Klippel komend seizoen hoofdcoach RBC

Gepost door:Dennis // 2022-12-20 20:00:20 // 2115 keer bekeken

Mark Klippel wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RBC, dat meldt RBCvoetbal.ni. Klippel is op dit moment aan zijn derde seizoen bezig als trainer bij stadgenoot Roosendaal.

De geboren Kalsdonker begon uiteraard met voetballen op De Luiten bij RBC. Vanwege een verhuizing speelde hij even voor BSC, maar op 13-jarige leeftijd keerde hij terug in het oranje-wit. Bij RBC doorliep hij de gehele voetbalopleiding en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het 1e elftal onder trainer Cor Pot in het seizoen 1989-1990. Zijn echte doorbraak bleef echter uit en daarom verkaste Klippel naar hoofdklasser Halsteren. Daarna speelde hij nog zes seizoenen in de Hoofdklasse bij SHO.

Bij SHO begon hij als jeugdtrainer en na twee jaar haalde Rob Meppelink hem naar RBC waar hij trainer werd van de B1. In 2009 werd Klippel hoofdtrainer van Cluzona en bracht de Wouwse club van de Vijfde naar de Tweede Klasse. Na vijf jaar vertrok hij naar tweedeklasser Madese Boys. Ook daar was hij vijf jaar in dienst en bereikte de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse. Vanwege zijn opleiding UEFA-A werd hij een jaartje assistent trainer bij Halsteren. In 2020 werd hij hoofdtrainer bij Roosendaal.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is enthousiast over de komst van Mark Klippel: "Mark heeft een duidelijke visie over voetbal en waar hij met RBC naar toe wil. Hij heeft veel ervaring als trainer en een RBC-verleden. Daarnaast onderschrijft hij onze ambities. Allemaal ingrediënten die mij hebben doen besluiten het bestuur te adviseren met Mark in zee te gaan."

Ook Mark Klippel heeft een goed gevoel over zijn komst naar RBC: "Er staat een goed fundament bij RBC qua organisatie en sponsoring. De selectie is uitstekend, daar kan de club mee vooruit. Belangrijk vind ik dat RBC hogerop wil, die ambitie heb ik ook. Het functioneren binnen een prestatiecultuur vind ik  belangrijk, waarbij er op een zorgvuldige manier gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de spelersgroep. Ik ben iemand die graag een aantal jaar bij een club wil werken en die intentie hebben RBC en ik ook uitgesproken." 

Klippel wordt de opvolger van Ruud Pennings. De 61-jarige oefenmeester had intern al eerder aangegeven te willen stoppen als veldtrainer. De komende maand gaat het bestuur met hem op zoek naar een andere functie binnen RBC. Beide partijen willen graag met elkaar door.




Reacties

Kalsdonk

2022-12-20 21:11:17

Ik wist niet dat hij een verleden had bij RBC, leuke toevoeging! Als je 1 ding uit zijn cv kan opmaken is het dat hij erg lang aan blijft bij de clubs waar hij zit. Dat is wel een belangrijk aspect voor een lange termijn visie. Hopelijk heeft Klippel de juist aantrekkingskracht om volgend seizoen de benodigde versterkingen binnen te halen

Adje

2022-12-20 22:18:33

Ik ken de goeie man niet, dus alle credits naar de nieuwe trainer, ik had bij de wedstrijd tegen VFC 'n andere naam gehoord, vind het persoonlijk jammer dat die persoon het niet geworden is, ik had daar naar een heel positief gevoel bij maar helaas, je mag niet alles geloven van wat je zoal hoort, ook al komt het heel betrouwbaar over  :'(

We gaan het zien volgend seizoen.

Zuidzijde

2022-12-20 23:26:12

Hoe functioneerd Klippel bij Roosendaal en waarom verlaat hij de club??

