De nieuwe selectie van RBC is rond, wat vind jij er van?

We gaan lekker meedoen in de top 5

60%
Middenmoot

33%
Uitkijken voor degradatie

7%

Stemmen: 15

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC zet grote stap naar kampioenschap na zinderend slot

Gepost door:Dennis // 2023-03-26 21:04:30 // 2667 keer bekeken

RBC kan de eerste klasse inmiddels ruiken. Daar hoeft het de verrekijker niet meer voor te pakken. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings maakte het wel héél erg spannend. Tot aan de negentigste minuut keek RBC nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar het was een speler uit de eigen kweek die het startschot gaf voor de overwinning: Assim Said. De kleine rechtsback kopte een voorzet in de verre hoek die de 3-3 opleverde., Niet veel later kwam de ultieme kans om de score naar 4-3 te tillen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, nadat Zé Lucas tegen de vlakte ging. Jay-Jay Meierdres ging achter de bal staan en schoot raak. 

In de opstelling van RBC ontbrak Karim Didi vanwege een opgelopen rode prent afgelopen week, daar kwam ook nog Marwin Reuvers bij die een lieblessure opliep gedurende de warming up. Anwar Tarfit was zijn vervanger. De spelers werden groots onthaald in het Atik Stadion, waar een spandoek ten tonele kwam vanuit de VoltaSide waarop een waarzegster was afgebeeld die voorspelde dat RBC naar de eerste klasse zou promoveren. Ondersteund met streamers shooters en fakkels werd de toon van de wedstrijd gezet. 

De gemoedstoestand van het massaal naar het Atik Stadion getrokken publiek moest na enkele minuten al getemperd worden, nadat doelman Matthias Deleij de bal bij een genomen hoekschop van Antibarbari los liet. Bosman kon de bal zo inkoppen in het lege doel. Antibarbari werd de laatste weken geroemd om het spel dat ze lieten zien, en dat schoven ze ook niet onder stoelen of banken in het Atik Stadion. Met veel lopende mensen en eenn keer raken werd vooral het middenveld van RBC overlopen. De ploeg uit Rotterdam kreeg ook al snel een kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller schoot over. Meierdres was tussendoor gevaarlijk met een schot dat over ging. Na een klein half uur spelen leken de Oranje Buffels op gelijke hoogte te komen toen Meierdres zijn schot op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten, na een goede aanval via Imran Echambit, Randy Elst. 

RBC probeerde door te drukken op zoek naar de gelijkmaker, maar na defensieve missers op het middenveld en achterin tilde Antibarbari met een prachtige aanval de stand naar 0-2. Vlak voor rust kwamen de oranje-witten nog wel terug in de wedstrijd toen Echambit met een verwoestende uithaal met links in de verre hoek de aansluitingstreffer maakte. Daarvoor was Tom de bonte al dichtbij toen hij een afvallende bal volleerde, maar de keeper van de Rotterdammers pakte deze goed. In de tweede helft bracht Pennings meteen Zé Lucas. Het resulteerde in een eerste kopbal van Anass el Gamali na een genomen hoekschop. Vlak daarna viel de gelijkmaker toen De Bonte na een goede actie vanuit de tweede lijn raak schoot. RBC leek de voorsprong te gaan pakken met kansen voor Zé Lucas (over) en Bierkens (zijnet), maar daarna temporiseerde RBC weer. Dat leverde achterin enkele keren balverlies op, waar bij de laatste werd afgestraft met opnieuw een prachtige treffer van Antibarbari. Het spel werd er na die 2-3 niet beter op. Wel ontstond er steeds meer reuring in het stadion en ook de VoltaSide ging zich steeds meer en meer met de wedstrijd bemoeien, waar ook steeds meer mensen naartoe trokken.

In de absolute slotfase viel het kwartje toch nog de goede kant op. Uit een voorzet kopte de dekselse Assim Said - een speler die bij de heroprichting van de club in RBC U13 startte en dit seizoen weer terug thuiskwam - in de verre hoek raak. Het Atik Stadion ontplofte met een orkaan van vreugde. Waar hoofdtrainer na afloop aangaf met een gelijkspel vrede te hebben, daar dachten de spelers anders over. Uit een voorzet werd Zé Lucas naar de grond gewerkt, waarna de leidsman naar de stip wees. Meierdres ging achter de bal staan, en waar in de eerste helft de binnenkant van de paal hem een treffer onthield, daar hielp de binnenkant van de paal in de blessuretijd hem aan de winnende treffer van het duel.

 

Volta Side
De Volta Side in extase nadat Jay-Jay Meierdres er 4-3 van heeft gemaakt in de blessuretijd. 

 

RBC heeft na de overwinning nu negen punten voorsprong op Antibarbari. De ploeg van Pennings speelt nog vijf duels, met volgende week een uitwedstrijd tegen SC Gastel. 

