Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest opnieuw twee punten en ziet Antibarbari naderen

Gepost door:Dennis // 2023-03-12 18:36:39 // 2573 keer bekeken

RBC is in een kort tijdsbestek haar riante voorsprong van zeven punten grotendeels verloren. Het gat met nummer twee Antibarbari is nu nog drie punten. De oranje-witten speelden vanmiddag met 1-1 gelijk tegen Cluzona, en dat was het tweede gelijkspel in de laatste drie duels. 

Bij RBC ontbrak vandaag Assim Said, vanwege een schorsing. Hij werd vervangen door Lars Traets. Voor de rest waren het dezelfde spelers als vorige week tegen Victoria'03, waar een grote overwinning werd geboekt (0-7). Net als vorige week was er ook nu een snelle voorsprong. Een voorzet van traets werd binnen gewerkt door Rhomar Boudzra. Na het doelpunt was het vooral een gaatje in de defensie vinden bij Cluzona, die werd maar mondjesmaat gevonden. Jay-Jay Meierdres werd gevaarlijk met een vrije trap die knap door doelman Nicky Lodiers uit de kruising werd getikt. De bezoekers waren na de openingsfase ook gevaarlijk, want een doorgeschoten bal kwam bij een aanvaller van Cluzona. Doelman Matthias Deleij kon redding brengen. Vlak voor rust was Meierdres opnieuw dichtbij een Roosendaalse treffer, maar na een goede pass van Karim Didi vond ook hij de keeper op zijn weg.

In de tweede helft kwam RBC opnieuw goed weg toen Deleij andermaal als winnaar uit de strijd kwam toen een aanvaller van de huidige nummer drie van de competitie op hem af kwam. Doordat het lang 1-0 bleef kwam Cluzona ook steeds meer van haar eigen zestien af, dat zorgde voor meer ruimte bij de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings. Doelpunten leverde dat echter niet op. Meerdere uitgespeelde kansen werden niet verzilverd. Randy Elst, Imran Echambit, Marwin Reuvers en de ingevallern Emile Linkers, Zé Lucas en Anwar Tarfit hadden allen de tweede treffer voor de Oranje Buffels op hun schoen, maar alle inzetten gingen naast of over. Ondertussen moest RBC zelf ook oppassen dat het niet in het mes liep. Na een snelle aanval door het midden kon Deleij redding bieden. het was uiteindelijk de opmaat naar de gelijkmaker. In de blessuretijd werd Deleij via een knal in de kruising verschalkt. In de resterende tijd was Boudzra nog dichtbij de winst, maar ook zijn inzet ging naast. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Linkers met een hamstringblessure. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe ernstig de schade is.

RBC verliest door het gelijkspel tegen Cluzona twee punten in de strijd om het kampioenschap. De oranje-witten hebben nog drie punten voorsprong en ontmoeten volgende week JEKA in Breda. Die week erop staat de kraker op het programma: RBC - Antibarbari.

RBC - Cluzona 1-1 (1-0)
1-0 Boudzra
1-1 Van Eijck

Opstelling RBC: Deleij; Traets, Bierkens, Didi (c), Ewanena; Reuvers, Boudzra, Echambit; Elst (Tarfit), De Bonte (Linkers/Zé Lucas), Meierdres




Reacties

Mats

2023-03-12 18:47:36

Kan amper geloven, wat was de wedstrijd zeg. Slordig en laag tempo. Cluzona was niet best maar als je zelf kansen niet afmaakt dan gebeurt dit. Mogen geen fouten meer maken anders gaat het weer zoals voorgaande jaren

Kalsdonk

2023-03-12 18:57:09

In mijn ogen een zeer onterechte en zure uitslag... we moeten nog flink aan de bak want komen nog genoeg lastige wedstrijden aan. Hopelijk verliest antibarbari komende weken punten anders zie ik het somber in...

