RBC speelt gelijk in Rotterdam-Zuid en laat COAL nog hopen

Gepost door:Dennis // 2023-05-15 10:24:31 // 834 keer bekeken

RBC is vanmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel in Rotterdam-Zuid. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings moest door wat afwezigen puzzelen met de opstelling, al had het kampioenschap er ook voor gezorgd dat onder andere Perry Bierkens, Tom de Bonte, Karim Didi en Assim Said op de bank begonnen.

In de basisopstelling was er ruimte gemaakt voor doelman Owen Braeckmans en achterin begonnen op de flanken Lars Traets en Nezar Berdai. Centraal achterin vormden Rhomar Boudzra en Anass el Gamali een duo en op het middenveld waren Marwin Reuvers, Randy Elst, Jay-Jay Meierdres en Anwar Tarfit opgesteld. Voorin vormden Zé Lucas en Emile Linkers een koppel.

Dat de druk er al een tijdje af is bij RBC was eigenlijk al tegen VFC (1-2 winst) te zien. Door het hoge gras moest de wedstrijd overigens wat later beginnen. COAL speelde nog voor voor lijfsbehoud. De Rotterdammers stonden voorafgaand aan het duel drie punten achter op Virtus. RBC was de eerste helft vooral gevaarlijk via afstandschoten. Zé Lucas (lob over), Linkers (over), Meierdres (vuisten van de keeper) en Reuvers (over getikt) waren dichtbij. Tussendoor was er wel een zware blessure van Lars Traets. "Nee, het voelt niet goed," zo vertelde hij na afloop. "Ik kijk het even aan, maar vooral achter de knie doet het zeer. Mijn been kwam klem te zitten tussen de twee benen van de speler van COAL. Het is even afwachten, maar het ziet er niet goed uit." Hij werd - nadat hij het nog even probeerde - gewisseld voor Said.

Uit de eerste echte aanval van COAL werd het 1-0. Berdai liet zich makkelijk wegzetten, waarna de bal bij de tweede paal neerplofde en in een keer in de korte hoek werd geschoten. RBC kon daarna direct op gelijke hoogte komen toen Linkers goed doorliep op de keeper. De keeper schoot de bal tegen hem aan, maar de bal ging echter richting de zijlijn in plaats van in het doel. Ook Meierdres was nog dichbij na een fantastische actie in het zestien meter gebied, maar zijn inzet werd gekeerd. De uithaal van Said werd voor het doel tegen gehouden. Daarna had Braeckmans nog een hoofdrol toen Elst een voorzet eruit wilde halen, maar bijna zijn eigen keeper verschalkte. RBC's goalie wist met een katachtige redding erger te voorkomen.

In de tweede helft trok RBC snel de stand gelijk. Meierdres vertrok van eigen helft en wist met een goede voorzet Linkers te bereiken die simpel kon binnen tikken. Daarna kreeg RBC een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Lucas hard tegen de grond ging. Meierdres mistte echter. RBC kreeg wel kansen op meer, Linkers was het dichtst bij, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant kreeg COAL een kwartier voor tijd een strafschop, die gepakt werd door Braeckmans, maar de rebound ging er wel in. Uiteindelijk moest Said weer redding brengen met zijn befaamde ingooi. Daar had hij wel Tom de Bonte voor nodig, maar die was zojuist ingevallen. Alle vinkjes stonden daardoor op groen en zo geschiedde. De Bonte kopte door en Meierdres kon de bal binnen schieten. RBC probeerde daarna nog de winst te pakken, maar kansen kreeg het niet meer. COAL kreeg door de geboden ruimte nog wel kansen, maar een doelpunt viel er niet meer.

Volgende week staat het sluitstuk op de agenda. Dan komt RKVV Roosendaal op bezoek. De stadsdeby is extra bijzonder, want nieuwbakken hoofdcoach van komend seizoen Mark Klippel leidt Roosendaal, waar huidig hoofdtrainer Pennings afscheid neemt. 

COAL - RBC 2-2 (1-0)
1-0 
1-1 Linkers
2-1
2-2 Meierdres

Bijz: Meierdres mist strafschop bij 1-1 stand

Opstelling RBC: Braeckmans, Traets (Said), Boudzra (De Bonte), El Gamali, Berdai; Reuvers, Elst (Bierkens), Meierdres, Tarfit (Didi (c); Linkers, Zé Lucas

 
Reacties

Rbchogerop

2023-05-14 20:58:59

Wedstrijd om snel te vergeten.en daar is alles mee gezegd. Wat wel erg lachwekkend was is het feit dat de scheids her veld afkeurde omdat het gras rondom en in het doel te hoog stond. 10 man gras aan het plukken met de hand ondat er geen grasmaaier op het complex aanwezig was. Dit terwijl de lijnen op het veld niet te zien waren. Des te knapper dat de scheids kon beoordelen dat overtredingen binnen of buiten het strafschopgebied waren. Hopelijk valt de blessure van Lars mee. Complimenten voor onze supportersscharre uit Groningen. Zij brachten nog wat leven in de brouwerij.

Realist

2023-05-15 06:03:25

Hopelijk tegen Roosendaal een normale opstelling en is er de bereidheid om het seizoen waardig af te sluiten

WouterJ

2023-05-15 09:34:40

Laat Roosendaal maar winnen dan kunnen ze mogelijk de 3de periode pakken. 

Hopelijk kijken ze bij de technische staf naar de kaartenlast en laten ze 2 spelers niet spelen. Zou zonde zijn om volgend seizoen met een schorsing te beginnen.

Realist

2023-05-15 11:04:52

Denk niet dat ze zo denken,prestige zal ook mee spelen,zoveel beter dan RKVV,dan wil niet verliezen.....laat staan bewust 

Kalsdonk

2023-05-15 16:11:05

Ze gaan de stadsderby nooit bewust verliezen. Gaat ook gewoon om de eer en waarom zouden wij Roosendaal de nacompetitie gunnen? Het is nou niet bepaald dat ze ons zoveel gunnen daar.

HaDee

2023-05-16 17:33:14

Het blijft een aparte die Kalsdonk

Kalsdonk

2023-05-17 11:39:32

HaDee ole ole