Oproep om Atik stadion vol te krijgen via TikTok gaat viral

Gepost door:Dennis // 2023-03-31 17:20:54 // 1240 keer bekeken

RBC won afgelopen zondag van Antibarbari. In een spannend slot boog de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. Een Twitteraar, genaamd Olaf, filmde de opkomst en de treffer van Jay-Jay Meierdres aan het eind. Hij plaatste dit op TikTok, dat vervolgens weer door iemand anders werd opgepakt: Mark ten Pierik. Hij riep zijn TikTok-volgers op om massaal naar het Atik Stadion te komen op 16 april om RBC aan te moedigen in een mogelijk kampioensduel tegen Virtus. En dat ging viraal. 

“Ja, het werd opgepikt door anderen en ook weer gedeeld waardoor het een enorm effect kreeg,” zo vertelt hij aan de telefoon. Hoe kwam je erbij om die oproep te doen? Dat kwam nadat Olaf het op tiktok had gezet? “Ik volgde RBC al wel, en vond het bijzonder dat ze nog steeds in het stadion speelde als amateurclub nu. Toen zag ik dat filmpje op TikTok voorbij komen, waarna ik de oproep heb geplaatst. Dit werd meteen opgepikt door anderen, waardoor het nu vrij groot is. Ik heb zelf ook veel met voetbal en heb nog stage gelopen bij FC Dordrecht.” Ook één van de stadioneigenaren van het Atik Stadion deelde de video.

Bekijk hieronder de video die viral ging:

Hoeveel volgers heb je? “Nu 21-duizend, maar het kan snel gaan op TikTok. Als je geluk hebt gaat je filmpje snel viraal via het algoritme en bereik je veel mensen.” RBC zou in die wedstrijd wel richting de duizend kunnen gaan, je wilt het stadion vol krijgen hoe realistisch is het dat die andere vierduizend via jouw oproep komen? “Ik ga er voor. Of het gaat lukken is de vraag, maar ik heb ten doel gesteld om het te gaan halen. Ik roep ook iedereen op om in het oranje te komen, dat zou echt fantastisch zijn. Er is al een link gedeeld die ik van RBC heb gekregen via een ander filmpje om kaarten te bestellen online, dus dat loopt al.” Ben je al benaderd door RBC? “Ik heb vooral contact met Marciano gehad, die benaderde mij ook via TikTok. Ik verwacht uiteraard nog wel contact met de organisatie te hebben, als het goed is dat overleg vandaag geweest intern.”

Er zijn nu twee oproepen geplaatst, ga je de komende week nog meer oproepen plaatsen? “Ja, zeker. Het is over twee weken, dus ik verwacht nog wel 7 a 8 filmpjes te plaatsen om het enthousiasme te laten groeien.”


Wil jij de laatste filmpjes bekijken die Mark plaatst over RBC? Klink dan op de volgende link: klik hier 
Reacties

Kalsdonk

2023-03-31 18:14:47

Oranje zee van 5000 man, zou het gaan lukken?