Zondag beter beeldmateriaal beschikbaar & delen van data

Gepost door:Dennis // 2023-02-04 08:25:54 // 577 keer bekeken

Aanstaande zondag hervat RBC de competitie met een thuisduel tegen Rood Wit W. Sinds april 2022 worden alle wedstrijden ook gefilmd, waar later een samenvatting van wordt gemaakt die terug te kijken is op het RBCFans/Supportersvereniging Youtube kanaal

Tijdens de winterstop is er geïnvesteerd in een camera die standaard in 4K filmt en makkelijk in- en uit kan zoomen, ook op grote afstand. Hiermee kunnen visueel nog betere samenvattingen gemaakt worden. Sinds de start van het Youtube-kanaal heeft het aantal weergaves een vlucht genomen. Inmiddels is er al meer dan 800 uur kijktijd gespendeerd en zijn er 130 abonnees. Heb je dat nog niet gedaan? Abonneer je dan, zodat je niets mist en ons helpt om deze content te blijven maken via: RBC Fans Youtube-kanaal

Dat RBC goed bekeken wordt op Youtube is terug te zien in het aantal vertoningen. Het aantal vertoningen geeft aan hoe vaak Youtube zelf een video van het RBCFans-kanaal toont aan mensen die op Youtube aan het surfen zijn.
 

Aantal vertoningen RBCFans Youtube

Hierboven zie je het aantal vertoningen. Dit zijn er inmiddels bijna 500.000, duidelijk te zien is de trend naar aanleiding van het frequent - elke week - uploaden van video's. Ook door Youtube wordt content van het kanaal als steeds waardevoller aangegeven. 

Het aantal vertoningen betekent niet dat een Youtube-bezoeker ook daadwerkelijk de video heeft bekeken. Dat zijn het aantal weergaves, dit zijn het aantal bezoekers dat daadwerkelijk minimaal een stukje van een video heeft gezien. 
 

Aantal weergaves RBCFans.nl

Het aantal weergaves komt tot nu toe uit op 30.603. De zogenoemde CTR (Click Through Rate) is daarmee 7,1%. Dat is gemiddeld, al zit het wel aan de goede kant. Gemiddeld zitten Youtube-kanalen tussen de 2% en 10%. Goede kanalen zitten boven de 10% en sommige zelfs op 20%, maar de weg naar boven is ingezet!

 

Leeftijd RBCFans Youtube-kanaal

Met het Youtube-kanaal bereiken we volgens de Youtube-data vooral jong volwassenen. De jongeren in de leeftijd 13-17 jaar worden vrijwel niet bereikt, daar is nog een wereld te winnen.

Een driekwart jaar is het Youtube-kanaal nu echt actief. Het aantal weergaves neemt steeds meer toe en we verwachten dit jaar nog mimimaal eenmaal viral te gaan. Hieronder de top tien van het laatste jaar. Dit zijn geen vastgeketende cijfers. Het aantal weergaves loopt gewoon door. Het kan best zijn dat de samenvatting van de stadsderby tegen Roosendaal - nu op weg naar 2700 weergaves - over een half jaar al over de 3000 zit. 
 

Cijfers youtube-kanaal RBCFans

De verwachting is voor de rest van het seizoen 2023 dat het aantal kijkers per video gaat stijgen naar minimaal 1000 weergaves, terwijl aan het begin van het seizoen begonnen werd met ongeveer 300 gemiddeld aantal weergaves per video; RBC is hot, die conclusie kan wel getrokken worden.

Vanaf zondag zijn de Youtube-samenvattingen van de competitie weer terug te zien op het kanaal. 
Reacties

Willempie

2023-02-04 08:47:38

Complimenten en diepe buiging voor wat jullie allemaal hiervoor doen. 

RBCdeLuiten

2023-02-04 10:19:04

Mooi om te zien!

Ouwegetrouwe

2023-02-04 16:28:02

Heel verhelderend is dr leeftijdcategorie. Daar zit toekomst in als stadionbezoekers.de oudere hebben al heel lang oranjebloed. De jongere hebben dat minder en een beetje van de bvo prriode meegemaakt. Deze cijfers tonen aan dat rbc wel een achterban heeft die niet alleen onder de oudere generatie zit. Klasse dennis en bewondering voor het vele werk dat je belangeloos verzet voor de club