RBC sluit competitie en stadsderby tegen Roosendaal met brilstand af

Gepost door:Dennis // 2023-05-21 20:03:58 // 973 keer bekeken

RBC is vanmiddag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen stadsgenoot RKVV Roosendaal. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings was al enige tijd kampioen, waardoor de spanning er al flink af was. Roosendaal had nog wel wat te winnen, want zij stonden op pole position voor de derde periodetitel. Die kwam er echter niet, VFC en Cluzona gaan samen met Antibarbari de nacompetitie in voor een plekje in de eerste klasse voor komend seizoen. RBC is daar natuurlijk al van verzekerd.

Zowel in de eerste- als tweede helft gebeurde er weinig. RBC was in de eerste helft gevaarlijk met een afstandschot van Jay-Jay Meierdres die voor moeilijkheden zorgde bij doelman Roy de Weert. De zwabber kon alleen tot corner verwerkt worden door de goalie die komend seizoen voor RBC actief is. Een ingooi van Assim Said leidde bijna tot een goal vlak voor rust. De befaamde ingooien wisten dit seizoen al minimaal drie maal het net te vinden. Ook nu was het bijna raak, toen Tom de Bonte doorkopte, evenals Meierdres waarna de bal bij Karim Didi terecht kwam. Hij zag zijn intikker van de lijn worden gehaald door De Weert. 

In de rust wisselde Pennings veel. Zo kwamen Emile Linkers, Zé Lucas en Mitchell Schilperoord in het veld. RBC was direct gevaarlijk met een vrije trap van Didi, maar die ketste af op de lat. Vlak voor tijd was er toch nog wat opwinding in het duel. Zé Lucas was in een tegenaanval na een schot van Roosendaal dat gepakt werd door doelman Matthias Deleij dichtbij, maar ook De Weert hield zijn doel schoon. Daarna waren de bezoekers weer dicht bij een goal. Een aanvaller kwam vrij voor Deleij, maar door ingrijpen van de ingevallen Nezar Berdai werd erger voorkomen.

Gescoord werd er echter niet deze middag, waardoor voor beide clubs het seizoen erop zit. RBC promoveert naar de eerste klasse, Roosendaal blijft tweedeklasser. Onderin was het in de tweede klasse C nog wel spannend. Rood Wit W en COAL degraderen naar de derde klasse en Virtus speelt nacompetitie om erin te blijven. Dat lot is ook bezegeld voor SC Gastel. Zij stonden samen met JEKA en Victoria'03 op gelijke hoogte voorafgaand aan de duels vanmiddag, waar oud RBC-trainer Danny Mathijssen de minste papieren had om erin te blijven. Door winst van Victoria'03 (8-1) en JEKA (2-0) blijven zij in de tweede klasse, waar de club uit Halderberge (3-1 verlies tegen Antibarbari) moet proberen om het vege lijf te redden.

RBC - RKVV Roosendaal 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Deleij; Said (Schilperoord), Bierkens, El Gamali, Ewanena (Berdai); Didi, Boudzra (Zé Lucas), Reuvers; Meierdres, De Bonte (Linkers), Elst (Tarfit) 
Reacties

Adje

2023-05-21 20:10:34

Een enorme dank aan Dennis en zijn team die ook weer dit seizoen iedereen die RBC een warm hart toedraagt op een meer dan voortreffelijke manier van informatie heeft voorzien. Hulde voor deze jongens, en graag tot volgend seizoen in de 1e klasse 

Gast

2023-05-21 20:23:33

Het zit er weer op,je ziet dat de druk er af is maar de doelstelling is al ruim van tevoren gehaald.Mooie strijd van de keepers voor de boeg,ben benieuwd.Nog een paar aankopen en we doen in de 1e klasse ook weer mee voor de titel

Mats

2023-05-21 21:22:20

Helaas niet een geweldige laatste wedstrijd. Ondanks dat een praxht seizoen en een dikke pluim aan ieder. Gezien de competitie terecht dat Cluzona nacompetitie speelt en Roosendaal erbuiten valt. Degene die vertrekken succes elders en op naar komend jaar !

Baskuuh

2023-05-22 09:37:30

Sluit me aan bij Adje, enorme hulde aan Dennis en zijn mediateam die een seizoen lang op BVO niveau hebben geopereerd in de tweede(!) klasse. Nu genieten van de zomerstop die ook jullie van harte toekomt. Tot de eerste voorbereidingspot tegen hopenlijk weer een Bvo zoals de afgelopen twee jaren. 

Ad P

2023-05-22 12:33:04

Ja voor het mediateam!

Dennis

2023-05-25 07:57:54

Dank komend seizoen weer verbeteringen en nog betere content