De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint in Vlaardingen

Gepost door:Dennis // 2023-04-23 00:21:14 // 922 keer bekeken

RBC werd afgelopen zondag kampioen door met 6-1 te winnen van Virtus. Antibarbari verloor diezelfde middag bij JEKA, waardoor de Oranje Buffels sindsdien niet meer in te halen zijn. Ondanks dat de druk er af is wist RBC zaterdagavond toch de volle buit te pakken op bezoek bij VFC door met 1-2 te winnen.

Hoofdtrainer Ruud Pennings had in de voorbeschouwing al aangegeven mogelijk andere spelers op te stellen dan voorheen. Karim Didi keerde na drie duels afwezigheid terug in de basiself. Anwar Tarfit kreeg een basisplek, vanwege de absentie van Imran Echambit.

Dat de druk er af was bij RBC was gedurende de eerste heflt goed zichtbaar. De passing was onnauwkeurig, terwijl er voldoende ruimte was achter de laatste lijn van de club uit Vlaardingen. Zij moesten namelijk, vanwege de derde periodetitel. RBC was vooral gevaarlijk via afstandsschoten, zo was het eerste wapenfeit van Marwin Reuvers (in handen van de keeper) en niet veel later schoot Didi een vrije trap op het dak van het doel. De thuisploeg drong wel aan, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Doelman Matthias Deleij moest eenmaal handelend optreden in de eerste helft toen hij een schot uit de tweede lijn onschadelijk maakte.

In de eerste helft moest Perry Bierkens nog wel gewisseld worden, door middel van een pijnlijke enkel. Anass el Gamali was zijn vervanger. Vlak voor rust waren zowel RBC als VFC nog dichtbij de openingsgoal. Jordi Ewanena zag een volley naast gaan na een goede voorzet van Assim Said. De thuisploeg kreeg een vrije schietkans, maar het schot uit de tweede lijn werd ruim voor de doellijn gered door Didi. 

Vlak na rust brak de ingevallen Zé Lucas de ban. Vanuit de tweede lijn schoot hij kiezelhard raak. RBC leek de controle over de wedstrijd te hebben, totdat VFC een strafschop kreeg. Deleij werd geraakt aan het hoofd, maar de leidende arbiter liet doorspelen. Het leverde de thuisploeg een corner op. Uit die corner raakte de hand van Said de bal, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Deleij was dichtbij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Toch wist RBC de overwinning alsnog binnen te halen. Randy Elst wist met een fantastische steekpass Zé Lucas weg te sturen die op zijn beurt de geheel vrijstaande Emile Linkers kon bedienen die de bal in het lege doel schoot.

RBC kwam na de 1-2 niet meer in de problemen. "De druk is er wel af, maar supporters reizen toch af naar hier en daar wil je toch een goede wedstrijd voor spelen," zo lieten Said en El Gamali na afloop weten. Op 14 mei hervat RBC de competitie weer met een uitduel tegen COAL.

VFC - RBC 1-2 (0-0)
0-1 Zé Lucas
1-1 (strafschop)
1-2 Linkers

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens (El Gamali), Didi (c), Ewanena; Reuvers, Boudzra (Assenberg), Elst; Tarfit (Linkers), De Bonte (Zé Lucas), Meierdres
Reacties

Gebruikersnaam

2023-04-23 01:25:17

Wat is Jorda Ewanena toch een beest, die wordt elke wedstrijd telkens (nog) een beetje beter. En el Gamali laat wedstrijd na wedstrijd zien dat hij niet onder doet voor Didi en Bierkens.

Hup RBC! 


 

 

Ad P

2023-04-23 08:48:53

Na het behalen van een kampioenschap zo'n wedstrijd winnen is gewoon knap. Er is zo'n surplus aan kwaliteit dat dat zelfs tegen een goede club uit onze competitie op  75% lukt.

Adje

2023-04-23 08:59:38

Respect voor de supporters die ondanks dat er niets meer op het spel staat toch de reis naar Vlaardingen hebben gemaakt.

Door deze winst kan RBC zelfs nog van invloed zijn in de laatste periode. Volgens mij zijn nu nog Cluzona en Roosendaal nog in de race en laat laatst genoemde nou juist  de tegenstander zijn de laatste wedstrijd dit seizoen.

Wie weet, weer veel volk in het stadion voor de ontknoping van de laatste periode. 

Adje

2023-04-23 09:41:17

Het is Gastel i.p.v. Cluzona zag ik net.

RbcFan5

2023-04-23 11:09:35

Gebruikersnaam:

Helemaal mee eens bizar hoe hij zich ontwikkeld heeft hoop dat we nog lang kunnen genieten van hem

overigens het hele team is geweldig goed en lijkt me ook een hele leuke groep! 

Maar als ik er dan toch een speler van het seizoen mag uitpikken dan is dat voor mij Ewanene 

Kalsdonk

2023-04-23 17:45:36

In de 1e klasse heeft kruisland de koppositie weer overgenomen. Goed nieuws voor ons aangezien zij volgend seizoen een zeer sterke selectie hebben. 

Bij ons in de competitie wordt het de komende 2 wedstrijden nog spannend met oog op de periode titel. Zowel roosendaal, gastel, beek vooruit als victoria kunnen de laatste periode titel pakken (vfc en antibarbari hebben er al een).

Rood wit is vandaag officieel gedegradeerd overigens.