Making of: groepsdoek Volta Side Fanatics

Gepost door:Dennis // 2023-04-18 18:54:57 // 669 keer bekeken

Afgelopen zondag wist RBC de titel te pakken in de tweede klasse C. De Volta Side Fanatics grepen de wedstrijd aan om het groepsdoek te maken. Als voorbeeld werd het oude groepsdoek gepakt, waarin het stadswapen van Roosendaal is verwerkt. Dat werd aangepast naar een eigen logo.

Hieronder het 'oude' doek.

Volta Side Fanatics oud doekVolta Side Fanatics doek uit het betaald voetbal tijdperk. Het doek heeft in de eerste jaren in het amateurvoetbal ook nog dienst gedaan.

Naar aanleiding van de sfeeractie tegen Antibarbari met de waarzegster - wat had ze gelijk hè😊- kwamen er aanmeldingen van supporters die ook graag mee wilden helpen. Zo waren er op vrijdag 7 april vijf á zes man beschikbaar in de avond om het ontwerp op het doek te krijgen. Het doek is 10 meter lang en 1,5 meter breed. Het doek werd via de computer in drie stukken verdeeld, zodat het op de beamer precies uitkwam tot de uiteindelijke 10 meter.

Volta Side Fanatics doek tekenenAls eerste wordt het doek uitgetekend.

Volta Side Fanatics doek tekenenEn dat werd deze avond met 5 tot 6 man gedaan.

Volta Side Fanatics doek vervenHet zeil wordt op de grond gelegd en dezelfde avond wordt in een kleine drie kwartier de Volta Side alvast op het doek geverfd, ook de eerste oranje lijn wordt grotendeels erop gezet en rechts worden alvast de eerste letters omlijnd.

Volta Side Fanatics doek vervenOp dinsdag 11 april wordt verder gegaan met het verven van het doek. Ditmaal in een andere samenstelling dan de vrijdag. Inmiddels is de groep groot genoeg, zodat er in wisselende samenstellingen toch minimaal vier a vijf VoltaSiders beschikbaar zijn op een avond.

Volta Side Fanatics doek vervenJa, dat begint erop te lijken inderdaad!

Volta Side Fanatics doek vervenLast man standing op de dinsdag!

Volta Side Fanatics doek vervenOp donderdagavond wordt de bioscoop gebruikt om de Europa League-wedstrijd Feyenoord - AS Roma te kijken, maar ondertussen wordt alles in het werk gesteld om het deze avond af te krijgen. Ditmaal zijn er zes mensen aanwezig en die geven gas!

Volta Side Fanatics finalHet doek is af en het stuk aan het eind wat niet gebruikt is, wordt eraf geknipt. 

Gedurende de avond wordt duidelijk dat de bioscoop vrijdagochtend is verhuurd en dat er een presentatie wordt gehouden voor zestig man. besloten wordt om vrijdagochtend in alle vroegte alles op te ruimen. 's avonds krijgen de Volta Side Fanatics nog hulp van Jan van Dongen om in ieder geval alle schilderspullen op te ruimen onder de Zuid-tribune. Ondertussen werkt de selectie druk op het afwerken op het veld in het Atik Stadion. 

Volta Side Fanatics doekvrijdagochtend doek en zeil opgeruimd.

Volta Side FanaticsDe bios is nog zoveel mogelijk gestofzuigd en is klaar voor de presentatie later deze ochtend!

Volta Side Fanatics doek kampioenRBC kampioen met op de achtergrond het groepsdoek: Volta Side Fanatics

Wat vond jij van het doek? Wil jij ook meehelpen aan dit soort creaties?  Je kan je interesse kenbaar maken via voltasidefanatics@rbcfans.nl. En wie weet zien we jou dan ook terug op één van de werkavonden. We bruizen van de ideeën, maar elk ander extra idee is zeer welkom: wat dacht je van een grote bannerbattle?🤩. Het doel is om minimaal de hele oostkant vol te hangen met doeken en uiteraard ook mee te nemen naar uitwedstrijden. De kabels onder de oosttribunes zijn grotendeels kapot. Deze worden de komende periode hersteld, zodat het straks mogelijk is een mooie oranje-witte tribune te hebben. 
Reacties

Kalsdonk

2023-04-18 19:13:52

Goed om te zien dat de groep snel groeit en dat er weer jongeren affiniteit krijgen met de club!

Ad P

2023-04-18 19:30:57

Prachtig doek, wat een mooie ontwikkelingen!

EricK

2023-04-18 21:41:51

Echt heel gaaf dit, gasten. Heel mooi dat jullie je zo inspannen om die oude Voltaside weer in ere te herstellen, en we zagen hier zondag ook het effect van. Wat een fucking vette sfeer, en wat een machtig spandoek.

Grote klasse dit! 

Jeroen

2023-04-19 06:26:59

Grote klasse jongens!!

Ad P

2023-04-19 15:02:58

Zo is dat, Eric. Misschien kunnen de jongeren van RKVV Roosendaal er ook bij gaan staan over een paar weken. Dan kunnen ze samen zingen. 
RBC ROOSENDAAL ROOSENDAAL ROOSENDAA-A-AAL

Zou ik mooi vinden om gebroederlijk te staan, en samen de wedstrijd op sportieve wijze te beleven, ongeacht wie er scoort en wint.

Rbcsupport

2023-04-19 16:33:34

Ja en dat geloof je, een paar seizoenen geleden braken ze de boel af na het winnende doelpunt van RBC.
 

Kalsdonk

2023-04-19 18:12:43

De jongens van rkvv zijn van harte welkom op de volta! Verwacht alleen niet dat de kans groot is dat ze dat zelf ook willen 

Baskuuh

2023-04-20 13:57:21

Voltaside was MotM afgelopen zondag! Hulde voor de kartrekkers en iedereen die zich voor onze mooie club en zowaar nog mooiere sfeer van afgelopen zondag heeft ingezet.

Realist

2023-04-21 19:02:13

Inderdaad een prachtig doek,ben alleen wel benieuwd of we er meer toeschouwers bij  krijgen,of dat er nu succes supporters waren