Willempie

2023-03-12 18:59:06

Een erg slechte wedstrijd van RBC, geen moment echt lekker in de wedstrijd gezeten maar toch nog redelijk wat kansen gekregen, vooral op het laatst. Als je de kansen niet afmaakt dan krijg je het deksel op de neus.

De overtreding van Jay-Jay, wat overigens rood was, was tekenend voor RBC vandaag. Op naar JEKA, dat gaat ook niet makkie worden. 

Diegene die de megafoon meegebracht, laat deze de volgende keer thuis, slik hem in of flikker hem in de Vliet. Meeste van de tijd kwam er ongelofelijk onzin uit. 

RBCdeLuiten

2023-03-12 19:00:57

Rug recht en kop omhoog. Het kan wel eens een serie tegenzitten. Kansen zat gehad, wat genoeg zegt. Als dat niet het geval is, is het veel zorgelijker

Jeroen

2023-03-12 19:11:53

Inderdaad rbcdeluiten. Laat we niet dramatisch doen. Ziet er goed uit en let maar op, rbc gaat Antibarbari pakken. Wordt wel een beetje moe dat er steeds aan voorgaande jaren wordt gerefereerd. Staat een ander team en andere trainer. Als we het maar vaak genoeg hebben over voorgaande jaren hebben, dan gaat het vanzelf leven en zadelen we het team alleen maar meer op met negatieve zaken. Laten we ook als supporters achter de ploeg staan. Ze zijn gewoon de beste in deze klasse en dat gaan ze bewijzen. Antibarbari gaat echt niet alles winnen hoor. 

Thom_RBC

2023-03-12 19:23:02

Het was geen beste wedstrijd en het zat ook allemaal net niet mee. Zonde van het puntverlies, maar ook dit soort wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen. Knap dat Antibarbari maar blijft winnen, belooft een mooie kraker te worden over twee weken. Vooral niet paniekeren, ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie de kwaliteiten en ervaring heeft om dit seizoen als nummer 1 af te sluiten. Even balen, maar daarna moeten we weer door. Forza RBC! 

Rbchogerop

2023-03-12 19:43:52

Uithuilen en weer doorgaan. Komende wedstrijden volle bak er tegen aan klappen. Teleurstelling  is bij iedereen groot. Ik blijf vertrouwen hebben in de jongens. Kom op mannen. Make us proud. 

Zuidzijde

2023-03-12 19:47:17

Elk jaar hetzelfde. Voorsprong in de eerste helft van de competitie.en af laten weten in de tweede  helft.  

Mogelijk is dit een reactie van de teleursting . Maar toch is dit een duidelijk teken aan de wand.

Adje

2023-03-12 19:47:19

Terechte uitslag en ben maar blij dat die goal ver in blessuretijd viel anders  had ik het nog moeten zien. We moeten gewoon eerlijk zijn, Beek Vooruit was niet best, maar vandaag  was het vertoonde spel koploper onwaardig en dan zijn al die gemiste kansen niet meer dan ' n logisch gevolg van hetgeen op de mat werd gelegd. Blijkbaar  gaat onbewust de druk die het team zichzelf heeft opgelegd toch meespelen anders kan ik dit moeilijk verklaren.

 

Zuidzijde

2023-03-12 20:17:31

Dit is uiting van een grote teleurstelling maar toch moet men maatregelen nemen . Dit is geen incident. Het sterre team werkt als een rode lap op de stieren

VakkieZG

2023-03-12 20:29:02

Misschien moeten we de social media bericht voor de wedstrijd ook maar iets minderen. De tegenstander komen nu nog gemotiveerder richting ons

Zuidzijde

2023-03-12 20:34:48

Niet te hoog van de toren blazen .Eerst waar maken  dan juichen

Kalsdonk

2023-03-12 20:42:14

We moeten het nou ook weer niet te veel gaan uit vergoten... als ze voorin scherp waren geweest win je gewoon met 4-1. Volgende 2 wedstrijden winnen en je staat er gewoon weer zeer goed voor. Ook antibarbari krijgt nog moeilijke potten.

