij misten begin tweede helft was ook gruwelijk, man man man. 

Dennis

2023-09-20 14:52:49

Zeker mooi dat ze mee willen werken. Hopelijk werkt het als een katalysator om toch richting Goirle te gaan. Hopelijk kan RBC de 4-1 nederlaag wegpoetsen. Hup RBC

RosarumVallis

2023-09-20 17:25:40

Kan iemand mij vertellen wat ze zongen in de nacompetitie tijdens Excelsior RBC in 2000 in het uitvak?
En op het einde hoorde je dan ´´hey hey hoo hoo´´

Gebruikersnaam

2023-09-21 22:40:48

@RosarumVallis

Het ging zo! Jalalalalalaaaaa Jalalalalaaaa HeeeeeeHooooo.

Even voor de duidelijkheid.

Ja-la-la-la-la-la-la-Ja-la-la-la-la-la-la

heeeeee-hooooo