Mark Klippel komend seizoen nieuwe hoofdcoach, wat denk jij?

Goede keuze!

64%
Nee, geen goede keuze

7%
Ik wacht het af

29%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Assim Said
Leeftijd
20
Positie:
Rechtsback

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint duel om koppositie en loopt verder uit

Gepost door:Dennis // 2022-11-27 10:14:38 // 1346 keer bekeken

RBC heeft de wedstrijd tegen VFC winnend afgesloten. In het Atik Stadion werd het 3-1 voor de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings. Door de overwinning van de Roosendalers groeit het gat met nummer twee VFC naar vijf punten. 

RBC begon met dezelfde elf zoals vorige week tegen Virtus (2-7). Daar wonnen de oranje-witten de eerste periodetitel. De thuisploeg opende sterk. Met snelle combinaties werd er regelmatig een bres in de verdediging van de club uit Vlaardingen geslagen. Dat leverde ook al snel een goal op. Rhomar Boudzra legde vanuit de tweede lijn aan, zijn poging werd aangeraakt, maar via een boog ging de bal alsnog het doel in. Daarna bleef RBC de veel betere van de twee. VFC moest ver terug, en als het de bal had was het deze ook snel weer kwijt. Vooral de handelingssnelheid was traag. Via Karim Didi (naast en over) en Marwin Reuvers (van dichtbij tegen de lat) was de thuisploeg dichtbij een verdubbeling van de score, toen plots de gelijkmaker viel. Een vrije trap werd tot hoekschop verwerkt door doelman Matthias Deleij, waarna de corner een doelpunt voor de bezoekers opleverde. Een halve kopbal werd in de verre hoek gepromoveerd tot doelpunt. 

Nadat de stand gelijk was getrokken door VFC was RBC het even kwijt. Niet alleen ging de ploeg uit Vlaardingen beter spelen, RBC was regelmatig te laat of de passing was heel onzuiver. Het niveau van de eerste vijftien minuten werd overigens het gehele duel niet meer gehaald door de thuisploeg. RBC wist ook geen gaatje meer te vinden in de defensie. Het tempo was laag en de counters van VFC werden gevaarlijker. Een van die counters werd gepakt door Deleij. Tegen het einde van de eerste helft kwamen er weer kansen voor de Roosendalers, waarvan één gepromoveerd werd tot doelpunt. Eerst werd Anwar Tarfit vrij de voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging voorlangs en Imran Echambit zijn schot werd tot corner verwerkt. Die corner leverde uiteindelijk wel de hernieuwde voorsprong op. Jay-Jay Meierdres vond het hoofd van Reuvers bij de tweede paal die binnen knikte, 2-1. 

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. VFC liet RBC komen, maar de thuisploeg was vaak slordig in de passing. Een goede aanval via Tarfit en Tom de Bonte kwam weer terecht bij die eerste die afdrukte, maar Tarfit’s schot ging hoog over. Na ruim zestig minuten schoot Reuvers RBC in veilige haven. Met een volley in de verre hoek gaf hij zijn optreden van vanavond nog wat extra glans. In de slotfase kon Meierdres RBC nog naar 4-1 schieten, maar zijn inzet werd gekeerd.

Morgenmiddag komt de rest van de tweede klasse C in actie. Antibarbari en Cluzona kunnen bij winst op vijf punten komen van RBC. Volgende week speelt RBC de stadsderby tegen RKVV Roosendaal.

RBC – VFC 3-1 (2-1)
1-0 Boudzra
1-1
2-1 Reuvers
3-1 Reuvers 

Opstelling RBC: Deleij; Said, Bierkens, Didi ( c ), Ewanena; Boudzra, Reuvers, Echambit (Elst); Tarfit, De Bonte (El Gamali), Meierdres

 
Reacties

Ad P

2022-11-26 23:28:11

Solide overwinning. Veruit de betere ploeg. Dit gat volhouden tot de winterstop en dan denk ik niet dat ze ons nog terugzien. We lijken echt een maat te groot voor deze klasse. Complimenten aan het team!

Ad P

2022-11-26 23:28:12

Solide overwinning. Veruit de betere ploeg. Dit gat volhouden tot de winterstop en dan denk ik niet dat ze ons nog terugzien. We lijken echt een maat te groot voor deze klasse. Complimenten aan het team!

Adje

2022-11-26 23:48:24

Allereerst wil ik vermelden hoe enorm trots ik ben op onze club. De manier waarop ze mede de afscheidsdienst van Noud Bominaar hebben georganiseerd afgelopen vrijdag, vedient alle lof. Het was een respectvolle dienst  voor de grootste RBC'er allertijden gezien zijn staat van dienst. We worden vaak als koud en arrogant weggezet door de buitenwacht, maar nu heeft RBC zich in alles overtroffen als zijnde  een warme en sociale club waarvoor hulde en diep respect.