Zuidzijde

2023-03-12 20:46:44

Ik hoop dat je gelijk krijgt maar heb nu grote twijfels.

 

Adje

2023-03-12 21:10:19

@Kalsdonk, Ook RBC krijgt nog moeilijke potten. Antibarbari is ook nu nog steeds ongeslagen, wordt bijna door iedere tegenstander geroemd om hun spel. Reken je niet te snel rijk want dan kan je straks bedrogen uitkomen.

Nu zaak om de draad weer zien op te pakken anders sta je straks weer met lege handen zoals zovaak de lastste jaren. We zijn er nog lang niet dus realistisch blijven.

Adje

2023-03-12 21:18:08

Daarbij hun kunnen dit ook allemaal lezen en om sterds die club weg te zetten als 'n tussenstap naar 'n kampioenschap, is extra kolen op het vuur zetten waardoor ze met het mes tussen de tanden zullen aantreden over 2 weken. Niet echt slim om dat steeds te roepen dacht dat we inmiddels wel slimmer waren geworden na al die jaren

Kalsdonk

2023-03-12 21:24:00

Tuurlijk krijgt RBC nog moeilijke potten vandaar dat ik "ook" zeg. Voor RBC is elke pot moeilijk aangezien iedereen van RBC wilt winnen dat zie je alleen al aan de inzet en het juichen van de supporters van de tegenstander.

Roosendaalkenner

2023-03-12 23:13:17

Toch wel leuk dat er een fanatieke groep supporters tussen zat vandaag, is ook weer lang geleden natuurlijk. Ik hoorde dat ze groep van ZVV Kroeven is. Een zaalvoetbalclub in Roosendaal die op het punt staat naar de Eredivisie te verkassen. Is alleen maar beter voor de clubs als dergelijke clubs de handen ineen slaan?

al met al zonde vandaag, maar ik zou mezelf niet te druk maken als je ziet dat Rbc op een slechte dag zoveel kansen produceerd. Het komt goed mede rbc'ers ????????

Kalsdonk

2023-03-13 07:16:33

Dit was inderdaad een groep van zvv kroeven gaande weg de wedstrijd kwamen er steeds meer vanuit hun ik denk dat er in totaal zo 20 tot 25 man was. Vanuit rbc waren we ook met +/- 20 man want er was een jeugdelftal aangesloten. De sfeeractie van gisteren was het startsein van een nieuwe sfeergroep hopelijk gaan we nu verder groeien en leren we die jongens van zvv kroeven wat RBC liedjes 

Ad P

2023-03-13 17:43:39

Grote kansen laten liggen. Dan roep je het over jezelf af.

Ik was dit keer, net als bij Beek Vooruit, niet blij met de wisselkeuzes.

De komende drie wedstrijden gaat het seizoen in een beslissende plooi. Kom op RBC!

Tof dat er gebouwd wordt aan een nieuwe generatie fanatieke fans. Geef ze een tijdje en laat die Roosendaalse instelling om het direct af te kraken eens achterwege. Dan groeit het wellicht uit tot iets moois.

Willempie

2023-03-13 18:12:27

Wissels waren in mijn ogen logisch. De Bonte kon helaas geen potten breken, dus Linkers logische vervanger.

Elst geblesseerd. Tarfit erin. Redelijk logisch aangezien Ze Lucas er vorige week ook weer eens niet was dus heeft Tarfit een streepje voor. Zo werkt dat.

Dat Ze Lucas uiteindelijk ook nog erin komt voor de geblesseerde Linkers, lijkt mij ook weer logisch. Wie anders? Weet niet of El Gamali voorin potten had kunnen breken. Linkers voelde overigens in de rust al meermaals aan de hamstring, dus het zat toen al niet goed, hij jad beter kunnen zeggen, het voelt niet goed en ik speel niet.