RBC - Antibarbari 4-3 (1-2)
0-1 Bosman
0-2 Bosman
1-2 Echambit
2-2 De Bonte
2-3 Boujellad
3-3 Said
4-3 Meierdres

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens (c), El Gamali, Ewanena; Boudzra (Berdai), Elst (Schilperoord), Echambit; Tarfit (Zé Lucas), De Bonte, Meierdres
Reacties

Mats

2023-03-26 19:08:54

 Klasse mannen !! Zinderende slotfase met zeer belangrijke punten. Volhouden nu en geen fouten meer maken 

Kalsdonk

2023-03-26 19:25:15

Wat een slot!! En wat een ontlading!! Mooi om de volta steeds voller zien te stromen dit smaakt naar meer!!

Boegieman

2023-03-26 19:33:02

Adje

2023-03-26 19:48:21

Wat 'n ontknoping wat niemand meer verwacht had, althans ik zeker niet, was al blij met de onverwachte 3-3 maar daf het zo zou eindigen, bizar maar ben er wel ongelofelijk blij mee.

Wat is dat Antibarbari een goed elftal, spelers vinden elkaar zo gemakkelijk, zijn ook heel behendig aan de bal wat je duidelijk kon zien bij de 0-2. Wat 'n aanval om als voetballiefhebber km van te smullen. Deze ploeg hoort net als RBC niet in de 2e klasse thuis al moet ik wel aangeven dat het met het einde in zicht wel wat krampachtiger gaat met onze ploeg.

1e en 3e tegengoal mogen natuurlijk nooit vallen vooral bij de 3e ging er veel mis aan RBC kant, kom je net terug naar 2-2 en dan krijg je dat, totaal onnodig.

Scheids die het voor rust nog naar behoren deed was in de 2e helft totaal de weg kwijt. DeBonte hoefde alleen maar naar de bal te kijken en hij werd al terugefloten om moedeloos van te worden

Als er geen kink meer in de kabel komt dan wordt je straks ergen in Rotterdam kampioen, jammer thuis is altijd mooier maar het is wat het is, nu niet meer uit handen geven.

Waarschuwing aan de Volta, laat in het vervolg aub dat vuurwerk thuis, vroeg of laat krijgt RBC daar problemen mee en daar zit niemand op te wachten.

Boegieman

2023-03-26 19:50:33

Jammer dat we nog maar 2 thuiswedstrijden krijgen

de rest is  2 wedstrijden boven de rivieren (waaronder 1 op zaterdagavond) + 1 SC Gastel (schopploeg)

Mocht Antibarbari volgende week verliezen van Cluzona, dan kunnen we tegen Virtus (thuis) kampioen worden, anders is het tijdens de uitwedstrijd. (hoop dat er wel veel mensen bij de uitwedstrijden komen en steunen)

IvoZ

2023-03-26 20:14:23

Natuurlijk een mooi resultaat maar de laatste weken gaat het wel op het tandvlees. Hopelijk geeft dit nu vleugels en maken de boys het karwei af. 

PiusIkedia1

2023-03-26 20:17:06

Lekkere overwinning, helemaal met het vooruitzicht met de uitwedstrijd naar het altijd lastige stugge Gastel. 

Die mannen zijn gebrand om tegen ons te presteren. Heerlijk dat je nu lekker vrij kan voetballen na deze overwinning.

Ik verwacht een mooie druk bezochte pot volgende week bij onze buren

Jove28

2023-03-26 20:35:21

Wat een wending van de wedstrijd ik vond antibarbari heel goed voetballen met een goede keeper en een paar uitmuntende spelers het was goed om te zien dat rbc bleef voetballen tot de 90 minuten en uit eindelijk de wedstrijd kon winnen

VakkieZG

2023-03-26 20:52:32

Wat een heerlijke middag! Kampioenschap kan ons niet meer ontgaan denk ik.

Kleine kritische nood: wat is er met de opkomst tune gebeurt en de goaltune? 

RBCdeLuiten

2023-03-26 21:42:07

Wat een wedstrijd! Wat mij betreft de spannendste en meest zinderende van de afgelopen jaren! Klasse boys! Nu niet verslappen en vol de komende wedstrijden in gaan!

Mr.RBC

2023-03-27 07:37:11

Wat een pot, met een geweldig climax in de laatste minuut van de blessuretijd het geluk is altijd aan de zijde van de (aanstaande)kampioen.

Nu nog enkele wedstrijden volledig focus en de buit is binnen drie keer winst in vijf wedstrijden moet zeker kunnen. En alle respect voor het studententeam van Antobarbari die met Joe Thomas RBC een hak wilde zetten, maar voor hen is het ook nog maar de vraag of ze deze tik nog te boven komen in een wedstrijd waar ze de achterstand op RBC van zes naar drie punten zagen teruglopen en toen weer naar zes en uiteindelijk met negenpunten verschil in de laatste minuut het deksel op de neus kregen  Dus ook zij kunnen nog punten verspelen in de komende vijf wedstrijden.

 

Mats

2023-03-27 19:08:47

Ook complimenten voor de mannen welke weer een prachtig spandoek hebben gemaakt !! 

Ad P

2023-03-27 19:26:41

Heerlijke dag voor onze mooie club.

Dank aan echt iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Spelers, staf, vrijwilligers, supporters en zelfs de tegenstander die zich een waardig opponent toonde en een goede verliezer. Want het is zuur om zo het deksel op de neus te krijgen. Toffe tegenstander.