Dan nu de wedstrijd, RBC was duidelijk veel beter vanavond, bracht zichzelf even in moeilijkheden door die onverwachte gelijkmaker, maar was voetballend zoveel sterker dan VFC dat er met 'n beetje meer zorgvuldigheid gemakkelijker 'n hogere uitslag in gezeten had. Dik verdiende overwinning met 'n mooi gat van 5 pnt nu.

Mats

2022-11-27 05:56:57

Goed resultaat al was het na de gelijkmaker even een lastige fase. Verdiende zege en nu de voorsprong vasthouden! Hup RBC

RBCdeLuiten

2022-11-27 07:10:50

Klasse boys  

Zuidzijde

2022-11-27 09:30:33

Kalsdonk

2022-11-27 10:49:39

Klasse overwinning weer! Hopelijk vinden steeds meer supporters na de winterstop de weg naar het stadion. Aankomende zondag weer 3 punten ophalen in de sportstraat! 

Forzarbcroosendaal

2022-11-27 12:16:46

Lekker sfeertje gister, hopelijk gaan we subiet met de middag wedstrijden ook weer ouderwets op de Voltaside staan!
Trommel erbij en gaan!

 

Kalsdonk

2022-11-27 12:56:02

Vfc liet gisteren in iedergeval zien/horen dat je met een klein groepje al behoordig wat sfeer brengt. Éél de wêreld magget 'ore!

Rbcsupport

2022-11-27 13:08:45

Eerst die gasten van Roosendaal ( vorig jaar)
En nu die van VFC....
Best wel vernederend om in eigen huis overstemd te worden door de bezoekers........

Maarja tegenwoordig staat de voltaside liever bij het hekwerk biertjes te drinken, en vooral niet te zingen:'(

Rbcsupport

2022-11-27 13:09:03

:'(

Rbcsupport

2022-11-27 13:10:12

Al moet ik wel zeggen, het klonk niet verkeerd!
 

Jeroen

2022-11-27 19:54:16

Zeer belangrijke overwinning! Tsja wat sfeer betreft, kan me wel voorstellen als je 2e klasse speelt met beperkte aantallen toeschouwers dat dat niet zo snel gebeurd. Komt wel. Verwacht dat als we over een aantal jaar in de 4e divisie spelen dit wel zal komen. Dan weet ik zeker dat er 750 tot 1000 man komt kijken. 

IvoZ

2022-11-27 20:51:03

Zo te zien een dik verdiende overwinning. Klasse Boys! Nog 2 potten tot de winterstop, uit tegen RKVV Roosendaal en daarna thuis tegen COAL. Koppie er bij houden en blijven voetballen, dan komt het goed. 3 clubs op 5 punten achterstand, VFC, Cluzona en Antibarbari. Volgende week is ook VFC-Cluzona. 

Rbcsupport

2022-11-27 20:58:27

Eigenlijk komen er al niet veel fans meer naar het stadion, sinds de laatste jaren dat RBC betaald voetbal speelde.
Voornamelijk op de sponsor tribune + de zuidzijde zitten veel mensen tegenwoordig.
Roosendaal heeft gewoon teveel voetbalclubs.
Kun je nagaan als Rsd,Alliance,DVO,BSC niet bestonden.
Dan zet het wel wat voller.

Rbcsupport

2022-11-27 20:58:43

*zit ipv zet

IvoZ

2022-11-27 22:55:07

@RBCsupport

Tijden veranderen en dat geldt ook voor het amateurvoetbal. Vroeger trokken alle amateurclubs veel meer publiek. Toen werd op TV de eredivisie nog niet live uitgezonden en keek je 's avonds de samenvattingen bij Studio Sport. De echte liefhebbers zijn overgebleven. Over de toekomst ben ik niet heel positief want de gemiddelde leeftijd van het publiek bij amateurwedstrijden is erg hoog. De jeugd is er niet zo voor te porren, zij spelen liever een potje FIFA of kijken naar topvoetbal op TV. Bij een gemiddelde 3e of 4e(Hoofdklasse) divisie club zitten ook maar een paar honderd man op de tribune. Bijvoorbeeld Baronie in Breda, 3e divisie Zondag, nog geen 200 toeschouwers per wedstrijd. Dat is dan topamateurvoetbal. Ik zou er allemaal niet te veel meer van verwachten, ook niet als je 2 klasses hoger speelt. Het is wat het is.