Aangezien er al 3 wisselmomenten na de rust hadden plaatsgevonden kon er daarna niet meer gewisseld worden. Voor diegenen die de spelregels niet kennen!

Deze reactie is aangepast door een moderator
Willempie

2023-03-13 18:30:52
Deze reactie is verwijderd door een moderator
EricK

2023-03-13 19:44:27

Mensen, kleine toelichting bij de sfeeractie. Wil er geen gewoonte van maken alles hier te becommentarieren want verantwoording over bestuurlijke keuzes leg je af op de ledenvergaderingen, maar ik denk wel dat het goed is hier alvast een paar dingen uit te klaren.

De sfeeractie in combinatie met de social media-campagne is een initiatief van een aantal supporters, en ondersteund door de club. We zijn superblij dat er jongens zijn die zich op deze manier inspannen, want het voegt iets extra's toe aan de wedstrijddag en geeft extra sfeer.

Het initiatief past perfect in onze doelstelling om weer meer mensen naar het stadion te trekken, ook de gasten die vroeger voor de sfeer zorgden etc. Daarom hebben we ons er ook achter geschaard en ons ervoor ingespannen. Het was wat ons betreft een soort test, om te kijken hoe die dingen werken, wat we ervan kunnen leren, etc.

In de communicatie zijn we steeds bescheiden gebleven en hebben we zeer bewust nergens verwezen naar 'eerste klasse', 'promotie' oid. Het is heel simpel: we moeten alles van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, bescheiden blijven en hard werken, nergens op vooruit lopen en bovenal respectvol naar de tegenstanders blijven, zoals de wedstrijd overigens ook uitwees. 

De boodschap was steeds: kom naar het stadion, kom ons steunen. Dat is een oprechte boodschap die objectief gezien niet op weerstand kan stuiten bij tegenstanders. Dus: ja, we hebben een hoop aandacht proberen te vragen voor de wedstrijd, maar nee, we hebben nergens 'hoog van de toren' geblazen.

Dan over de sfeeractie van zondag zelf: ik vond het gaaf om te zien dat er reuring was bij de opkomst, en de actie gaf zeker extra sfeer. Er zijn ook dingen die niet goed gingen: er belandde iets over het veld, en er werden dingen geroepen die niet te verdedigen zijn. Dat gaat ook ter sprake komen bij de evaluatie, dit zijn schoonheidsfoutjes die er wel uit moeten. Daar is overigens iedereen het over eens.

Conclusie: het is mooi dat het initiatief genomen is, we hebben het enthousiast ondersteund, we gaan door op de ingeslagen weg, maar we hebben ook oog voor de dingen die niet goed zijn gegaan. Bovenal ben ik erg blij met gasten als Marciano, die zich voor dit soort dingen inspannen!

Puur op persoonlijke titel, maar ik denk dat het ook geweldig voor de sfeer zou zijn als de mensen die voor de kantine blijven staan ook het vak op gaan achter de goal. Ik zou graag eens met wat mensen praten, om te kijken wat daarvoor nodig is. 

Dan tot slot: iedereen baalt van de late gelijkmaker gister, we willen allemaal hogerop, maar laten we proberen niet te veel op de man te spelen. Als er persoonlijke verwijten gemaakt moeten worden, doe dat dan 1 op 1, of onder eigen naam. Anoniem mensen afkraken is geen opmaat tot een goed gesprek, en uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, namelijk dat het goed gaat met RBC. 

