RBC begint morgen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft

Gepost door:Dennis // 2023-01-13 16:42:41 // 496 keer bekeken

RBC speelt morgen haar eerste onofficiële wedstrijd van het jaar 2023. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings komt dan in actie tegen zaterdag eersteklasser Terneuzense Boys. In West 1B bezet de ploeg uit Terneuzen de tiende stek.

RBC eindigde jaargang 2022 ietwat jammerlijk na het 3-1 verlies op bezoek bij Unitas'30. Na een 2-0 achterstand voor de rust wist het in de tweede helft een legio kansen niet te verzilveren. Een prachtige rake treffer van Randy Elst met het hoofd na een eveneens prachtige lange crossball van Karim Didi bracht de spanning vlak voor tijd nog terug in de wedstrijd. Maar een grote kans van RBC daar vlak was niet besteed aan de oranje-witten. In de blessuretijd wist de club uit de Vierde Divisie alsnog de genadeslag uit te delen. Daarmee is de ploeg van Pennings uit het bekertoernooi en kan de focus vol op de competitie, waar RBC momenteel een voorsprong heeft van zeven punten ten opzichte van de naaste achtervolgers Antibarbari en VFC, die de eerste wedstrijd na de winterstop ook tegen elkaar in actie komen.

Nog even nagenieten van de laatste goal van RBC in 2022. En uiteraard met de 'hoppa-' schreeuw. Daar kan de ploeg inmiddels niet meer zonder na een goal van RBC.

Voor de winterstop had Pennings te maken met enkele blessures, waaronder Zé Lucas en Emile Linkers. Die eerste had al wel meegetraind met de groep. Wat is de status van de blessurelijst? "Mitchell Schilperoord en Emile Linkers zijn morgen nog afwezig vanwege blessures, alhoewel hun terugkeer al wel steeds meer in beeld komt. Flinn Assenberg is afwezig vanwege vakantie. De rest is in feite inzetbaar. Ik ga er vanuit dat iedereen er weer zin in heeft. Een wedstrijd is altijd leuker dan een training," zo liet Pennings weten.

 

RBC en Terneuzense Boys komen morgenavond in actie in het Atik Stadion. Het duel start om 19:00 uur. 




Reacties

Kalsdonk

2023-01-13 18:28:46

Kan er helaas niet bij zijn... Hopelijk weten ze snel weer in het ritme te komen en trekken ze de lijn van de eerste seizoenshelft door! Dan kan RBC zowel op sportief als organisatorische de volgende stap gaan zetten omdat divisie voetbal dan binnen handbereik is

RBCdeLuiten

2023-01-14 21:12:37

Mooie 4-1 overwinning met diverse wissels!