Rbchogerop

2022-12-21 05:45:31

@zuidzijde. Klippel wil hoger op. Dat is de reden dat hij Roosendaal vertrekt. En als ik hem zie coachen is het een rustige man die de poppetjes op de juiste plaats zet. Doet het goed met een jonge selectie. Daar tegenover staat wel dat hij geen ervaring heeft als hoofdtrainer op een hoger niveau. Hij heeft ambities dus ik heb er een goed geloof in. Koos had wel ervaring op hoog niveau maar of dat het nu was.......     

Rbchogerop

2022-12-21 05:49:22

@Adje daar zijn ze ook mee bezig geweest maar daar zijn ze niet uit gekomen en heeft hij bij getekend bij zijn huidige club. Hoop nog steeds dat jij in de toekomst nog eens komt.

Willempie

2022-12-21 10:09:39

Welkom bij RBC en heel veel suc6 toegewenst

Hopelijk blijft de huidige selectie grotendeels in tact. Er vanuitgaande dat RBC de promotie kan bewerkstelligen. De 1e klasse zal volgend jaar naar verwachting behoorlijk sterker zijn dan zit jaar vanwege het gemengd indelen (zaterdag/zondag)

Willempie

2022-12-21 10:39:51

Stopt Karim Didi als hoofd VA of.....?? Er was toch een 4-jarig contract?

" Onze hoofd VA Karim Didi zal dit seizoen afmaken en voor komend seizoen zal er naar een nieuwe hoofd VA worden gezocht"

Adje

2022-12-21 11:14:54

I@RBChogerop, duidelijk antwoord. Ik hoop ook dat we deze trainer ooit eens hier krijgen, kan de club alleen maar   verder doorgroeien gezien zijn staat van dienst elders.

Maar goed we gaan het nu doen met Klippel en die moeten we ook het volste vertrouwen geven. Ervaring of niet op hoger niveau, vind ik zo'n vaag begrip, het gaat erom hoe hij zijn visie op de spelers kan overbrengen daar valt meestal het beste resultaat te behalen.

Kalsdonk

2022-12-21 11:31:59

@adje/rbchogerop over welke trainer hebben jullie het? Ben wel nieuwsgierig geworden.

Timm_91

2022-12-21 12:22:38

Grappig dat ik het gisteren al zei, en dat het nu officieel is geworden haha. Nog een scout nodig toevallig? :-P Klippel is een integere man, die volgensmij altijd netjes is geweest bij iedere club waar hij heeft gezeten. Ook heeft hij bij iedere club gewoon gepresteerd naar behoren. Toch ben je als trainer wel degelijk afhankelijk van je materiaal en eventueel een jeugdaanvoer. Hij staat er zeker om bekend dit goed te kunnen managen, dus voor de lange termijn lijkt me dit ansich een uitstekende keuze. Was in het verleden inderdaad al eerder een RBC man, dus qua identiteit en DNA ook een match lijkt mij. De tijd zal het leren, ik wens hem vanaf mijn positie veel succes!

Mr.RBC

2022-12-21 14:11:19

Prima vent Mark Klippel, juiste instelling en hart voor wat hij doet en voor staat. Mooie aanwinst die de lijn omhoog verder vorm kan gaan geven met iedereen om hem heen en uiteraard de selectie van volgend jaar.

Ambities waarmaken nu 

Mr.RBC

2022-12-21 14:12:33

En wat die andere naam betreft, ik zag dat niet zo positief toen ik de naam hoorde als sommige andere hier, maar ach ieder zijn/haar mening natuurlijk Persoonlijk zag ik wel wat haken en ogen, ook naar sommige spelers 

Willempie

2022-12-21 19:01:43

Als het de huidige trainer van Kruisland of Halsteren zo betreft dan ga ik met je mee Mr. RBC

PL

2022-12-22 17:02:56

@Adje : Ben ik goed met mijn gedachten dat je doelt op de B1 periode

Adje

2022-12-22 18:19:16

Dat zou helemaal te gek zijn Pl, maar dat zijn toekomst dromen. Wie weet mocht RBC hoger komen te spelen dat hij misschien een optie voor de toekomst is. Vooralsnog te hoog gegrepen. Maar je hebt het wel over 'n toptrainer onder de trainers.