Mark Klippel komend seizoen nieuwe hoofdcoach, wat denk jij?

Goede keuze!

57%
Nee, geen goede keuze

20%
Ik wacht het af

24%

Stemmen: 102

Speler van de week

Naam:
Assim Said
Leeftijd
20
Positie:
Vleugelverdediger

Interviews
Meest recente interviews

Ruud Pennings: “Zondag gaan we nog een keer knallen!”

Gepost door:Dennis // 2022-12-16 16:37:42 // 530 keer bekeken

Aankomend weekend staat Unitas’30 – RBC op het programma. We blikken elke dag terug op dat duel en kijken vooruit naar zondag. Dat doen we zowel vanuit Unitas’30 als RBC. Vanaf vandaag gaan we écht toewerken naar het duel van zondag en dus is het de beurt aan hoofdtrainer Ruud Pennings.

Pennings wist met zijn elftal eerder Unitas’30-competitiegenoot Halsteren uit te schakelen in de tweede ronde. Met die wetenschap in de tas, hoe moeilijk wordt de wedstrijd van aankomende zondag? “We hebben de wedstrijd van Halsteren natuurlijk op ons netvlies Daar moesten we het eerste kwartier wennen aan de handelingssnelheid. En dat is komende zondag op het kunstgras misschien nog wel meer van toepassing dan op gras, zoals bij Halsteren. We moeten vooral proberen in de wedstrijd te blijven en voetballen voor de winst.”

De club uit Etten-Leur speelt twee niveaus hoger, na een mager begin lijkt de draai inmiddels gevonden. RBC is al langer bezig aan een goed seizoen, maar dient de Roosendaalse ploeg een topprestatie te leveren om zondag als winnaar van het veld te stappen? “Ja, dat zeker. Een tegenstander op dat niveau verslaan kan alleen als je echt top bent. De ruimtes worden kleiner, de tijd om de te handelen is veel korter. Dat zijn kenmerken die we zondag vanaf de eerste minuut gaan ervaren.” Ligt daar de nadruk dan ook op? Vooral bij balverlies? “Niet alleen dat, de linies moeten sowieso kort op elkaar zitten. De restverdediging is natuurlijk belangrijk, een vereiste. Als de linies te ver uit elkaar zijn, aanvallend of verdedigend dan gaat het een lastig karwei worden. Zoals Anwar eerder aangaf: dat gaat goed bij ons, iedereen schakelt om en doet mee om de bal weer zo snel mogelijk te heroveren. Dat is goed om te zien, we maken daar goed stappen in.”

Jay-Jay Meiedres in Halsteren - RBC
Jay-Jay Meierdres snelt zijn directe tegenstander voorbij in duel met Halsteren (0-1 winst)

RBC mist ten opzichte van de wedstrijd tegen Halsteren enkele spelers. Assaim Said kan niet spelen vanwege een opgelopen schorsing. Emile Linkers kan niet spelen vanwege een blessure, evenals Flinn Assenberg. Zé Lucas is naar Brazilië en niet inzetbaar. Wat betekent dit voor zondag, wordt het anders aangevlogen? “Nee, we spelen zoals we dat altijd doen. Natuurlijk houden we rekening met de kwaliteiten van de tegenstander, maar we blijven hetzelfde spel spelen.” Wat weten we eigenlijk van Unitas’30? “Ik heb via verschillende bronnen informatie ingewonnen, we zijn goed voorbereid.” Unitas’30 wordt geroemd om haar teamspirit, iets wat je ook hoort bij RBC-spelers. Waar moeten we het dan gaan winnen? “In de eerste plaats is het belangrijk om alles voor elkaar over te hebben. Dat je op elkaar kan bouwen. Daar heb ik absoluut geen klagen over. Iedereen draagt zijn steentje bij, ook bij het verdedigen. Ik verwacht een mooie wedstrijd en hoop lang in de wedstrijd te blijven. Als je naar de wedstrijd met Halsteren kijkt, dan hadden we het moeilijk in het eerste kwartier maar aan het eind waren we de betere van de twee. Conditioneel zijn we erg sterk, en dat zie je ook aan het aantal doelpunten dat we maken in de slotfase.”

Afgelopen wedstrijd begon Karim Didi niet in de basis vanwege ziekte. Marwin Reuvers kon al twee duels achter elkaar niet ingezet worden. Wat is de status van beide? “Marwin zit bij de wedstrijdselectie. Dinsdag heeft hij individueel getraind, en donderdag met de groep. Karim en ook Anass el Gamali zijn volledig inzetbaar zondag.” Hoe gebrand is de selectie om een ronde verder te komen? “Deze groep wil elke wedstrijd winnen, of dit nu in de competitie is of de beker. Op de trainingen gaat het er fel aan toe. In het achterhoofd zit ook dat dit de laatste wedstrijd van het jaar is en dan hebben we twee weken rust. Het is weer een wedstrijd die de regio aanspreekt, wij moeten ons van onze goede kant laten zien en een aanspreken resultaat behalen. We gaan nog een keer knallen en alles geven."
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd