Traets en Deleij vertrekken na dit seizoen bij RBC

Gepost door:Dennis // 2023-02-23 07:18:44 // 1543 keer bekeken

Doelman Matthias Deleij en verdediger Lars Traets gaan RBC aan het eind van dit seizoen verlaten, zo meldt RBCvoetbal.nl. Deleij gaat komend seizoen het doel verdedigen van sv DOSKO en Traets vertrekt naar SC Gastel.

Deleij is momenteel aan zijn vierde seizoen in Roosendaal bezig en wist daarmee eenmaal te promoveren. Een kampioenschap staat nog niet op zijn palmares. "Maar reken maar dat ik dit seizoen wil vertrekken met een kampioenschap om RBC naar de Eerste Klasse te brengen", aldus de doelman. "Ik heb hier namelijk vier hele mooie jaren gehad en ben er trots op dat ik mee heb mogen bouwen aan de promotie naar de Tweede Klasse."

Traets kiest voor een terugkeer naar Gastel. De nu 23-jarige verdediger wist een plek in de selectie te bemachtigen via RBC O23. Dit seizoen zit hij vast bij de selectie, maar moest het tot nu toe doen met een basisplaats en vier invalbeurten. "RBC heeft een hoge ambitie en is dit seizoen enorm gegroeid in zijn ontwikkelingen. Ik heb met geweldige spelers mogen spelen die in het buitenland of bij een BVO op topniveau hebben gespeeld. Volgend seizoen ga ik terug naar SC Gastel en ik ga ik in het tweede elftal spelen omdat ik mij wil focussen op mijn laatste studiejaar." Traets hoopt dan de opleiding tot basisschoolleerkracht af te ronden. Hij blijft wel bij RBC als jeugdtrainer. Dit seizoen traint hij de JO14.




Reacties

Willempie

2023-02-23 07:48:21

Ontzettend jammer dat Deleij vertrekt. Eerst stapt in januari vaders 'plots' op als voorzitter (voor de buitenwereld dan) en nu vertrekt zoonlief naar een club waar het allerminst zeker is dat ze in de 1ste klasse blijven.

Vreemd, je zou bijna denken dat er meer speelt/heeft gespeeld.

Kalsdonk

2023-02-23 09:13:21

Vreemde keuze van Deleij in mijn ogen. Wellicht heeft het te maken met de stap van zijn vader maar ik denk dat het vooral met de aankomende concurrentiestrijd te maken heeft. Het spreekt in iedergeval niet van ambitie dat je een stap omlaag maakt (ook al speelt dosko momenteel een klasse hoger is het met alle respect een stap omlaag).

Er moet nu in iedergeval wel een nieuwe keeper worden aangetrokken tenzij Owen wel blijft. Verder is er nog een extra centrale verdediger nodig, een middenvelder, een buitenspeler en misschien door de blessure gevoeligheid van Lucas nog een extra spits 

Willempie

2023-02-23 11:08:13

Eens Kalsdonk.

Keeper (?)

Rechtsback (Said?)

Centrale verdediger (?)

Middenvelders (Reuvers? en Echambit? 

Aanvaller (Linkers?)

Kalsdonk

2023-02-23 11:25:41

Keeper: roy, owen en ??

Verdediging: mitchel, said, perry, karim, anass, jordi en cv

Middenveld: rhomar, marvin, sander, jens, randy en cm 

Aanval: moustafa, lucas, jayjay, tom, imran, spits en buitenspeler

Ik hoop dat de selectie er zo uit gaat zien. Sander kan op meerdere posities uit de voeten dus ik verwacht daarmee dat hij ook op een back positie uit de voeten kan. Als marvin, said, imran en anwar blijven hebben we nog een cv, cm, sp en buitenspeler nodig om alle posities minimaal dubbel bezet te hebben. Eventueel kan je deze posities opvullen met jeugdspelers aangezien de backups die we hebben al vrij sterk zijn.

Adje

2023-02-23 15:08:11

Op het moment dat pa vertrok als voorzitter, zomaar ineens om meer vrije tijd door te brengen in Malaga...beetje raar halverwege het seizoen, had ik er 'n hard hoofd in of zoonlief zou bliven. Nou zie hier, mijn vermoeden wordt bij deze bevestigd. Vraag me af of DOSKO nou wel zo'n verbetering is, het zal mij verder een zorg zijn, we moeten ons vasthouden aan die jongens die hier wel volgend seizoen spelen, en voor de vertrekkers, toedeloe.

Kalsdonk

2023-02-23 17:01:51

Misschien te hoog gegrepen maar zou Jelte Pal geen leuke aanwinst zijn? Komt er dit seizoen niet aan te pas bij willemii en is volgend siezoen te oud voor de o21. 