Hup RBC 

Roosendaalkenner

2023-03-14 15:47:28

Dat heb je heel mooi verwoord @EricK. Het punt is wel dat deze supportersgroep helaas niet van Rbc zelf afkomstig is. Ik heb hun vertegenwoordiger (van ZVV Kroeven ) gesproken en en hun achterban telt al snel 600 man. Als je dat bij RBC erbij kan krijgen heb je 600 fanatieke fans erbij. RBC moet zich wat meer verenigen en ik vind dat Marciano dat top doet, maar het blijft dan ook bij Marcio... Hoorde dat via hem de supporters van Kroeven zich afgelopen zondag hebben gemeld. Maar dat waren maar 30 man en die zijn slechts 5% van wat er daadwerkelijk is ( de binding...). Terugkomend op het feit dat rbc zich meer mag verenigen..

Roosendaalkenner

2023-03-14 15:47:29

Dat heb je heel mooi verwoord @EricK. Het punt is wel dat deze supportersgroep helaas niet van Rbc zelf afkomstig is. Ik heb hun vertegenwoordiger (van ZVV Kroeven ) gesproken en en hun achterban telt al snel 600 man. Als je dat bij RBC erbij kan krijgen heb je 600 fanatieke fans erbij. RBC moet zich wat meer verenigen en ik vind dat Marciano dat top doet, maar het blijft dan ook bij Marcio... Hoorde dat via hem de supporters van Kroeven zich afgelopen zondag hebben gemeld. Maar dat waren maar 30 man en die zijn slechts 5% van wat er daadwerkelijk is ( de binding...). Terugkomend op het feit dat rbc zich meer mag verenigen..

Kalsdonk

2023-03-14 17:30:59

Ook bij zvv kroeven zaten er niet de eerste wedstrijd meteen 400 man. Zoiets moet groeien, de jongens van kroeven gaven aan dat ze tegen Antibarbari weer zouden komen en dit keer met meer. Het is ze dus goed bevallen en dat is in iedergeval positief, het begin is dus gemaakt. Ook op social media zijn er video's van de actie rond gegaan waarop jongeren reageren er de volgende wedstrijd bij te willen zijn

Rbcsupport

2023-03-14 18:32:12

For R.B.C, the Voltaside!
And we will sing, we sing it al the time!

EricK

2023-03-14 18:43:33

Roosendaalkenner, ik ben het denk ik wel met je eens hoor. Uiteindelijk is het doel dat we weer zo veel mogelijk mensen aan RBC willen binden. Iedereen is wat dat betreft welkom: de jongens van vroeger, de mensen die nu verspreid over het stadion zitten/staan, maar ook jongens die we eerder niet zagen bij RBC. Het initiatief van Marciano is dus goed, ik juich het toe, maar we kunnen niet alleen naar Marciano kijken. Tegelijk: dingen kosten tijd, om zoiets weer aan te zwengelen heb je gewoon een langere periode nodig. 

Roosendaalkenner

2023-03-15 09:06:04

@Kalsdonk , nee dat klopt in het begin zaten er zeker niet zoveel man op de tribune daar. Maar het ding daar is dat de mensen die komen ook gelijk alles voor de club zouden doen. Bij Rbc heb ik meer t gevoel dat er mensen tussen zitten die gewoon komen kijken om n wedstrijdje mee te pakken. Bij Kroeven is het zo dat ze met uitwedstrijden circa 150 man meenemen, en dat met "zaalvoetbal". 

Roosendaalkenner

2023-03-15 09:12:12

@EricK , nee ik ben het ook volledig met je eens. Ik hoop gewoon dat op termijn de stadion tenminste halfvol gevuld is. Mijn absolute droom is gewoon dat Roosendaal 2 profclubs kan leveren. Rbc heeft de potentie, daarnaast heb je dan een zaalclub dat prof kan gaan draaien. Die zullen na dit seizoen Eredivisie spelen. Dan nog alleen RBC te gaan!

Misschien leuk voor de leden om bij Zvv Kroeven te komen kijken? Spelen 15 maart een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap tegen nummer 4 Veenendaal die afgelopen weekend de nummer 2 heeft verslagen. Wedstrijd is aankomende vrijdag om 21:00 In De Roos. Commandobaan 6