Karim Didi: “Wij zijn in staat om te stunten”

Gepost door:Dennis // 2022-12-17 08:38:34 // 898 keer bekeken

Aankomend weekend staat Unitas’30 - RBC op het programma. We blikken elke dag terug op dat duel en kijken vooruit naar zondag. Dat doen we zowel vanuit Unitas’30 als RBC. Het is nog één dag tot Unitas’30 - RBC en dan kan er natuurlijk nog maar één speler aan het woord komen: aanvoerder Karim Didi.

RBC moet morgen alle zeilen bijzetten om een goed resultaat te behalen. De Roosendalers spelen normaal twee niveaus lager dan de tegenstander van zondag, wat betekent dat er een aantal tandjes bijgeschakeld moet worden. Dat is ook de mening van Didi: “We zijn zeker in staat om te winnen, maar het is wel een moeilijkere wedstrijd dan tegen Halsteren. Zij zijn goed in vorm, met onder andere een overwinning op Kampong.” RBC mist daarnaast ook wat spelers, maakt dat de situatie ook lastiger? “Ja, dat sowieso maar het is wel de taak aan de andere spelers om het dan te laten zien. We gaan uit van onze eigen kracht en we geven alles.” 

Hoofdtrainer Ruud Pennings gaf aan dat in de wedstrijd tegen Halsteren de eerste vijftien minuten moeilijk waren voor RBC, vanwege het hogere tempo. Dat is zondag niet anders. “We moeten leren van de wedstrijd tegen Halsteren. Wij kunnen tegenstand bieden en we zijn echt in staat om te stunten, maar een topprestatie is wel vereist. Het wordt een zware wedstrijd.”

De kracht van dit RBC is dat de ploeg hard werkt, zowel aanvallend als verdedigend. RBC besliste veel duels in de slotfase, ook de wedstrijd tegen Halsteren. Is dat eveneens de kracht van het elftal, de conditie? “Ja, dat is zeker een kracht. We moeten vooral naar ons eigen kijken en we kunnen tijdens de wedstrijd schakelen als zij anders gaan spelen. Alles moet wel in orde zijn om te stunten, maar we gaan er alles aan doen!”

RBC en Unitas’30 komen elkaar na 4,5 jaar weer tegen. Opnieuw is Sportpark De Lage Banken het terrein waar een winnaar tussen beide clubs aangewezen gaat worden. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Het duel start om 12:00 uur. 
 
Reacties

Ad P

2022-12-17 10:08:51

Kom op RBC!