Interviews
Meest recente interviews

RBC zet grote stap naar kampioenschap na zinderend slot

Gepost door:Dennis // 2023-03-26 21:04:30 // 2644 keer bekeken

RBC kan de eerste klasse inmiddels ruiken. Daar hoeft het de verrekijker niet meer voor te pakken. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings maakte het wel héél erg spannend. Tot aan de negentigste minuut keek RBC nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar het was een speler uit de eigen kweek die het startschot gaf voor de overwinning: Assim Said. De kleine rechtsback kopte een voorzet in de verre hoek die de 3-3 opleverde., Niet veel later kwam de ultieme kans om de score naar 4-3 te tillen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, nadat Zé Lucas tegen de vlakte ging. Jay-Jay Meierdres ging achter de bal staan en schoot raak.

In de opstelling van RBC ontbrak Karim Didi vanwege een opgelopen rode prent afgelopen week, daar kwam ook nog Marwin Reuvers bij die een lieblessure opliep gedurende de warming up. Anwar Tarfit was zijn vervanger. De spelers werden groots onthaald in het Atik Stadion, waar een spandoek ten tonele kwam vanuit de VoltaSide waarop een waarzegster was afgebeeld die voorspelde dat RBC naar de eerste klasse zou promoveren. Ondersteund met streamers shooters en fakkels werd de toon van de wedstrijd gezet.

De gemoedstoestand van het massaal naar het Atik Stadion getrokken publiek moest na enkele minuten al getemperd worden, nadat doelman Matthias Deleij de bal bij een genomen hoekschop van Antibarbari los liet. Bosman kon de bal zo inkoppen in het lege doel. Antibarbari werd de laatste weken geroemd om het spel dat ze lieten zien, en dat schoven ze ook niet onder stoelen of banken in het Atik Stadion. Met veel lopende mensen en eenn keer raken werd vooral het middenveld van RBC overlopen. De ploeg uit Rotterdam kreeg ook al snel een kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller schoot over. Meierdres was tussendoor gevaarlijk met een schot dat over ging. Na een klein half uur spelen leken de Oranje Buffels op gelijke hoogte te komen toen Meierdres zijn schot op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten, na een goede aanval via Imran Echambit, Randy Elst.

RBC probeerde door te drukken op zoek naar de gelijkmaker, maar na defensieve missers op het middenveld en achterin tilde Antibarbari met een prachtige aanval de stand naar 0-2. Vlak voor rust kwamen de oranje-witten nog wel terug in de wedstrijd toen Echambit met een verwoestende uithaal met links in de verre hoek de aansluitingstreffer maakte. Daarvoor was Tom de bonte al dichtbij toen hij een afvallende bal volleerde, maar de keeper van de Rotterdammers pakte deze goed. In de tweede helft bracht Pennings meteen Zé Lucas. Het resulteerde in een eerste kopbal van Anass el Gamali na een genomen hoekschop. Vlak daarna viel de gelijkmaker toen De Bonte na een goede actie vanuit de tweede lijn raak schoot. RBC leek de voorsprong te gaan pakken met kansen voor Zé Lucas (over) en Bierkens (zijnet), maar daarna temporiseerde RBC weer. Dat leverde achterin enkele keren balverlies op, waar bij de laatste werd afgestraft met opnieuw een prachtige treffer van Antibarbari. Het spel werd er na die 2-3 niet beter op. Wel ontstond er steeds meer reuring in het stadion en ook de VoltaSide ging zich steeds meer en meer met de wedstrijd bemoeien, waar ook steeds meer mensen naartoe trokken.

In de absolute slotfase viel het kwartje toch nog de goede kant op. Uit een voorzet kopte de dekselse Assim Said - een speler die bij de heroprichting van de club in RBC U13 startte en dit seizoen weer terug thuiskwam - in de verre hoek raak. Het Atik Stadion ontplofte met een orkaan van vreugde. Waar hoofdtrainer na afloop aangaf met een gelijkspel vrede te hebben, daar dachten de spelers anders over. Uit een voorzet werd Zé Lucas naar de grond gewerkt, waarna de leidsman naar de stip wees. Meierdres ging achter de bal staan, en waar in de eerste helft de binnenkant van de paal hem een treffer onthield, daar hielp de binnenkant van de paal in de blessuretijd hem aan de winnende treffer van het duel.

Volta Side
De Volta Side in extase nadat Jay-Jay Meierdres er 4-3 van heeft gemaakt in de blessuretijd.

RBC heeft na de overwinning nu negen punten voorsprong op Antibarbari. De ploeg van Pennings speelt nog vijf duels, met volgende week een uitwedstrijd tegen SC Gastel.

RBC - Antibarbari 4-3 (1-2)