De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zaterdagavond in actie tegen VFC

Gepost door:Dennis // 2023-04-21 12:23:58 // 712 keer bekeken

RBC, dat afgelopen weekend het kampioen wist te pakken, reist zaterdagavond af richting Vlaardingen om daar de degens te kruisen met VFC. Net als de thuiswedstrijd wordt ook dit duel in de avond afgewerkt. Het heenduel werd met 3-1 winnend afgesloten door de oranje-witten.

Het kampioenschap is binnen, maar de competitie is nog drie wedstrijden voor de mannen van hoofdtrainer Ruud Pennings. Hoe is de week beleefd? "Het was vooral een week van nagenieten en het besef dat we met het kampioenschap veel mensen blij hebben gemaakt!"

Afgelopen dinsdagavond kwam de selectie weer voor de eerste keer samen. "Toen hebben we de iftar gevierd samen met de spelers met een Islamitische achtergrond onder ons, donderdag hebben we getraind voor de wedstrijd morgen tegen VFC."

Samen eten, iftar
 

Hoe belangrijk zijn de komende wedstrijden nog, nu de druk van de ketel is? "Elke wedstrijd is belangrijk, zo ook die tegen VFC. Ik vind dat je ten opzichte van alle teams in deze competitie je sportieve plicht moet vervullen." Kunnen we wijzigingen in de basisopstelling verwachten? "Het kan zijn dat er wat wijzigingen zullen zijn in de beginopstelling, maar we hebben een brede selectrie met allemaal goede spelers waarbij de onderlnge verschillen in kwaliteit gering is." Zijn er nog spelers die niet aanwezg kunnen zijn? "Alleen Nezar Berdai kan niet spelen vanwege een blessure aan de enkel. Voor de rest is iedereen beschikbaar en inzetbaar."

Ook aanvoerder Karim Didi, die de afgelopen drie wedstrijden noodgedwongen moest toekijken mag weer wedstrijden spelen. Hij was er dinsdagavond uiteraard ook bij. "Ik, Anass, Assim en Corné hebben het geregeld." ook Podcast de Luiten heeft er een aandeel in: “We waren nog emo van het kampioenschap en we wilden onze dankbaarheid tonen naar de mensen die ons trots hebben gemaakt”, aldus Floyd Aanen. 

Het duelt tussen VFC en RBC start om 20:00 uur.

Samen eten, Iftar RBC

 

 
Reacties

Kalsdonk

2023-04-21 13:37:35

Gewoon de 3 resterende wedstrijden winnen en het seizoen nog meer glans geven! 

RBCdeLuiten

2023-04-22 11:13:22

Veel aandacht voor RBC in de pers

Ad P

2023-04-22 14:53:36

Come on RBC!