Willempie

2023-02-23 17:18:29

Dat zou wel een aanwinst zijn lijkt me. Houdt nu de bank warm bij het eerste.

Augustine Loof als centrale verdediger zou ook een versterking zijn. Volgens mij hebben ze daar vorig seizoen al wel eens mee gesproken.

Dennis

2023-02-23 17:46:09

Daar hebben ze vorig jaar mee gesproken, maar door de komst van Emile Linkers en Assim Said hebben ze afgezien van de komst van deze speler. Maar we weten inmiddels dat RBC ook na 15 juni nog kans ziet om spelers toe te voegen en dat de selectie op de 15de niet rond hoeft te zijn.

RBCdeLuiten

2023-02-23 19:05:07

Spijtig dat Matthias vertrekt. Altijd heel degelijk gekeept en volgens mij een op en top teamplayer.

Jan Konings

2023-02-23 20:00:39

Jammer dat hij gaat. Een prima keeper. Toch snap ik zijn beweegredenen ook (en die van zijn pa). De verschillen in "waardering" binnen de selectie zijn wel erg groot geworden. Dit is de toekomst niet meer houdbaar lijkt me. We zijn een amateurclub! Geen Ajax of Man. United. Vraag nog maar eens goed na bij de vertrekkers, zodat we er van kunnen leren. De komende jaren voorzie ik nog meer die komen en vertrekken en zolang we niet investeren in onze jeugd gaat dat heel lang duren (maar dit zal wel te kritisch zijn hier)

Kalsdonk

2023-02-23 20:35:35

Ik weet niet waar Loof woont maar ik zou persoonlijk wel spelers uit de regio aantrekken. Pal komt bijvoorbeeld uit eigen jeugd en uit Roosendaal. 

@jan konings: tot nu toe vertrekt er 1 speler dus met de waardering zit het wel goed. Lars gaat namelijk naar een lager elftal i.v.m. zijn studie dus die tel ik niet mee. 

RBCdeLuiten

2023-02-23 21:21:06

Jan Konings: Daar wordt serieus goed op gelet, dus pertinent niet waar hoor. Spelers vertrekken om hele andere redenen. Hoeveel zijn er die komend jaar vertrekken? Ze blijven zo goed als allemaal......

Kalsdonk

2023-02-25 23:00:10

Jochem van den biggelaar nog een interessante speler om in de gaten te houden. Komt uit Roosendaal, jeugd doorlopen bij nac en sinds 2018 al actief voor smitshoek (4e divisie) en speelt vrijwel elke wedstrijd 90 minuten.

Jan Konings

2023-02-26 12:54:07

Als we steeds op zoek blijven naar dit soort spelers kunnen we onze jeugdafdeling beter nu, per direct, stopzetten. Het niveau is al veel te laag, maar zal door dergelijke ambities almaar verder afzakken. Als je die kinderen niks kunt bieden lopen ze ontevredsn weg. Daar gaat onze naam door naar de klote

Rbcsupport

2023-02-26 18:47:13

Als ik RBC was zou ik gewoon een nieuw elftal beginnen zoiets als dat van dat zondag team van Halsteren.
Laat de jeugdspelers die in aanmerking komen voor het eerste op zaterdag onder RBC 1 spelen.
Er moet genoeg ambititie/sponsoren zijn om zo'n hoofdklasse team te creeren.

Had Vlissingen ook nog een paar jaar geleden een zondag 1 en zaterdag 1 elftal?

Rbcsupport

2023-02-26 19:01:37

Zou dat mogelijk zijn?
Dan kan het stadion wat meer gevuld worden.
Dan komen misschien van Alliance en vanuit Roosendaal(rkvv) ook mensen kijken.
Misschien mensen uit Wouw,Wouwse plantage Zeeland?

Willempie

2023-02-26 19:38:00

@RBCsupport: dat is niet mogelijk binnen dezelfde vereniging.

"Vanaf het seizoen 2023/’24 is het voor verenigingen die met één standaardteam in de competitie uitkomen, niet meer mogelijk om daarnaast een nieuw standaardteam op de andere speeldag in te schrijven"

Lees zojuist de nieuwsbrief dat er een 4-tal vertrekken. Ben benieuwd wie de anderen zijn.

Kalsdonk

2023-02-26 21:28:37

Er is een o23 daarin mogen spelers spelen tot 23 jaar. Mocht je op deze leeftijd nog geen aanspraak maken op het eerste elftal is de kans groot dat je het niet gaat halen en is het beter om over te stappen naar een andere club. Hoe hoger de club komt te spelen hoe hoger het animo zal zijn van kwalitatieve jeugdspelers. Hoe hoger het niveau van de jeugdopleiding hoe meer spelers er zullen doorstromen. Het gebeurt bij geen enkele club dat alle jeugdspelers doorstromen naar het eerste elftal dus ik zie het probleem eigenlijk niet.